Witte Kruis Evenementenzorg laat festivalbezoekers onbezorgd genieten

Down The Rabbit Hole sfeer
Witte Kruis Evenementenzorg laat festivalbezoekers onbezorgd genieten
Door sjoertb op 27 februari 2021 - 10:54 1 Voor het overgrote deel heeft iedereen die een festival bezoekt een te gekke tijd. Wanneer er duizenden mensen feestvieren kan het echter wel met een enkeling even minder gaan. Dan is het goed dat er een partij aanwezig is die adequate hulp kan bieden. Witte Kruis Evenementenzorg helpt bezoekers en medewerkers van evenementen weer op de been met Eerste Hulp (EHBO) en indien nodig verdergaande medische zorg.

Jan-Pieter Slijkhuis, manager Evenementenzorg, stond Festivalinfo te woord om toe te lichten wat er allemaal komt kijken bij het goed regelen van de EHBO op festivals.

Wat doet Witte Kruis Evenementenzorg?
Witte Kruis verleent ambulancezorg in vijf regio’s. Op een gegeven moment zagen we meer behoefte aan kwalitatieve medische hulpverlening op evenementen en festivals. Daar zijn we mee aan de slag gegaan.

Met Evenementenzorg zijn we nu aanwezig bij festivals, sport en evenementen. Zodoende bieden we EHBO op evenementen en ook specialistische zorg als Advanced Life Support.

Op welke festivals en evenementen staan jullie?
Festivals als Concert At Sea, Dekmantel Festival en Slam! Koningsdag en sportevenementen als Spieren voor Spieren en Strong Viking Obstacle Run. Witte Kruis Evenementenzorg is ook Medical Partner van Circuit Zandvoort.

Met welke klachten komen festivalgangers langs?
Er komen er veel langs met hoofdpijn. Dat heeft vaak te maken met overmatig alcoholgebruik en verdovende middelen. Bovendien wordt er door festivalbezoekers vaak weinig gegeten en slecht geslapen. Op dag 3 van een festival ontstaan de oververmoeidheid klachten.

Bij verdovende middelen zijn het vaak de nieuwe gebruikers drugs waar het mis mee gaat. Die voelen bijvoorbeeld het effect niet snel genoeg en nemen nog meer bij. Soms zijn dat mensen die vanuit het buitenland hier komen om helemaal los te gaan.

Verder zijn we er natuurlijk voor de ongelukjes. Een verzwikte enkel. Iemand met een snijwond van een hek of iemand die in een lichtmast klimt en eruit valt.

Wanneer moet er iemand naar het ziekenhuis gebracht worden?
We zijn vergelijkbaar met een Spoedeisende hulpafdeling in het ziekenhuis dus we kunnen een hoop zelf opvangen. We kunnen een persoon aan het infuus leggen en alle registers open trekken om diegene op te lappen. Over het algemeen hoeft er gelukkig niet vaak iemand naar het ziekenhuis.

Op een meerdaags festival waar zo’n 30.000 tot 50.000 mensen zijn, bezoeken er per dag ongeveer 2.000 festivalgangers de EHBO. Daarvan zijn er hooguit 3 die naar het ziekenhuis moeten. Bijvoorbeeld als ze niet zelf regelmatig kunnen ademen.

Welke medische voertuigen en middelen worden er ingezet?
Het hangt van het soort evenement af. Bij een wielenronde zetten we een motor en een ambulance in. Een Ambulance inhuren voor festivals is sterk aan te raden. Bij een modderig festival is een Offroad voertuig zoals een Gator buggy handig om over het terrein naar de juiste plek te komen.

Wat maakt het leuk voor jullie?
Dat het publiek onbezorgd kan genieten. We zorgen dat je goed wordt opgevangen als het nodig is zodat je je zeker kunt voelen op het festival. Wanneer we weer mogen zijn we weer volop van de partij. Hopelijk kan het weer aankomende zomer!Dance Valley

DANCE VALLEY 2021 BEGINT BINNENKORT MET KAARTVERKOOPDe organisatie achter Dance Valley kijkt er naar uit om weer een editie te...

Dauwpop

OOK DAUWPOP PRESENTEERT NAMEN VOOR SEPTEMBER-EDITIE... Vandaag maakte Paaspop bekend welke acts er op hun eenmalige september-editie...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.