Geen Rock Werchter in 2021; Festival opnieuw een jaar uitgesteld

Rock Werchter 2019 news_groot
Geen Rock Werchter in 2021; Festival opnieuw een jaar uitgesteld
Door RobZ op 16 maart 2021 - 11:23 1 Het zat er helaas aan te komen. Ook Rock Werchter heeft de moeilijke beslissing moeten nemen om hun festival dit jaar niet te organiseren. De onzekerheid is te groot. Het festival schuift door naar donderdag 30 juni tot zondag 3 juli 2022.

Rock Werchter laat via hun social media weten: Geen Rock Werchter komende zomer. De volgende editie van het vierdaagse festival vindt plaats van donderdag 30 juni tot zondag 3 juli 2022.

De beslissing werd niet licht genomen. De voorbije maanden overlegden we intens met overheden, experten, andere festivals in binnen- en buitenland, dit met oog op een veilige heropstart. De veiligheid en gezondheid van de fans, van crew en medewerkers en de artiesten is altijd onze hoogste prioriteit. Met de vroege uitrol van de vaccinaties kwam de hoop. Lukt het wel? Of toch niet? De vraag van 1 miljoen. Dagelijks gesteld.

We zijn tot de conclusie gekomen dat we het festival niet normaal kunnen voorbereiden noch hebben we zekerheid dat eens de datum daar is, het festival kan doorgaan in volle vorm. We willen de fans en artiesten enkel de allerbeste Rock Werchter ervaring bieden. In de huidige omstandigheden kunnen we dit niet realiseren.


Wel belooft Rock Werchter voor 2022 acts die voor dit jaar aangekondigd waren in de combinatie met nieuwe straffe namen. Onder andere Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, Gorillaz en Twenty One Pilots waren al toegezegd door de organisatie. Dat Rock Werchter dit jaar niet doorgaat, betekent niet dat het festival stil gaat zitten komende zomer. Het festival gaat op zoek naar de beste formule om ook komende zomer te voorzien in de goesting naar livemuziek.

Op onze Rock Werchter 2022 pagina houden we je natuurlijk op de hoogte van alle ontwikkelingen en bevestigingen.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



TW Classic 2020 news

OOK GEEN TW CLASSIC EN WERCHTER BOUTIQUE IN 2021Gisteren werd aangekondigd dat er in 2021 geen Rock Werchter gaat zijn. Ook...

Lowlands 2020 news

LOWLANDS KOMT MET EERSTE 54 NAMEN O.A. THE CHEMICAL... Lowlands gaat er van uit dat het festival eind augustus op reguliere wijze...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.