Amersfoort World Jazz Festival verplaatst naar augustus

amersfoort382
Amersfoort World Jazz Festival verplaatst naar augustus
Door sjoertb op 18 maart 2021 - 12:04 1 Het Amersfoort World Jazz Festival wordt normaliter gehouden in het laatste weekend van mei. Door de bijzondere omstandigheden die de pandemie met zich mee brengt is het zeer onzeker of dat mogelijk is dit jaar. Vandaar dat de organisatie besloten heeft om de 43e editie van het festival te houden van donderdag 12 tot en met zondag 15 augustus.

Op het festival worden nieuwe muzikanten en levende legendes uit jazz- en wereldmuziek gepresenteerd. De focus ligt deze keer op artiesten uit Nederland en de direct omliggende landen. Er zijn nog geen bevestigingen maar wel is er contact met de Belgische pianist Jef Neve, soulband Liquid Spirits, de Poolse saxofonist Sylwester Ostrowski en de Nederlandse jazz groove formatie Marutyri.

Het Lieve Vrouwekerkhof waar het festival plaatsvindt wordt voor deze editie omgetoverd tot een sfeervol openluchttheater. Bezoekers kunnen een zitplaats reserveren voor een vast tijdsblok waarin twee concerten gepresenteerd worden. Zo kan er met de maatregelen alsnog een groot publiek bedient worden.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Balaton Sound

BALATON SOUND KEERT PAS WEER TERUG IN 2022 Balaton Sound , één van de grootste festivals voor elektronische muziek in...

Bevrijdingsdag fakkel bevrijding

AMBASSADEURS VAN DE VRIJHEID BEKEND GEMAAKT: DAVINA... De jaarlijkse Bevrijdingsfestivals tijdens Bevrijdingsdag op 5 mei zit er dit...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.