Geen Pinkpop in 2021; 51e editie in 2022 met Pearl Jam als headliner

Pinkpop 2020 news_groot
Geen Pinkpop in 2021; 51e editie in 2022 met Pearl Jam als headliner
Door RobZ op 30 maart 2021 - 17:44 1 De kogel is door de kerk. Pinkpop moet opnieuw de pijnlijke beslissing nemen een jaar te verplaatsen. De editie die van 18 tot 20 juni van dit jaar in de agenda stond gaat niet door. Het festival verklaart dat het niet lukt om in juni de grote Amerikaanse acts (die wel nodig zijn voor een geslaagde Pinkpop) naar Europa te krijgen. Zonder acts als Pearl Jam en Post Malone heeft het programma volgens Pinkpop te weinig inhoud. Bovendien is het zeer onzeker of andere internationale acts wel zouden kunnen komen. Om bezoekers, crew en leveranciers niet in onzekerheid te houden, is de beslissing genomen om de volgende editie van Pinkpop op 17, 18 en 19 juni 2022 te organiseren. Pearl Jam wordt nu al bevestigd als een van de headliners van Pinkpop 2022.

Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe editie van Pinkpop. Daar hoef je als kaartkoper verder niks voor te doen. Kaartkopers krijgen voor aanvang van de herstart van de ticketverkoop de mogelijkheid om op basis van het dan bekende programma eventueel een ander ticket te kiezen. Mensen die niet willen wachten krijgen de mogelijkheid om via Ticketmaster hun geld (of vouchers) terug te vragen.

Pinkpop 2022 vindt weer plaats op het evenemententerrein Megaland, in het Limburgse Landgraaf. Het wordt de 51ste editie van het festival. Pinkpop staat vanaf 1990 vermeld in het Guiness Record Boek als het oudste popfestival van Nederland, en is het langstlopende jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Pinkpop vond in 1970 voor het eerst plaats op Pinkstermaandag 18 mei in Geleen. De naam ‘Pinkpop’ komt dan ook van ‘Pop met Pinksteren’. In 2022 zal Pinkpop overigens niet met Pinksteren plaatsvinden, maar twee weken later. Dit heeft te maken met de tourschema's van de grote internationale bands. Pinksteren valt vaak te vroeg in het jaar.

Vanzelfsprekend houden we je op Festivalinfo op de hoogte van al het Pinkpop nieuws en de Pinkpop line-up op onze Pinkpop 2022 pagina.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Rock Werchter 2020 news

PEARL JAM OOK IN 2022 WEER HEADLINER VAN ROCK WERCHTERNa Pinkpop bericht ook Rock Werchter dat Pearl Jam in 2022 een van hun...

Kensington news

GELDERPOP WIL OP 3 JULI EERSTE FESTIVAL ZIJN MET... Op 3 juli 2021 wil Gelderpop terugkeren in Voorthuizen voor de derde editie...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.