Geen Rotterdamse editie van Theaterfestival De Parade in 2023

Ellen Ten Damme Parade
Geen Rotterdamse editie van Theaterfestival De Parade in 2023
Door sjoertb op 30 november 2022 - 13:15 1 De Parade zou deze zomer, na drie jaar afwezigheid, weer plaatsvinden in het Museumpark in Rotterdam. Helaas gaat dat ook deze keer niet door.

De reden is dat door het grote aantal evenementen en de bijbehorende inzet van hulpdiensten in de stad De Parade niet kan worden gehouden op de gewenste manier. De data die de organisatie van De Parade voor ogen had zijn niet beschikbaar vanuit de Gemeente Rotterdam. Aangezien het theaterfestival met vijf gemeenten afspraken moet maken over de planning, vergunningen en de beschikbaarheid van de stadparken is het niet mogelijk om van de gewenste data af te wijken.

Directeur Nicole van Vessum: "Om de planning van de rest van onze tournee niet in gevaar te brengen hebben wij moeten besluiten om ook dit jaar niet naar Rotterdam te komen. Een beslissing die wij onszelf, maar vooral alle Rotterdamse kunstenaars en het Rotterdamse publiek niet gunnen en daarom met moeite hebben genomen. En cliché of niet: De Rotterdammers zijn voor nu even uit het oog maar zeker niet uit ons hart."

Daardoor is het de vierde keer op rij dat theaterfestival De Parade niet doorgaat in Maasstad. In 2024 hoopt De Parade eindelijk weer de stad Rotterdam aan te kunnen doen. De organisatie verwelkomt aankomende zomer graag alle Rotterdammerse Paradeliefhebbers in het Westbroekpark in Den Haag. Iedereen met een Rotterdampas krijgt 50% korting op toegang tot het Paradeterrein in Den Haag.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefPaaspop 2022 sfeer René Obdeijn

THIS IS LIVE: NIEUWE EVENEMENTENORGANISATIE ACHTER...The Event Warehouse (organisator van o.a. Paaspop, Helldorado en We Are...

Pinkpop 2020 news

PINKPOP-TERREIN WORDT OPVANG VOOR ASIELZOEKERS Begin volgend jaar kunnen zo'n 150 asielzoekers terecht op het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.