Nieuw #Unmuteus protest tegen het Nederlandse coronabeleid voor evenementen op 11 september

review: Unmute Us Amsterdam
Nieuw #Unmuteus protest tegen het Nederlandse coronabeleid voor evenementen op 11...
Door RobZ op 27 augustus 2021 - 17:59 1 Afgelopen week protesteerde de Nederlandse evenementen-sector in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen en Groningen. Dit protest was een groot succes. Meer dan 2500 organisaties, waaronder Festivalinfo, steunden het protest en zeker 70.000 demonstranten liepen mee. Groot is de verbazing dat er nog steeds geen inhoudelijke reactie op het protest is gekomen uit Den Haag. Reden voor Unmute Us om 11 september nog een keer de straat op te gaan. Uit respect voor de organisatie van de Grand Prix in Zandvoort is ervoor gekozen niet een week eerder te protesteren.

Afgelopen weekend waren er Festivalinfo fotografen aanwezig bij de Unmute Us protesten in Rotterdam en Amsterdam. Klik op de links om de foto's te bekijken.

“Dat uit de ivoren toren niet meer komt dan een uitnodiging voor een gesprek zien wij als een zwaktebod waaruit blijkt dat ze de antwoorden ook niet hebben. Dit sterkt ons in onze overtuiging dat dit beleid gebaseerd is op willekeur. Wij blijven vechten voor heropening en kondigen nieuwe demonstraties aan op 11 september en roepen iedereen op om met ons mee de straten op te gaan.”

Voor de nieuwe demonstraties op 11 september roept Unmute Us organisatoren en artiesten uit alle hoeken van de evenementensector en uit iedere stad op om zich aan te melden via unmute-us.nl. “We roepen het hele land op om op te staan voor de evenementenbranche en de cultuursector. Wij zijn zaterdag niet de straat op gegaan om medelijden te wekken. Wij stonden er evenmin om een feestje te vieren. We worden letterlijk doodgezwegen: Unmute Us!”

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Spinvis

MUZIKAAL WANDEL-FESTIVAL WANDERLÖSS MAAKT PROGRAMMA...Op 2 en 3 oktober vindt in Zuid-Limburg het muzikale wandel-festival...

Paaspop XS

PAASPOP KOMT ALSNOG MET MINI-EDITIE OP 4 SEPTEMBER De naar september verhuisde editie van Paaspop kan (zoals bekend) vanwege de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.