Rewire Festival verplaatst naar nieuwe datum en wordt online evenement

Rewire Festival 2021 news_groot
Rewire Festival verplaatst naar nieuwe datum en wordt online evenement
Door Cartman91 op 17 februari 2021 - 14:10 1 Het Haagse Rewire festival stond gepland voor april, maar is verplaatst naar mei. Daarnaast is bekend gemaakt dat de reguliere editie is omgezet naar een online editie met livestreams.

Rewire zal nu plaatsvinden van 6 t/m 9 mei en is gratis te bezichtigen, wel kan je een donatie sturen.

Rewire 2021 omarmt het experiment, als aanjager van vooruitstrevende muziek van over de hele wereld, ligt de focus op de verschillende manieren waarop artiesten hun werk hebben gemaakt en gepresenteerd in deze tijd van fysieke afstand. Door volop te putten uit de brede mogelijkheden van online collaboraties, interactieve ervaringen en live-streaming, gaat Rewire de uitdaging aan om artiesten digitaal met elkaar en met hun publiek te verbinden. Het programma bestaat uit online live premières, bijzondere werken gemaakt in opdracht voor Rewire, exclusieve filmvertoningen, radioshows, lezingen en nog veel meer. Rewire 2021 brengt artiesten uit verschillende disciplines en tijdzones samen om te onderzoeken hoe live muziek anno 2021 kan worden gepresenteerd, via een breed scala aan media.

De rode draad in het programma van Rewire 2021 is de notie van (Re)setting, het verkennen van de processen van constante verandering en aanpassing. In een sterk beladen globale context zoekt (Re)setting naar een moment om te pauzeren en om ons te heroriënteren. Hoe kan een festival van betekenis zijn in tijden van grootschalig isolement, in een industrie die normaliter bestaat uit levendigheid en nabijheid? Het thema reageert op de huidige context van de pandemie en hoe dit alle aspecten van ons leven heeft beïnvloed, van onze gezondheid tot ons vermogen om te creëren en met elkaar in contact te komen. Met (Re)setting biedt Rewire een platform aan componisten, kunstenaars en denkers die reflecteren op dit nieuwe tijdperk van fysieke afstand, onzekerheid en eenzaamheid en tonen ons tegelijkertijd de mogelijkheden die hieruit voortvloeien.

Het programma zal de komende weken bekend worden gemaakt.Het Amsterdams Verbond 2021 news

BEVRIJDINGSFESTIVAL HET AMSTERDAMS VERBOND...Het is een beetje gek, maar waar: het Amsterdamse bevrijdingsfestival Het...

Corona virus

DATUMS VOOR BACK TO LIVE (FIELDLAB) CONCERTEN IN... Goed nieuws! De aangekondigde Fieldlab praktijktest concerten en festivals...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.