Nieuw festival in Nieuwe Nor: The Notorious Brass Fest met Miserabel en Broken Brass

The Notorious Brass Fest news_groot
Nieuw festival in Nieuwe Nor: The Notorious Brass Fest met Miserabel en Broken Brass
Door Cartman91 op 14 juli 2021 - 13:32 1 In Limburg wordt er een nieuw indoorfestival uit de grond gestampt. Onder de naam The Notorious Brass Fest organiseert de Nieuwe Nor samen met de band Miserabel een festival voor blaasmuziek.

Miserabel stapte in 2019 naar de Nieuwe Nor met de gedachte om een volledig concert in een poppodium te geven. "We wilden een stevig programma met échte gitaren en rappers waarmee we een nieuw, jonger publiek bereiken", aldus frontman Louis Bonné. Programmeur Kees van den Berg van de Nieuwe Nor had er direct wel oren naar: "We programmeren al jaren regelmatig brassbands, van de Amerikaanse hiphopfanfare Youngblood Brass Band tot een hele rits aan opkomende Nederlandse talenten als Jungle By Night, Gallowstreet, enz. Dat Miserabel zichzelf wilde uitdagen en vernieuwen sprak ons direct aan." Een datum werd geprikt en de voorbereiden waren in volle gang toen Covid-19 roet in het eten gooide en het concert niet kon doorgaan. Maar het contact tussen Miserabel en de Nieuwe Nor was gelegd, en op regelmatige basis werden er plannen gesmeed.

Zodoende kwam het festival tot stand waar Miserabel zelf een optreden geeft, maar ook Broken Brass staat op het programma. Meer namen zijn vooralsnog niet bekend voor het festival dat op 10 en 11 september in de Nieuwe Nor plaatsvindt.

Dit festival is gratis te bezoeken, wel zal je een kaartje moeten reserveren vanwege de coronamaatregelen. Een kaartje reserveren kan vanaf 24 juli. Bij dit festival zijn uitsluitend zitplekken te verkrijgen en de 1,5 meter regel wordt gehandhaafd, hierdoor hoef je geen toegangstest te overleggen.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Lowlands 2020 news

LOWLANDS KONDIGT FILMPROGRAMMA AAN: O.A. DAVID...Zoals we gewend zijn van Lowlands kun je op het festival iedere avond van...

Grasnapolsky 2021 news

HUIDIGE CORONAMAATREGELEN MAKEN EDITIES GRASNAPOLSKY... Vanwege de op 9 juli afgekondigde maatregelen door het kabinet, waaronder het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.