Parkpop zal in 2022 verhuizen van het Zuiderpark naar het Malieveld

Parkpop
Parkpop zal in 2022 verhuizen van het Zuiderpark naar het Malieveld
Door RobZ op 24 december 2021 - 15:07 1 Als Parkpop volgend jaar doorgaat, dan zal dat niet in het vertrouwde Zuiderpark zijn. De gemeente Den Haag heeft laten weten dat het festival vanwege de gestegen kosten in het Zuiderpark alleen nog op het Malieveld kostendekkend gehouden kan worden. Dit melden diverse media.

De gemeenteraad had met een aangenomen motie juist geëist om het veertig jaar oude festival op de huidige locatie te houden, maar dat is volgens het stadsbestuur niet mogelijk. Er wordt verklaard: "Het gaat niet om Parkpop in het Zuiderpark of Parkpop op het Malieveld. Het gaat om Parkpop in Den Haag of geen Parkpop meer. De intentie van de motie is sympathiek, maar als deze wordt uitgevoerd betekent dit het einde van Parkpop als toonaangevend gratis festival in Den Haag. Het college wil het iconische festival graag behouden."

Parkpop krijgt jaarlijks 350.000 euro subsidie van de gemeente. Toch is dit voor een festival in het Zuiderpark niet genoeg meer. "De kosten zijn in de afgelopen jaren op alle onderdelen gestegen, de inkomsten niet. Dat is ook de reden dat Parkpop met de gemeente in overleg is getreden om het festival op een meer centrale locatie in de stad te kunnen organiseren."

De organisatie van Parkpop heeft al langer de wens naar het Malieveld te verhuizen. Het grootste gratis festival van Nederland kon niet rendabel gehouden worden op de locatie van de eerdere 39 edities. Dat moet op het Malieveld, een terrein van Staatsbosbeheer beter gaan.

Het is nog niet bekend gemaakt op welke datum Parkpop 2022 gaat plaatsvinden. Het zal op het Malieveld vanwege de vele andere evenementen ingewikkelder zijn een datum te vinden.


Ijzeren podiumdier

13 FESTIVALS EN POPPODIA GENOMINEERD VOOR EEN...De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de...

Left of the Dial

LEFT OF THE DIAL KONDIGT GROEI EN EERSTE 10... Het Rotterdamse alternatieve ontdekkingsfestival zond gisteravond een online...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.