OCCii viert dertigjarig bestaan met festival

review: Popronde Leiden 2015 St. Tropez
OCCii viert dertigjarig bestaan met festival
Door PhaedraW op 26 september 2022 - 14:05 1 OCCii 30 YEARS SCREAMING AT A WALL FESTiVAL - Voor het 30e jubileum van OCCii (Onafhankelijk Cultureel Centrum In It), onderdeel van Binnenpret, wordt dit festival georganiseerd. OCCii is sinds 1992 de plek voor de experimentele en underground muziek scene. Dit is vaak het podium geweest waar vele artiesten zijn begonnen met optreden voordat ze in zalen als Paradiso en Melkweg stonden.

Speciaal voor dit festival hebben ze een bijzondere tram geregeld. OCCii en Binnenpret waren oorspronkelijk in gebruik als paarden stallen en opslagplaatsen voor trams. Vanwege deze historie bieden ze een historische tramrit aan. De tour begint vanuit de Amstelveenseweg en rijdt langs het Vondelpark, Museumplein en weer terug naar de Willem de Zwijgerkerk. De rit duurt een half uur en onderweg is er live muziek. Deze rit kost 10 euro.

Optredens worden verzorgd door Brader Mûsikî, Trespassers W, Marta Warelis, Zea & Xavier Charles, GW SOK en Danibal. Ook treden Anne Stoof, Ford Curlingford, Jo van Beusekom, Demi van den Wollenberg en Sascha Sylbing op. Verder is er nog een speciale expositie van de Italiaanse Giulia Spanghero; HYBRIDA SPACE.

Toegangskosten zijn 6,50 euro en zijn via de website van OCCii verkrijgbaar.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrieffestivalinfonieuwlogo

STEM OP PODIUMINFO BIJ DE WEBSITE VAN HET JAAR... Podiuminfo is genomineerd voor de verkiezing `Website van het Jaar` in de...

Left of the dial

LEFT OF THE DIAL KOMT MET 11 NAMEN WAARONDER SNOW... Het Rotterdamse festival Left Of The Dial heeft maar liefst 11 nieuwe acts...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.