Kort geding over festivalbranche wordt vrijdag behandeld door rechtbank

Sfeer Central Park 2019
Kort geding over festivalbranche wordt vrijdag behandeld door rechtbank
Door sjoertb op 13 juli 2021 - 10:46 1 Festivalorganisator ID&T maakte gister bekend dat er een kort geding is aangespannen tegen de overheid om de recentste coronamaatregelen terug te draaien. Nu is duidelijk wanneer de zitting plaats zal vinden: op aanstaande vrijdag 16 juli om 10:00 uur bij de rechtbank in Den Haag. Veel bedrijven zullen gespannen wachten op een hopelijk positieve uitspraak voor de evenementensector.

Naast ID&T (bekend van onder meer Mysteryland, Defqon.1 en Decibel Outdoor) zijn er namelijk ruim 30 andere partijen die zich bij het kort geding hebben aangesloten waaronder Paaspop, Feestfabriek, BZB, ZeeZout en Thuishaven Events. Ze zijn het niet eens met de onlangs genomen beslissing van het kabinet om ongeplaceerde publieksevenementen categorisch te verbieden. Wanneer er kan worden voldaan aan de Fieldlab voorwaarden zouden deze door moeten kunnen gaan.

De willekeur aan maatregelen wordt ook gehekeld door De Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) en Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). Zij roepen op tot duidelijkheid en extra steun voor organisatoren van festivals en concerten.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Lowlands 2020 news

ONDANKS ONZEKERHEID MAAKT LOWLANDS HET...De organisatie van Lowlands heeft geen andere keus dan voorlopig door te gaan...

dawn brothers

RAMBLIN' ROOTS TERUG IN TIVOLIVREDENBURG MET O.A.... Het jaarlijks terugkerende americana & roots festival Ramblin’ Roots...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.