Geen Into The Grave in 2021, nieuwe editie in juni 2022

review: Into The Grave 2019, Zaterdag Meshuggah
Geen Into The Grave in 2021, nieuwe editie in juni 2022
Door RobZ op 15 februari 2021 - 12:12 1 Metalfestival Into The Grave laat weten geen mogelijkheid te zien om in 2021 nog een editie te organiseren. Het festival stond in de agenda voor 11, 12 en 13 juni van dit jaar. Dit is te vroeg om aanspraak te kunnen doen op het garantiefonds dat de Nederlandse regering in het leven heeft geroepen voor evenementen na 1 juli. Hiermee kunnen organisatoren de voorbereidingen voor hun evenementen starten zonder financieel risico.

Omdat Into the Grave gepland staat voor 11, 12 en 13 juni 2021, vallen ze buiten deze regeling. Volgens het festivalis het financieel gezien onverantwoord om zonder de back-up van zo'n garantiefonds verder te gaan met de organisatie van Into the Grave. Daarom kiest het festival ervoor door te schuiven naar 2022. Into The Grave gaat dan op 10, 11 en 12 juni plaatsvinden op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Het is de wens om zo veel mogelijk artiesten van de line-up van Into The Grave 2020 mee te nemen naar de editie van 2022. Onder andere Static-X, Paradise Lost, Obituary, Devin Townsend en Clutch stonden op het programma van Into The Grave 2020.

Loudnoise, de organisator van Into The Grave focust nu op Dynamo Metalfest op 21 en 22 augustus en Das Oktober metalfest op 2 oktober. Deze festivals vallen wel onder de garantieregeling van de Nederlandse overheid.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Kingsland

KINGSLAND FESTIVAL MET EEN JAAR UITGESTELDOp 27 april viert heel Nederland de verjaardag van Koning Willem-Alexander,...

Booster Festival news

BOOSTER FESTIVAL COMPLETEERT LINE-UP MET ELF NIEUWE... Het Enschedese showcasefestival Booster Festival heeft voor de komende...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.