Pinkpop: nagenieten met Festivalinfo!

Door Soeperman87 op 02 juni 2008 - 17:37 1 Het zit er weer op, helaas, helaas. Tussen de achtergelaten tenten, lege blikken bier en hier en daar een verdwaald roze pinkpophoedje waren vandaag duizenden uitgebluste Pinkpop-bezoekers bezig met het oprollen van de slaapzak, het leeg laten lopen van het luchtbed om tot slot te hopen dat alles nog wel in de tas zou passen.

We kunnen veel schrijven over Pinkpop (dat hebben we natuurlijk ook gedaan) maar het festival in Landgraaf was dit jaar voorzien van een dun laagje goud. (We verwachten natuurlijk nog meer van het 40-jarige jubileum volgend jaar!)

Een uitverkochte festivalweide (incl. een heus bezoekersrecord), een lekker zonnetje en top-acts als Metallica, Rage Against the Machine en Kaiser Chiefs zorgden voor een meer dan geslaagde editie.

Helaas zit Pinkpop er weer op voor dit jaar, maar dat heeft ook zo zijn voordelen! Eindelijk kon je jezelf weer heerlijk inzepen onder de douche om van de verschaalde sigaretten-, bier- en zweetlucht af te komen en het is natuurlijk het moment om nog eens lekker na te genieten van Pinkpop!De napret begint op Festivalinfo!

Dankzij onze (onlangs vernieuwde) media-sectie bieden we iedereen de mogelijkheid om zijn meest sentimentele, sfeervolle en/of ranzige foto's en video's te uploaden en deze te laten zien aan 20.000 andere Festivalinfo bezoekers.

Een aantal Pinkpop-freaks gingen je al voor! In ons media overzicht vind je veel foto's, video's en hopelijk binnenkort ook recensies gemaakt door de bezoekers van Pinkpop.

Natuurlijk wil jij ook die ene foto van je brakke vriend of dat filmpje van de opkomst van Rage Against the Machine aan iedereen laten zien! Dat kan!

Het is heel simpel, log even in met je nickname en wachtwoord en upload dat spul via een van de onderstaande links:

Foto's toevoegen op Festivalinfo

Video's toevoegen op Festivalinfo

Recensie's of sfeerverslagen toevoegen op FestivalinfoFestivalinfo was natuurlijk ook live op Pinkpop!

Natuurlijk was er ook dit jaar weer een delegatie van het Festivalinfo team naar Landgraaf vertrokken. Wij hebben onze uiterste best gedaan om voor jullie de mooiste foto's te schieten en dit te ondersteunen met een uitgebreid sfeerverslag.

Hier vind je al onze PINKPOP 2008 foto's!!


review foto review foto review foto


Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefamywhinehouse.jpg20

WINEHOUSE DOET REEKS FESTIVALS IN EUROPAGeloof het of niet, maar in het tourschema van beroepsjunkie en...

edit.jpg1

HALDERN POP FESTIVAL IST AUSVERKAUFT! Het Duitse festival Haldern is uitverkocht. De 7.000 kaarten zijn reeds over...

REACTIES

Avatar bla-
ma 02 jun 2008 17:55

bla- zag er iig weer gezellig uit op televisie! ^_^

 0
Avatar Cam
ma 02 jun 2008 18:03

Cam Paar leuke bands gezien, maar ik vond het qua organisatie zwaar tegenvallen!!

Grootste punt vond ik nog wel het ontbreken van water! Zowel wasbakken bij de wc's als drinkwater! Erg slecht...

Verder dus genoten van bijv. RATM en Porcupine Tree, maar ik zal waarschijnlijk nooit meer 3 dagen neer Pinkpop gaan.

 0
Avatar niesl2
ma 02 jun 2008 18:29

niesl2 Cam schreef:
Grootste punt vond ik nog wel het ontbreken van water! Zowel wasbakken bij de wc's als drinkwater! Erg slecht...


En het water dat op de camping te koop was, was duurder als benzine...

Naja, ik wil nagenieten, dus allemaal uploaden! :D

 0
Avatar bolletje84
ma 02 jun 2008 18:36

bolletje84 je moet niet zo zeuren gilles.... :-p
was gewoon een leuk feestje, alleen het is en blijft slechter geregeld als lowlands, maar ik ben ook nog nooit op een ander festival geweest die wel zo goed was geregeld...
volgend jaar zal het nog wel weer groter en gaver zijn als dit jaar door het 40 jarig bestaan en grote winst dit jaar...
en misschien kunnen z dan idd. ook eens wat goede vasiliteiten rond het festival aanleggen....

 0
Avatar AMBULANT
ma 02 jun 2008 18:59

AMBULANT Ik ben het met CAM eens: Organisatorisch zijn er echte hekelpunten waar ieder ander festival in Europa (en ik heb er een heleboel meegemaakt) niet moeilijk over doet:

Campings pas op vrijdag om 07.00 uur open! Resultaat: honderden mensen die een nacht wachten en vervolgens door een 2 meter breed sluisje de camping (A) op mogen. Dit allen gecontroleerd door jawel: TWEE! stuks beveiligingsmensen. Kortom de eerste 500 man staan onnodig uren(!) in de rij.

Daarnaast het kaartje EN bandje gecontroleer bij de ingang, het gebrek aan water, het niet mogen overschenken van je blik in een plastic beker bij de ingang en de, naar mijn mening, te grote groep dronken limburgers die dit feest als een lokaal dorpsfeest beschouwen ipv een muziekfestival maken het dat ik een topweekend heb gehad door de muziek, maar het festival en zijn organisatie heeft daar niet veel aan bijgedragen...

Volgend jaar toch weer Rock am Ring :)

 0
Avatar Paddo
ma 02 jun 2008 19:29

Paddo AMBULANT schreef:
Volgend jaar toch weer Rock am Ring :)


+1

 0
Avatar Cam
ma 02 jun 2008 19:30

Cam Het lijkt er organisatorisch inderdaad wel op alsof het een net begonnen festival is, wat nog lijdt aan kinderziektes...

Jammerlijk, maar waar!

 0
Avatar Geluksknikker
ma 02 jun 2008 19:44

Geluksknikker Al dat gezeik over de organisatie word ik ook een beetje moe van. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, maar als de kritiek zich toespitst op zaken als "het niet mogen overschenken van je blik bier in een plastic beker" dan valt het allemaal wel mee. Ik ben ook op heel veel verschillende festivals geweest en doet Pinkpop het echt niet zo slecht qua organisatie....Dus niet zo zeiken...lijkt wel dé nationale volkssport aan het worden

 0
Avatar Flying_Dutchman
ma 02 jun 2008 19:52

Flying_Dutch.. Het was echt fantastisch. n_n

 0
geen avatar
ma 02 jun 2008 19:52

GuppieBIER M`n 6e Pinkpop,

Qua organisatie onwijs slecht.
Zondagmiddag was geen Milk&Fruit, Loempia Saus, 7up of Fanta te herkennen, zelfs de kip was op :-S

We konden een halve festivaldag alleen maar Bier en cola drinken, en dan maar zeggen gratis water en zonnbrandcreme?
* water moet je kopen(en duur) en bij alle gewone kranen stond weer eens geen drinkwater.
* gratis zonnebrandcreme? De ene kraam was het 5,- de kraam ernaast 15,- snap jij het nog?

Maar uuuh buiten dat, was het wel weer een super jaar.
Tot 2009....

 0
Avatar ErikLuyten
ma 02 jun 2008 21:14

punkr GuppieBIER schreef:

We konden een halve festivaldag alleen maar Bier en cola drinken, en dan maar zeggen gratis water en zonnbrandcreme?
* water moet je kopen(en duur) en bij alle gewone kranen stond weer eens geen drinkwater.
Elk festival is verplicht gratis kraanwater beschikbaar te stellen onder alle omstandigheden. Je kon dit dan ook gewoon doen bij het gebouw bij de ingang. Heeft Jan Smeets diverse keren nog gewoon gezegd op het podium.

Verder absoluut geen problemen gehad organisatorisch. Het is en blijft het goedkoopste festival van Europa in het genre, het overnachten voor de camping is gewoon ieders eigen verantwoordelijkheid en de wachtrij hier valt ook wel mee. Bij Lowlands duurt het minstens even lang om je bandje te krijgen.

 0
Avatar Obey-Your-Master
ma 02 jun 2008 21:28

Obey-Your-Ma.. ik heb op heel pinkpop maar 1 band gezien.. iedereen kan natuurlijk wel raden welke dat was xD maarre ik vond het totaal geen gezellig festival.. veel te druk..

 0
Avatar metalhead777
ma 02 jun 2008 22:10

metalhead777 wordt RATM niet uitgezonden ofzo ??

 0
Avatar BasP
ma 02 jun 2008 22:47

Wrong RATM was niet zo interessant.. Hoogtepunten waren Blood Red Shoes, Justice en Voicst. Jammer van de slechte security (crowdsurfers nutteloos in elkaar slaan) en de vele tekorten aan eten/drinken op zondag. Verder is het festival echt prima georganiseerd en ben ik er volgend jaar weer!

 0
Avatar jeroensiep
di 03 jun 2008 02:15

jeroensiep The Verve was geweldig!!

 0
Avatar jos_theboss22
di 03 jun 2008 07:31

jos_theboss22 ik heb wat gezien op tv er zaten een aantal goede optredens alleen het leek mij bij elk optreden veel drukker dan vorig jaar.

 0
Avatar Paul_Banks
di 03 jun 2008 08:12

Paul_Banks Enige organisatorisch minpunt vond ik de slechte bewegwijzering in de nacht van donderdag op vrijdag. Water kon je gratis bij de ingang halen, ook het water op de camping (wc's en tandenpoetsbakken) was gewoon te drinken. 2 liter water was 2 euro bij de campingwinkel dus zeker niet duurder dan benzine (die staat namelijk zo rond de 1,67 euro) zonnebrand was wel degelijk gratis bij de langzaamaanlaan, factor 25 en smeerde prima, rook niet zo lekker, maar daar gaat het niet om.

En het niet over mogen schenken is een keus van de organisatie die om 2 redenen wel te verklaren is; 1. is natuurlijk geld, bedrijven kopen zich in om op het festivalterrein hun waar te mogen verkopen en die willen niet dat iedereen zijn eigen spullen meeneemt. 2. het brengt een hoop dubbel afval met zich mee.

 0
Avatar Kwadi
di 03 jun 2008 08:13

Kwadi Organisitorisch is het op een aantal punten gewoon kut geregeld.

Jan heeft Megaland nu in bezit, neem dan ook maatregelen zodat je hekelpunten als een te kleine ingang, weinig wc's,weinig personeel en campings pas open om 7 uur kan aanpakken

qua Limburgers die het als lokaal zuipfeest zien?

Can't argue with that. Hollanders zeiken gewoon overal over, en Limburgers zijn gezellig enzo <3

Ps: het is trouwens niet alleen de organisatie hoor; de gemeente landgraaf wilt Pinkpop behouden, maar doet geen flikker om het aantrekkelijker te maken.

Stoppen om 22:30 en 3:00 @ tent wtf? No way dat PP dat zelf beslist heeft, want daar laten ze gewoon tienduizenden euris mee liggen.

 0
Avatar Paul_Banks
di 03 jun 2008 08:39

Paul_Banks campings om 7 uur open is ook een keus van de organisatie, waar in principe niets mis mee is, want als je de campings de avond er voor opengooit staat er ook een enorme rij (zie Lowlands) en klaagt men weer dat men 14.00 uur niet vroeg genoeg vindt. Dat is organisatorisch niet kut, maar een keus waar je het niet mee eens hoeft te zijn. Ik vind het ook niet ideaal. Half 11 stoppen heeft volgens mij te maken met een Nederlandse wet en ik zie niet in hoe ze dit zo veel geld zou kunnen schelen, want het was zo goed als uitverkocht en dan is elke investering meer geen winst lijkt mij.

 0
Avatar Catcch
di 03 jun 2008 10:19

Catcch Gezeik is wel weer typisch Hollands ja, maar kritiek leveren kan ook weer zorgen voor verbeterpunten voor volgend jaar lijkt me. Zoals de weinige pinautomaten op het terrein waarvan er telkens wel een niet werkte. Te weinig wasbakken. Zeer slechte kwaliteit van de bandjes, de eerste drie bandjes die mij om werden gedaan gingen bij voorbaat al kapot, en het wegrafelen van de bandjes was ook niet erg handig (maar daar waren ze op de 2e dag ook achter, ze hadden toen iig een andere sluiting voor het bandje). Het weinige eten en drinken op de zondagavond was ook erg vervelend (niet iedereen hangt hele dagen aan het bier of cola). De controle bij de ingang, eerst fouilleren, tascontrole, bandje controleren en dan nog eens je kaartje... schiet niet echt op. Gezien de grote drukte dit jaar zijn er niet bepaald extra maatregelen genomen. Maar verder erg fijn weekend gehad, mooi weer en natuurlijk geweldige muziek!! Benieuwd hoe de 40ste editie wordt!

 0
Avatar Poppiej
di 03 jun 2008 10:34

Poppiej T was supertof, de muziek!
Toch als je lowlands gewend ben, was inderdaad alles 10x kut in vergelijking tot. Zelfs op een festival als sziget in hongarije waar 100 duizenden bezoekers komen is het suuuuupergoed geregeld! Daar zou dit relatief kleine pinkpop nog van moeten kunnen leren!
Verder was t helemaal top heb geen stem meer over!

 0
Avatar Pudding
di 03 jun 2008 11:31

Pudding Ik vond pinkpop helemaal geweldig =D ^^
De pin-automaten tekortheid.. tja =p dan neem je toch al contanten mee? en de bonnen kon je betalen met je pinpas dus...
Muziek vond ik helemaal super, vooral blood red shoes en foo fighters, mega vet =D Onze security (we stonden bij het hek) was wel een megawatje dus werden we helemaal geplet xD (maar dat hoort er ook wel weer bij)
De sfeer vond ik ook helemaal leuk, k heb geeneen vechtpartij gezien dus dat is wel positief :) Ik vond het supertof en ga zeker volgend jaar weer!

 0
Avatar Xeruu
di 03 jun 2008 11:57

Xeruu Ik heb echt een SUPER weekend gehad. Goeie muziek, goeie sfeer en heel veel vette bands. Vanwege mijn studie (evenementenmanagement) heb ik me wat verder verdiept in de organisatie en er zijn een aantal klachten hier waar ik het niet mee eens ben.

De poort ging officieel om 7 uur pas open maar is door de grote drukte eerder open gegaan. Het feit dat iedereen dan door een sluis word gestuurd waarna de tassen gecontroleerd worden is voor je eigen veiligheid. 4000 man die door een poort rennen om een zo goed mogelijke plek te krijgen komt neer op chaos en pijn.

Verder werd er alleen gecontroleerd op glas. (door 4 vrijwilligers dus ook dat ging vrij vlot) Na de grootste drukte was het ook geen enkel probleem als je de inhoud van je glazen fles in een plastic fles over wilde gieten. Dat je geen blik mee mocht nemen is onzin want dat was gewoon toegestaan.

Drinkwater was voldoende aanwezig op alle dagen en stond aangegeven met een gigantisch blauw met wit bord. Als je het niet hebt gezien heb je ook niet echt gekeken, sorry...

Dan de controle van kaartjes én bandjes. Ook dat klopt niet. Als je binnen kwam moest je je kaartje laten zien. Vervolgens haal je je bandje op en kan je de camping op met alleen je bandje.

Over de loempia's en de milk en fruit wil ik alleen kwijt dat dat niet de schuld van de organisatie is maar van de standhouder zelf. Die is verantwoordelijk voor zijn voorraden, niet Jan Smeets en consorte.

De vroege sluitingstijd van de Feesttent (voor zover je 3 uur vroeg kan noemen) was inderdaad op last van de gemeente. Ook hier kon Pinkpop zelf niets aan doen.

Qua Pinnen moet ik wel toegeven dat dat niet ideaal geregeld was maar dat je er eigenlijk op kan rekenen dat het op zulke plekken extreem druk is. Wel een verbeterpuntje idd voor volgend jaar.

Ik weet dat ik in ieder geval al extreem veel zin heb in volgend jaar en verwacht een hele sterke Line up :D

Zie jullie daar...

 0
Avatar Xeruu
di 03 jun 2008 11:58

Xeruu Hmm... Sorry voor de wall of tekst. Ik was op dreef :P

 0
Avatar ErikLuyten
di 03 jun 2008 12:24

punkr Xeruu schreef:
Hmm... Sorry voor de wall of tekst. Ik was op dreef :P
maar wel geheel terecht :-) De camping ging officieel overigens pas om 12 uur open, maar het is bij menigeen bekend dat de camping werkelijk altijd al rond 7 uur opengaat.

Het nieuwe sluitinkje van de bandjes is een ding van Dutchband die de bandjes levert, en heeft dus niets met de Pinkpop organisatie te maken. Een nieuw bandje met classic loodje was gewoon af te halen bij de infobalie.

En gezeik over limburgers.. tja, het festival is in limburg. Op dauwpop heb ik ook last van de achterhoekers en op Lowlands komen alleen arrogante hollanders. Een beetje minder generaliseren zou goed zijn :-)

 0
Avatar Soeperman87
di 03 jun 2008 13:15

Soeperman87 punkr schreef:
op Lowlands komen alleen arrogante hollanders. Een beetje minder generaliseren zou goed zijn :-)

Hell no! De meeste komen uit plaatsen bij mij in de buurt. En dat zijn toch wel de tofste mensen! :P ;)

 0
Avatar Musiquefreak
di 03 jun 2008 13:26

Musiquefreak metalhead777 schreef:
wordt RATM niet uitgezonden ofzo ??


Volgens mij gaven ze geen toestemming om het uitgezonden te laten worden.

 0
Avatar Paul_Banks
di 03 jun 2008 13:37

Paul_Banks Dat van die pinautomaten lijkt mij toch ook algemeen bekend. op Lowlands staat er ook maar 1, maar daar kan je bij vrijwel alle muntenkassa's dan wel weer pinnen, maar wees blij dat het er uberhaupt is, want men kan er ook voor kiezen om helemaal geen pinautomaten neer te zetten, omdat ook dat altijd wel een operatie is. Ik neem naar festivals altijd genoeg cash mee, portemonnee in je broekzak aan de zijkant en de kans dat iemand daar komt graaien lijkt mij dan ook gering. Maar goed veel mensen zijn liever lui dan moe en geven daar anderen dan de schuld van. Overigens kan je ook gewoon Landgraaf of Kerkrade inlopen en daar pinnen.

 0
Avatar Rockolinde
di 03 jun 2008 13:38

Rockolinde punkr schreef:

En gezeik over limburgers.. tja, het festival is in limburg. Op dauwpop heb ik ook last van de achterhoekers en op Lowlands komen alleen arrogante hollanders. Een beetje minder generaliseren zou goed zijn :-)


Ja, en al die teringduitsers op rock am ring :')
Ik ben 't met je eens, daar waar je heen gaat kom je áltijd locals tegen. En dat lijkt me niet meer dan logisch.

 0
geen avatar
di 03 jun 2008 14:54

GuppieBIER punkr schreef:
GuppieBIER schreef:

We konden een halve festivaldag alleen maar Bier en cola drinken, en dan maar zeggen gratis water en zonnbrandcreme?
* water moet je kopen(en duur) en bij alle gewone kranen stond weer eens geen drinkwater.
Elk festival is verplicht gratis kraanwater beschikbaar te stellen onder alle omstandigheden. Je kon dit dan ook gewoon doen bij het gebouw bij de ingang. Heeft Jan Smeets diverse keren nog gewoon gezegd op het podium.

Verder absoluut geen problemen gehad organisatorisch. Het is en blijft het goedkoopste festival van Europa in het genre, het overnachten voor de camping is gewoon ieders eigen verantwoordelijkheid en de wachtrij hier valt ook wel mee. Bij Lowlands duurt het minstens even lang om je bandje te krijgen.

 0
Avatar koen88
di 03 jun 2008 18:56

koen88 Ik vond het echt een prachtweekend. Ik ben het wel helemaal eens wat betreft het commentaar op de organisatorische missers en ik maak me kwaad als security's mensen in elkaar slaan tijdens bombtrack.
Ik baalde vooral van de fckng lange afstand lopen vanaf C.
Toch blijft het positieve gevoel overheersen. Toppers waren ratm, jonathan davis, cavalera conspiracy en natuurlijk de liters bier enzo

 0
Avatar mtje
di 03 jun 2008 19:10

mtje Ik ben het ook niet eens met alle klachten,

als je klaagt over de camping dat het te langzaam ging en dat je uren moest wachten, dat zijn jullie dan zelf schuld.. als er staat dat de camping echt pas op vrijdag open gaan waarom zou je er dan al op donderdagnacht gaan liggen, logisch dan dat het op vrijdag druk is.

ben het inderdaad wel eens met de chaos bij de pinautomaten, maargoed dat is te verwachten op een festival met zoveel mensen.

heb trouwens wel een gloeiende hekel aan al die mannen die maar tegen hekken gaan pissen als t druk is bij de wc's. stel je niet aan en ga in de rij staan, moeten wij vrouwen ook. heb je ook niet zo'n (erge) last van die stank overal.

Pinkpop is gewoon een heerlijk festival, als t zo slecht geregeld was als veel mensen zeggen zou het niet het langst lopende festival van europa zijn.
petje af voor de organisatie

 0
Avatar ErikLuyten
di 03 jun 2008 20:50

punkr mtje schreef:
als t zo slecht geregeld was als veel mensen zeggen zou het niet het langst lopende festival van europa zijn.
van de wereld zelfs :-)

 0
Avatar Kimmetje
di 03 jun 2008 21:14

Kimmetje De organisatie was idd beetje slecht, maarja dat heb je op festivals..
Lange wachtrijen voor de pinautomaten, achja het hoort erbij. Als je er niet tegen kan moet je niet naar een festival gaan. :)

Ik vond het iig geweldig! Heb echt genoten van de bands die er waren. En ben er volgend jaar zeker weer bij :D

 0
Avatar ErikLuyten
di 03 jun 2008 22:05

punkr Blijf niets van de (meeste) klachten begrijpen, heb absoluut nergens last van gehad.

 0
Avatar koeoentje
di 03 jun 2008 22:33

koeoentje pff iedereen moet niet zo zeuren joh het ging toch om de muziek en de muziek was briljant

 0
Avatar Geluksknikker
di 03 jun 2008 23:29

Geluksknikker punkr schreef:
Blijf niets van de (meeste) klachten begrijpen, heb absoluut nergens last van gehad.


Sluit ik me helemaal bij aan....natuurlijk zijn er verbeterpunten, maar waar er nu allemaal over gezeikt wordt vind ik echt een beetje overdreven. Zeker wat betreft de opening van de camping. Gaat officieel pas om 12:00 open, maar om de mensen die al vroeg komen tegenmoet te komen gaat ie altijd al om 07:00 open. Dus, wat is het probleem? Ook ik kwam ergens rond 07:00 uur aan en heb ongeveer een uurtje of twee in de rij gestaan. So what? het is een uitverkocht festival, dus ja, af en toe wat wachttijden is logisch. En dan de klachten over de pinautomaten. Het is toch gewoon pure luxe dat er uberhaupt een pinautomaat op een festivalterrein of camping aanwezig is...

Een punt van kritiek/verbetering (waar ik nog weinigen over gehoord heb): de horeca op de festivalcamping. Betalen moest nu ook voor het eerst met de pinkpopbonnen en de prijzen waren daardoor soms drastisch omhoog gegaan. Alle lof overigens voor het Broodje Gyros van VV Schaesberg. Prima prijs/kwaliteit.

Grootste punt van verbetering is het uitdijende festivalterrein bij meer dan ongeveer 55,000 bezoekers. Jan Smeets zou zeker eens serieus kunnen nadenken over hoe het terrein iets uit te breiden cq. efficienter in te richten, maar dan zonder meer publiek toe te laten....Dit was ook het eerste jaar dat er elke dag rond de 60,000 bezoekers waren en als dat in de toekomst de regel wordt, zou enige uitbreiding wel wenselijk zijn....

Andere zorg is de opmerking van Smeets dat hij de oorlog aan de partytenten op de campings wil verklaren. M.a.w. hij vindt de 9,000 man die dit jaar op A stonden veel te weinig, konden er makkelijk 12,000 zijn. En dat zou volgens mij een grote fout zijn. De gemoedelijke sfeer, met nauwelijks incidenten wordt volgens mij juist veroorzaakt doordat de campinggangers op de camping ook een beetje ruimte krijgen. Als je daar ook al hutje mutje moet gaan liggen, zonder je eigen kleine territorium dan neemt irritatie toe, dus ook aggressie en dus mindere sfeer. Dus bij dezen: een actie voor behoud van eigen ruimte en partytent op de camping!!!

 0
Avatar Raoulbanez
wo 04 jun 2008 03:12

Raoulbanez Afgezien van het watertekort, echt 3 hele leuke dagen gehad... op naar deel 40!

 0
Avatar vainkey
wo 04 jun 2008 14:23

vainkey Naast de kritiekpuntjes van: Water, Pislucht, Extreme drukte (te klein terrein), was ik vooral verbaast over de manier waarop er werd gecontroleerd bij de toegang.

In alle jaren dat ik al naar festivals/concerten ga weet ik dat het gewoon niet toegestaan is om professionele opname apparatuur op te nemen (hierbij ook handycams). Ik heb toch diverse mensen gezien met hele fotokoffers en digitale spiegelreflexcamera's en nee deze mensen waren niet professionele fotograven met toestemming, maar gewone bezoekers!

Paraplus zijn naar mijn weten ook verboden, zodra die ene bui neerviel gingen de paraplus open :s wtf!

Daarnaast heb ik diverse mensen gezien met blikken bier en heerlijke stoeltjes om op te zitten (metalen)....

En bij mij wordt verdomme een miniflesje deodorant in beslag genomen... hoezo meten met twee maten? :s....

En wat the fack was dat op het kaartje dat je nu ook geen kartonnen verpakkingen (pakjes drinken etc) en voedsel mee naar binnen mocht nemen,.. mr. Jan Smeets moet ff normaal doen hoor.. gelukkig werd hier niet streng op gecontroleerd, anders was er vast nog flink wat protest op geweest....


Toch heb ik er samen met mn schussie weer een super pinkpop weekend van gemaakt :) we stonden heerlijk op een camping in Landgraaf en dus niet op de festivalcamping :) een fijne oplossing :) en reuze gezellig met veel ruimte ^^

 0
geen avatar
do 05 jun 2008 01:06

hainozwaino vainkey schreef:
En wat the fack was dat op het kaartje dat je nu ook geen kartonnen verpakkingen (pakjes drinken etc) en voedsel mee naar binnen mocht nemen,.. mr. Jan Smeets moet ff normaal doen hoor.. gelukkig werd hier niet streng op gecontroleerd, anders was er vast nog flink wat protest op geweest....

Aardig dat je dat zegt. Het was zeker je eerste Pinkpop? Er staat al ruim tien jaar op het kaartje (en in andere flyers) dat ook kartonnen pakjes ed verboden zijn. Dat is pure commercie en is enerzijds de schuld van de organisatie, die gewoon goede sponsoren wil binnen halen (who can blaim them) en anderzijds van de te grote macht van grote brouwerijen, als in dit geval Heineken.

@alle andere mensen, de meeste van jullie klachten hebben niet of nauwelijks betrekking op de organisatie, maar óf op jullie zelf, óf op de standhouders zelf. Het feit dat er onvoldoende voorraad aan eten en drinken bij de verkooppunten was, is een foute inschatting van de verkopers, daar heeft Pinkpop niets mee te maken.

Ben het overigens wel eens met Geluksknikker. Het terrein is berekend op ruim 55.000 mensen. Dit jaar waren het er ruim 60.000, dit is voornamelijk te merken bij het einde van de avond, wanneer iedereen tegelijkertijd naar de uitgang wil. Nadeel van het terrein is gewoon dat er slechts één locatie met uitgangen is. Dit zou in de toekomst dan wel verbeterd kunnen worden, maar zolang de gemeente Landgraaf hier niet aan wil meewerken, houdt het op.

 0
Avatar LeandraLullaby
do 05 jun 2008 06:49

LeandraLullaby Niet zo zeuren.
Jullie hadden allemaal een geweldig weekend/geweldige dag.
^_^ en ik ook.

 0
geen avatar
do 05 jun 2008 08:08

GuppieBIER hainozwaino schreef:
vainkey schreef:
En wat the fack was dat op het kaartje dat je nu ook geen kartonnen verpakkingen (pakjes drinken etc) en voedsel mee naar binnen mocht nemen,.. mr. Jan Smeets moet ff normaal doen hoor.. gelukkig werd hier niet streng op gecontroleerd, anders was er vast nog flink wat protest op geweest....

Aardig dat je dat zegt. Het was zeker je eerste Pinkpop? Er staat al ruim tien jaar op het kaartje (en in andere flyers) dat ook kartonnen pakjes ed verboden zijn. Dat is pure commercie en is enerzijds de schuld van de organisatie, die gewoon goede sponsoren wil binnen halen (who can blaim them) en anderzijds van de te grote macht van grote brouwerijen, als in dit geval Heineken.

@alle andere mensen, de meeste van jullie klachten hebben niet of nauwelijks betrekking op de organisatie, maar óf op jullie zelf, óf op de standhouders zelf. Het feit dat er onvoldoende voorraad aan eten en drinken bij de verkooppunten was, is een foute inschatting van de verkopers, daar heeft Pinkpop niets mee te maken.

Ben het overigens wel eens met Geluksknikker. Het terrein is berekend op ruim 55.000 mensen. Dit jaar waren het er ruim 60.000, dit is voornamelijk te merken bij het einde van de avond, wanneer iedereen tegelijkertijd naar de uitgang wil. Nadeel van het terrein is gewoon dat er slechts één locatie met uitgangen is. Dit zou in de toekomst dan wel verbeterd kunnen worden, maar zolang de gemeente Landgraaf hier niet aan wil meewerken, houdt het op.

Als er niet genoeg eten is en drinken op Pinkpop wordt Pinkpop daar op afgerekend want we ZIJN op Pinkpop, dit is niet meer als terrecht. EN als Pinkpop ziet dat er geen eten meer is en alleen bier e cola, waarom geven ze dit dan niet aan bij de bonnenverkoop zodat je niet voor velen euro`s bonnen koopt wara je niks voor kunt kopen...

 0
geen avatar
do 05 jun 2008 08:09

GuppieBIER LeandraLullaby schreef:
Niet zo zeuren.
Jullie hadden allemaal een geweldig weekend/geweldige dag.
^_^ en ik ook.


Als er niet''gezeurd'' wordt en we braaf onze mond houden, zou er volgend jaar helemaal niks verbeterd worden, dus ja geef aub je mening en laat dat horen.

Voor de rest was goed weekend

 0
geen avatar
do 05 jun 2008 10:24

Jboog Ben ik dan de enigste met weinig kritiek??..

Blijkbaar wel. Mijn kritiekpuntjes zijn de volgende:

Na het festival omlopen om op camping a te komen (maak net als voorgaande jaren bandjes met de naam van de camping erop en eventueel andere kleuren, zo kan je wel in een keer camping A op.

Beloftes die niet worden nagekomen (al vele jaren het camping geouwehoer over openingstijden, ook al was ik om 06.00 bij camping A).

DAGJESMENSEN!!!! het meest irritante dat er bestaat zijn de dagjesmensen. Maar jantje komt er ook achter, hij gaat opzoek naar meer camopingruimte en dus minder dagkaarten en meer weekendtickets.. :D.

dat was het gewoon.. :D

 0
Avatar Paul_Banks
do 05 jun 2008 10:31

Paul_Banks @GuppieBIER: maar kritisch zijn is iets anders dan zeuren.

Als men aan komt zetten dat het druk was bij het pinautomaat of dat druk was bij het bier halen, terwijl pinautomaten een gunst van het festival zijn en je zelf ook kan bedenken dat het handig is om cash mee te nemen. En je ook 20 meter verderop een biertje kan halen, waar dan vaak geen rij staat, dan heet dat zeuren.

Dat de camping om 7 uur nog niet vol open is had je ook kunnen bedenken, want op de site staat een officiele opening van 12.00 uur.

Kortom allemaal zaken waarover men gewoonweg zeurt.

Mijn enige grote kritiekpunt blijft de bewegwijzering, verder absoluut geen klagen gehad. Dat niet in 1 keer camping A op kunnen is dan best vervelend, maar zo voorkom je een stroom mensen over de camping die niet op camping A zitten, want 1 soort bandje vond ik wel prettig, want we hadden bekenden op camping B en C zitten die nu dus 's morgens even een biertje mee konden doen. En 's avonds ook en dat werkte prima.

 0
Avatar vainkey
do 05 jun 2008 20:26

vainkey hainozwaino schreef:
vainkey schreef:
En wat the fack was dat op het kaartje dat je nu ook geen kartonnen verpakkingen (pakjes drinken etc) en voedsel mee naar binnen mocht nemen,.. mr. Jan Smeets moet ff normaal doen hoor.. gelukkig werd hier niet streng op gecontroleerd, anders was er vast nog flink wat protest op geweest....

Aardig dat je dat zegt. Het was zeker je eerste Pinkpop? Er staat al ruim tien jaar op het kaartje (en in andere flyers) dat ook kartonnen pakjes ed verboden zijn. Dat is pure commercie en is enerzijds de schuld van de organisatie, die gewoon goede sponsoren wil binnen halen (who can blaim them) en anderzijds van de te grote macht van grote brouwerijen, als in dit geval Heineken.


eeh é ... voel me enigzins beledigd als ervaren festival bezoekster Haino....

Ik ga al diverse jaren naar festivals waaronder naar pinkpop en het heeft in iedergeval de keren dat ik ben geweest nooit op het kaartje gestaan (ja ik lees mijn kaartjes goed). Daarnaast is ook alle jaren vermeld door de organisatie dat KARTONNEN pakken water/etc bijvoorbeeld gewoon naar binnen mogen worden genomen, ik ben daar 100 procent zeker van...

 0
Avatar vainkey
do 05 jun 2008 20:27

vainkey hainozwaino schreef:
vainkey schreef:
En wat the fack was dat op het kaartje dat je nu ook geen kartonnen verpakkingen (pakjes drinken etc) en voedsel mee naar binnen mocht nemen,.. mr. Jan Smeets moet ff normaal doen hoor.. gelukkig werd hier niet streng op gecontroleerd, anders was er vast nog flink wat protest op geweest....

Aardig dat je dat zegt. Het was zeker je eerste Pinkpop? Er staat al ruim tien jaar op het kaartje (en in andere flyers) dat ook kartonnen pakjes ed verboden zijn. Dat is pure commercie en is enerzijds de schuld van de organisatie, die gewoon goede sponsoren wil binnen halen (who can blaim them) en anderzijds van de te grote macht van grote brouwerijen, als in dit geval Heineken.


eeh é ... voel me enigzins beledigd als ervaren festival bezoekster Haino....

Ik ga al diverse jaren naar festivals waaronder naar pinkpop en het heeft in iedergeval de keren dat ik ben geweest nooit op het kaartje gestaan (ja ik lees mijn kaartjes goed). Daarnaast is ook alle jaren vermeld door de organisatie dat KARTONNEN pakken water/etc bijvoorbeeld gewoon naar binnen mogen worden genomen, ik ben daar 100 procent zeker van...

 0
Avatar ErikLuyten
za 07 jun 2008 14:14

punkr hainozwaino schreef:
Het terrein is berekend op ruim 55.000 mensen.
Het terrein is berekend op 70.000 mensen in de huidige opstelling, en kan met één podium zelfs 80.000 mensen huisvesten ;-)

 0
Avatar ErikLuyten
za 07 jun 2008 14:16

punkr Paul_Banks schreef:
1 soort bandje vond ik wel prettig, want we hadden bekenden op camping B en C zitten die nu dus 's morgens even een biertje mee konden doen. En 's avonds ook en dat werkte prima.
Dat kon altijd al, je kunt altijd met een A bandje de B of C campings op. Het getal op het bandje in het verleden deed er eigenlijk helemaal niet toe :-)

 0
geen avatar
zo 08 jun 2008 11:29

GuppieBIER punkr schreef:
Paul_Banks schreef:
1 soort bandje vond ik wel prettig, want we hadden bekenden op camping B en C zitten die nu dus 's morgens even een biertje mee konden doen. En 's avonds ook en dat werkte prima.
Dat kon altijd al, je kunt altijd met een A bandje de B of C campings op. Het getal op het bandje in het verleden deed er eigenlijk helemaal niet toe :-)

Jij slaapt altijd met Pinkpop of je gaat nooit of je bent een indringer, als je met bandje v camping B b.v. naar A wil ben je de lul en kom je er niet in, dit is jaren geweest met uitzondering van dit jaar omdat geen camping op bandje stond

 0
Avatar ErikLuyten
zo 08 jun 2008 17:18

punkr @GuppieBIER: vreemd dan dat ik de afgelopen jaren met een bandje met Camping C erop (die krijg je namelijk als pers) gewoon op A kon slapen :-) en naar B's party-tent kon gaan :-)

 0
Avatar Paul_Banks
ma 09 jun 2008 12:48

Paul_Banks Ik ben zelf alleen in 2002 en 2003 geweest en toen kreeg je inderdaad een bandje met een A of een B er op (camping C was volgens mij toen de noodcamping die volgens mij nog niet gebruikt werd omdat er nog maar 35.000 weekendkaarten waren)

En toen kon je niet met een A bandje camping B op.

 0
Avatar ErikLuyten
ma 09 jun 2008 13:03

punkr van de PP site:
http://www.pinkpop.nl/page.php?pagID=435&faqID=29

Personen kunnen altijd over en weer elkaars camping bezoeken of bij elkaar overnachten.

 0
geen avatar
ma 09 jun 2008 15:53

GuppieBIER punkr schreef:
van de PP site:
http://www.pinkpop.nl/page.php?pagID=435&faqID=29


Personen kunnen altijd over en weer elkaars camping bezoeken of bij elkaar overnachten.


Fijn dat jij het wel kon, maar feit is dat sinds dit jaar wel kon, en andere jaren was dit gewoon niet mogelijk, vandaar dat er toen camping A B C stond en nu helemaal niks....

 0
Avatar rockday1984
wo 11 jun 2008 01:59

rockday1984 was echt zo top volgend jaar 9 de pinkpop

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.