#UnmuteUs protesten 11 september in negen Nederlandse steden; Leiden, Maastricht en Enschede erbij

review: Unmute Us Amsterdam
#UnmuteUs protesten 11 september in negen Nederlandse steden; Leiden, Maastricht en...
Door RobZ op 03 september 2021 - 13:06 1 Op zaterdag 11 september wordt er voor de tweede keer #UnmuteUs protestmarsen gehouden tegen het huidige kabinetsbeleid rondom evenementen. Bij de eerste editie op 21 augustus vonden er protesten plaats in zes Nederlandse steden. Dit worden er op 11 september maar liefst negen. Er wordt geprotesteerd in Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht.

De boodschap: Stop de willekeur! Evenementen moeten weer plaats kunnen vinden met een volledige capaciteit. Nu er in Nederland een vaccinatiegraad van 85 procent van de volwassen bevolking benadert, moeten evenementen op volle capaciteit weer mogelijk kunnen zijn. Als ze nu niet door kunnen gaan, wanneer dan wel?

Zo'n 4000 organisaties hebben zich aangesloten bij de protesten. Op 21 augustus waren er maar liefst 70.000 mensen op de been voor de Nederlandse evenementen-sector. En heel belangrijk: het protest was vreedzaam en de sfeer was goed.

Festivalinfo steunt de #unmuteus protesten van harte. We roepen al onze lezers op vreedzaam mee te lopen. Om een indruk te krijgen: anze fotografen waren op 21 augustus aanwezig in Rotterdam en Amsterdam.


Left of the Dial

TWINTIG NIEUWE NAMEN VOOR LEFT OF THE DIAL 2021Met nog anderhalve maand te gaan tot het festival, voegt Left of the Dial...

Desertfest

AFZEGGERS EN NIEUWE NAMEN VOOR DESERTFEST ANTWERPEN Komend najaar worden er twee edities van Desertfest in België georganiseerd....

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.