Pinkpop-terrein wordt opvang voor asielzoekers

Pinkpop sfeer
Pinkpop-terrein wordt opvang voor asielzoekers
Door sjoertb op 30 november 2022 - 10:56 1 Begin volgend jaar kunnen zo'n 150 asielzoekers terecht op het Pinkpopterrein voor tijdelijke opvang. Dat is dinsdagavond besloten door de gemeenteraad van Landgraaf naar aanleiding van een voornemen van burgemeester Richard de Boer om tegemoet te komen aan de vraag van Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De gemeente wil een goede balans van gezinnen en alleenreizenden in de opvang.

Vluchtelingen worden volgens de woordvoerster van de burgemeester van 9 januari tot half april op het terrein van Megaland gehuisvest. Voor half april moet iedereen er weer weg zijn, omdat dan de voorbereidingen beginnen van onder meer Pinkpop.

Vorige maand kwam een soortgelijk bericht over het opvangen van asielzoekers op het terrein van Lowlands naast Walibi Holland. Voor een halfjaar worden daar 1000 tot 1500 vluchtelingen opgevangen in tijdelijke woonunits.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



De Parade news

GEEN ROTTERDAMSE EDITIE VAN THEATERFESTIVAL DE... De Parade zou deze zomer, na drie jaar afwezigheid, weer plaatsvinden in...

Primavera Sound

NIEUWE NAMEN PRIMAVERA SOUND 2023: O.A. DEPECHE... Ruim 200 namen zijn voor Primavera Sound in Barcelona en Madrid bevestigd....

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.