Koningsdag 2022: overzicht van de beste festivals

Snollebollekes
Koningsdag 2022: overzicht van de beste festivals
Door sjoertb op 06 april 2022 - 14:45 1 Op woensdag 27 april, viert Koning Willem-Alexander zijn 55e verjaardag en kleurt Nederland weer oranje. Op Koningsdag zijn er door het hele land vrijmarkten en flink wat festivals! Festivalinfo zet natuurlijk de beste festivals voor je op een rijtje.

538 Koningsdag
27 april, Breda. Uitverkocht, probeer Ticketswap.

Met Snollebollekes, Kraantje Pappie, Afrojack, Rondé, Snelle, Maan, Davina Michelle en Intergalactic Lovers heb je al gauw een goed feestje te pakken. Deze artiesten en meer kun je verwachten op het Chasséveld te Breda. Het wordt de zesentwintigste keer dat 538 een fysiek Oranje-event organiseert.

Meer informatie: 538 Koningsdag

Life I Live
26 april, Den Haag. Gratis entree

Op Koningsnacht staat de Hofstad traditiegetrouw in het teken van het groots opgezette festival THE LIFE I LIVE. Tientallen bands, acts en dj’s komen naar de Haagse binnenstad waaronder The Skatalites, Jungle By Night, The Cool Quest, Personal Trainer en POM.

Meer informatie via: Life I Live

Kingsland Festival
27 april, Amsterdam, Groningen en Rotterdam. Tickets: € 49.50

Koningsdag staat garant voor een groot (oranje)feest. Zo ook op het Kingsland festival, waar verschillende artiesten over en weer worden gevlogen per helikopter tussen de vijf organiserende steden. In alle drie de steden staan Ronnie Flex, Kraantje Pappie, Sunnery James & Ryan Marciano, Headhunterz & Wildstylez op het programma. In Amsterdam treden verder ook Martin Garrix, Hef en Brennan Heart op. In Groningen vind je Joris Voorn, Nicky Romero, Antoon, Rolf Sanchez en Maan. In Rotterdam spelen onder andere Joris Voorn, Afrojack en Tabitha.

Meer informatie via:
Kingsland Amsterdam / Kingsland Rotterdam / Kingsland Groningen

Supersized Kingsday Festival
27 april, Eindhoven. Tickets: €42,45

Met zo’n 50.000 bezoekers is Supersized Kingsday Festival in Aquabest het grootste festival van Nederland op Koningsdag.
De DJ’s in de top van de hardere stijlen zijn stevig vertegenwoordigd op dit festival waaronder Paul Elstak, The Viper en Partyraiser.

Meer informatie via: Supersized Kingsday Festival

Oranjepop
27 april, Nijmegen. Tickets vanaf €7,50.

In het Hunnerpark te Nijmegen staan zowel nieuw opkomend talent als grote publiekstrekkers op het programma van Oranjepop. De eigenzinnige en gevarieerde opzet van het festival spreekt een groot en gezellig publiek aan. Het bewijs daarvoor? De duizenden bezoekers die elk jaar op Koningsdag genieten op Oranjepop! Dit jaar kan je Hang Youth, Sylvie Kreusch, 4b2m, Kokoroko en meer bewonderen.

Meer informatie via: Oranjepop

Kingdance
27 april, Zwolle. Tickets: €26,-

Met 30.000 party people, twee gigantisch dikke outdoor area's en artiesten als The Darkraver, JeBroer, Donnie en Childsplay ben je voor een mooi feestje aan het goede adres op Kingdance.

Meer informatie: Kingdance

Oranjebloesem
27 april, Amsterdam. Tickets: €52,-
Internationale klasse, met veel artiesten van vaderlandse bodem. Op Koningsdag gaat Oranjebloesem voor een brede selectie van underground helden waaronder Joris Voorn, De Sluwe Vos, David Funk en Reinier Zonneveld.

Meer informatie: Oranjebloesem

Verder kun je bij Kralingse Bos Festival in Rotterdam terecht voor urban artiesten als De Jeugd Van Tegenwoordig, Hef, Donnie en Gotu Jim. Bij Loveland Van Oranje Kingsday
kun je naast muziek genieten van kermisattracties en suikerspinnen, gigantische springtouwen en speciale outfits. In onze festivalagenda vind je nog meer Koningsdag festivals.

We wensen iedereen een ontzettend gezellige Koningsdag!

Foto: Snollebollekes op 538 Koningsdag 2018 door Eva Ruiten

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



The Toy Dolls news

SNIESTER FESTIVAL COMPLEET MET O.A. TOY DOLLS, GOAT... Sniester Festival komt na een uitverkochte editie in oktober terug in mei...

Sfeer Smeerboel

APENKOOI DE EERSTE FESTIVALORGANISATOR MET VOLLEDIG... Apenkooi Events wordt door de samenwerking met Beyond Meat de eerste...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.