Huidige coronamaatregelen maken edities Grasnapolsky en Simmerdeis onmogelijk

Grasnapolsky 2021
Huidige coronamaatregelen maken edities Grasnapolsky en Simmerdeis onmogelijk
Door redactie op 13 juli 2021 - 16:35 1 Vanwege de op 9 juli afgekondigde maatregelen door het kabinet, waaronder het voorlopige verbod op meerdaagse-evenementen tot en met 14 augustus 2021, gaat er dit jaar een streep door de festivals Grasnapolsky en Simmerdeis.

Grasnapolsky had moeten plaatsvinden in het weekend van 30 juli t/m 1 augustus in Fabriek de Toekomst te Scheemda (Groningen). Het festival verklaart: Na de persconferentie van afgelopen vrijdag zijn we in beraad gegaan, omdat we bij Gras áltijd willen kijken naar hoe iets wél kan. We hebben daarom gekeken naar een alternatief scenario, alles tegen elkaar afgewogen en heel het weekend gepuzzeld, maar ook met vergunningverstrekkers gesproken. Helaas moeten we ons dit keer overgeven. Dat was zeker geen makkelijk besluit. Want alles dat we voor jullie bedacht hebben; deze unieke zomerse editie, het programma, de camping, het zag er in ons hoofd zó mooi uit en we hadden jullie (en onszelf) hier zo graag van willen laten genieten. Het is dan ook een keuze met een zwaar hart.

Gelukkig wordt er wel gelijk een nieuwe editie van Grasnapolsky aangekondigd en wel op 11, 12 en 13 maart 2022.

Ook muziek- en theaterfestival Simmerdeis in Drachten (Friesland) krijgt dit jaar geen editie. Het festival stond in de agenda voor het weekend van 3, 4 en 5 september. Simmerdeis ziet de bui al hangen en verwacht dat er na 14 augustus beperkingen van kracht zullen blijven. Hierdoor is het financiële risico om door te gaan met de voorbereidingen van het festival te groot. Een nieuwe editie van Simmerdeis staat in de agenda voor het weekend van 23 t/m 26 juni 2022.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



The Notorious Brass Fest news

NIEUW FESTIVAL IN NIEUWE NOR: THE NOTORIOUS BRASS...In Limburg wordt er een nieuw indoorfestival uit de grond gestampt. Onder de...

Froukje

EERSTE NAMEN POPMONUMENT BREDA: O.A. FROUKJE, S10 EN... PopMonument verbindt popmuziek met erfgoed. Onlangs werd bekend dat het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.