Eurovisie Songfestival wordt mogelijk Fieldlab test-event met 3500 bezoekers

review: Jeangu Macrooy - 08/10 - Chasse Theater Jeangu Macrooy
Eurovisie Songfestival wordt mogelijk Fieldlab test-event met 3500 bezoekers
Door sjoertb op 01 april 2021 - 10:21 1 Het Eurovisie Songfestival wordt in mei gehouden in Rotterdam. Door de coronamaatregelen hield de organisatie al rekening met verschillende scenario's rondom het publieksaantal.

Vandaag werd bekend dat het evenement als Fieldlab testevenement kan worden beschouwd. Demissionair minister Arie Slob heeft dat in De Telegraaf laten weten. Daardoor zouden er mogelijk 3500 per show op het Songfestival aanwezig kunnen zijn. Tijdens de testevenementen wordt er gekeken naar hoe er op een veilige manier publiek bij elkaar kan komen om te genieten van live muziek.

In totaal zijn er negen shows: twee halve finales, de finale en zes repetities. Eind april wordt definitief besloten of het publiek er bij mag zijn.

Alle deelnemers uit 39 landen mogen onder strenge voorwaarden naar Nederland komen. Wanneer een artiest ziek is of als er een grote kans is op besmetting wordt er teruggevallen op opnames in eigen land.

Het Eurovisie Songfestival vindt plaats van 18 tot en met 22 mei in Rotterdam Ahoy. Jeangu Macrooy doet namens Nederland mee met het nummer 'Birth Of A New Age'.

Foto: Jeangu Macrooy in Chasse Theater door Ans van HeckPaaspop 2021 news

ANOUK NAAR PAASPOP 2021 IN SEPTEMBER Anouk is ook van de partij op de aankomende editie van Paaspop. De bekende...

Samhain Festival news

MUZIEKODROOM KOMT MET NIEUW INDOOR-METALFESTIVAL... Poppodium Muziekodroom in Hasselt is een indoorfestival rijker. Op 31 oktober...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.