Voortbestaan Effenaar bedreigd? Protestfestival!

Door yeahroen op 15 oktober 2002 - 15:37 Van rock naar rotcity? Voortbestaan Effenaar in gevaar?

In Eindhoven is geschokt gereageerd toen vrijdag 11 oktober jl. werd vernomen dat het Eindhovense College van B&W een voorstel indiende teneinde het nieuwbouwtraject van de Effenaar de nek om te draaien.
De Effenaar is al zó ver gevorderd met het huidige traject dat ruim anderhalf jaar geleden unaniem door de Raad werd goedgekeurd! De tekeningen zijn tot in de kleinste details uitgewerkt, het oude gebouw is al gedeeltelijk gesloopt(!) en het project staat op het punt te worden aanbesteed.
In dit stadium alsnog de nieuwbouw van de Effenaar de nek omdraaien is volkomen absurd en onacceptabel.

De gemeenteraad is echter nog niet akkoord gegaan met het voorstel van het college. Hoogstwaarschijnlijk zal in de nabije toekomst het advies wél worden overgenomen, als de raad niet snel wordt overtuigd van de waanzin van dit voorstel.

Het huidige ontwerp van de nieuwe Effenaar moet zo snel mogelijk worden afgebouwd, zodat de belangrijkste vertegenwoordiger van de jongerencultuur in Eindhoven niet de nek wordt omgedraaid!

Je kunt meepraten over dit onderwerp op het forum van wethouder Paul van der Grinten
Open dit forum in een nieuw venster.

De Effenaar roept iedereen op om de volgende data naar het gemeentehuis te komen en de beslissers ervan te overtuigen dat ze pal achter de Effenaar moeten gaan staan:

di 15 oktober: Raadscommissie Sociale Pijler - Raadszaal 20.00 uur
ma 21 oktober: Raadscommissie Bestuurlijke Pijler - Raadszaal 16.00 uur
wo 30 oktober: Raadvergadering - Raadszaal 19.30 uur

Naar verwachting wordt woensdag 30 oktober vanaf 19.00 uur een gratis toegankelijk PROTESTFESTIVAL georganiseerd op het Stadhuisplein, om zodoende op een ludieke wijze aan de gemeenteraad te laten blijken dat veel mensen het met deze gang van zaken niet eens zijn. Zodra hier meer bekend over is, kun je hier op Festivalinfo natuurlijk meer lezen. (Beef, Lady Aida en DJ Robob hebben hun medewerking reeds toegezegd).Pinkpop 2003 Logo

NIEUWE NAMEN PINKPOP 2003Daags voor de officiele bekendmaking van het PINKPOP programma in Paradiso,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.