Versoepelingen voor festivals en concerten met één obstakel: 1G bij grote evenementen

LCD Soundsystem sfeer fans BKS2018
Versoepelingen voor festivals en concerten met één obstakel: 1G bij grote evenementen
Door sjoertb op 16 februari 2022 - 11:06 1 Op dinsdag 15 februari zijn er nieuwe corona-maatregels aangekondigd door het kabinet. Openingstijden van veel locaties mogen verruimd worden vanaf 18 februari. Ook is er een aanpassing in het beleid van vaste zitplekken en het dragen van mondkapjes. Hieronder de nieuwe regels en vanaf wanneer ze gelden.

Vanaf 18 februari mogen locaties open tot 01.00 uur. Voor toegang wordt nog een week geëist dat men een bewijs heeft van vaccinatie of recente test, de zogenoemde 'corona-pas'. Er hoeft geen vaste zitplaats meer gehanteerd worden of 1,5 meter afstand tussen personen nagestreefd te worden. Er is geen maximaal aantal bezoekers waar aan gehouden moet worden maar vanaf 500 personen gelden er andere regels: er moet in dat geval wel een vaste zitplek zijn en een mondkapje gedragen worden. Onder 500 bezoekers hoeft het mondmasker niet op.

Vanaf 25 februari vervallen verplichte openingstijden tot 01.00 uur en de regels rondom aantal personen, mondkapjes, 1,5 meter afstand en verplichte zitplekken. Er wordt gesproken over dat evenementen weer onbeperkt kunnen doorgaan vanaf deze dag. Helaas is het volgende obstakel nog van toepassing: voor grote indoor-evenementen (vanaf 500 bezoekers) moet er een negatieve test zijn per bezoeker per dag. Gelukkig geldt dit niet voor festivals in de buitenlucht. Voor organisatoren van grote concerten is het een doorn in het oog.

Evenementenorganisatie MOJO heeft gereageerd op de zogenoemde 1G maatregel waarbij testen verplicht is voor grote evenementen: "We zijn blij dat we weer open mogen, maar we denken dat 1G er zo snel mogelijk weer af moet", zegt directeur Ruben Brouwer bij RTL Nieuws. "Wij zijn de enige branche die er mee te maken heeft. In een feestcafé met maximaal vijfhonderd man mag je hossen zonder test, maar ga je naar een concert van Sting moet je wel iedereen testen."

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Avenged sevenfold

AVENGED SEVENFOLD, OF MICE & MEN EN POWERFLO...Vandaag wat minder nieuws over Graspop. Drie bands kunnen helaas niet komen....

Bonnie St. Claire

DAS OKTOBER METALFEST NODIGT O.A. CYCLONE, CARNATION... De organisatie van Das Oktober Metalfest is blij met de nieuwe...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.