'In april 100 nieuwe testlocaties voor bezoekers concerten en festivals'

Corona testing (foto van Unsplash)
'In april 100 nieuwe testlocaties voor bezoekers concerten en festivals'
Door RobZ op 15 maart 2021 - 12:40 1 Afgelopen week liet GGD-baas André Rouvoet weten dat de GGD het niet als hun taak ziet om mensen te testen voor een bezoek aan een concert, festival, bioscoop of voetbalwedstrijd. Mensen zonder klachten moeten zich daarom op andere locaties laten testen om een zogenaamd negatief testbewijs te bemachtigen en hiermee naar een evenement te kunnen. Het ministerie van Volksgezondheid laat in reactie weten dat er wordt gewerkt aan 100 nieuwe testlocaties. Het is nog niet bekend gemaakt waar deze locaties precies komen.

Deze nieuwe testlocaties worden niet beheerd door de GGD, maar door de nieuwe Stichting Open Nederland. Om de doorloopsnelheid hoog te houden zullen er voornamelijk sneltesten gebruikt worden. Die zullen in principe gratis zijn. Een afspraak kan worden ingepland via de nieuwe app CoronaCheck. Er wordt gestreefd naar een totale capaciteit van 400 duizend toegangstesten per dag. "Het kan wel zo zijn dat er in een later stadium een paar euro toeslag komt op je toegangsticket om het te kunnen blijven betalen", aldus een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid.

Wanneer je negatief getest wordt, dan wordt dit in de CoronaCheck-app opgeslagen. Met deze app kan je bij binnenkomst van een concert, voetbalwedstrijd, bioscoopbezoek of festival laten zien dat je geen corona hebt. De app werkt vanwege privacy-redenen niet met het DigiD, maar met een controle op initialen en geboortedatum. 48 uur na de testuitslag verdwijnt het groene vinkje in de CoronaCheck app weer.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid gaan de 'party'-teststraten op zijn vroegst half april open. Komend weekend wordt de CoronaCheck app voor het eerst getest op de twee Fieldlabs Back to Live festivals die in Biddinghuizen gehouden worden.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Paaspop 2021 news

PAASPOP KOMT MET 27 NIEUWE NAMEN VOOR...Voor het eerst in zijn 47-jarige geschiedenis zal Paaspop niet traditioneel...

Motel Mozaïque news

MOTEL MOZAÏQUE GAAT DIT JAAR NIET DOOR Het Rotterdamse festival Motel Mozaïque (MOMO) gaat dit jaar niet door. Het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.