Unmute Us komt op voor festivals: 'gebrek aan perspectief werkt verlammend'

review: Lowlands 2018 - zondag Dua Lipa
Unmute Us komt op voor festivals: 'gebrek aan perspectief werkt verlammend'
Door sjoertb op 26 januari 2022 - 11:39 1 Unmute Us heeft een reactie geplaatst op de nieuwe corona-maatregelen. In het statement wordt een volwaardig en realistisch plan voor evenementen en nachthoreca geëist zoals eerder is toegezegd. Als dit na twee weken niet in zicht is dan volgen er weer grootschalige acties, schrijft de protest-organisatie.

De nieuwe maatregelen worden versoepelingen genoemd maar bieden festivals en nachthoreca niks. "Het gebrek aan perspectief werkt verlammend en demotiverend. Niet alleen voor de sector, maar ook voor de bezoekers die snakken naar een uitlaatklep." vindt Unmute Us.

Jasper Goossen, CEO van Apenkooi Events en initiatiefnemer van Unmute Us schrijft het volgende: “Nadat we eind september in een hele korte periode weer evenementen mochten organiseren, hebben we sinds de laatste sluiting weer gedaan wat van ons is gevraagd. Maar nu staan wij wederom achteraan in de rij terwijl branches die luidruchtiger zijn geweest wel open mogen. Dit is complete willekeur en dat is onzinnig en vooral niet nodig” “[..] Wij eisen binnen twee weken een realistisch openingsplan voor de festivals en het nachtleven. Indien dat er niet komt, zullen we – net als de horeca onlangs – overgaan bijvoorbeeld tot opening op eigen initiatief als protest.”

Het complete bericht vanuit Unmute Us is hier te lezen.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefCore Festival

TOMORROWLAND EN ROCK WERCHTER ORGANISEREN SAMEN...Een gloednieuw festival strijkt neer in het Brusselse Ossegempark. Op Core...

Extrema Outdoor

PROGRAMMA EXTREMA OUTDOOR 2022 COMPLEET MET O.A.... Extrema Outdoor viert van 3 tot en met 5 juni 2022 aan de Plas in...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.