Komend jaar geen Welcome To The Village festival

Festivalsfeer (Welcome to the Village 2015)
Komend jaar geen Welcome To The Village festival
Door PhaedraW op 20 december 2022 - 11:52 1 Er zal in 2023 geen editie van Welcome to the Village festival plaatsvinden. Dit besluit is genomen vanwege de onzekerheid over de locatie van het festival. Welcome to the Village heeft tot nu toe tien edities gehad. Afgelopen jaar vond het festival plaats rond het Mata Hariplein in Leeuwarden. Ze moesten hiernaartoe uitwijken omdat de rechter de vergunning voor het gebruik van het terrein bij de Groene Ster schorste.

De afgelopen maand nam Welcome to The Village al het besluit om niet proberen terug te keren naar De Groene Ster in Leeuwarden. Dit zou teveel risico’s met zich mee brengen. De gemeente kon namelijk niet garanderen dat de vergunning stand zou houden. De laatste weken vonden er hoopvolle gesprekken plaats over een nieuw terrein binnen een andere gemeente, maar ook hier konden er niet genoeg garanties gegeven worden. Dit betekent dat er op dit moment geen geschikte locatie of genoeg tijd is om het driedaagse evenement met vertrouwen, energie en zonder risico’s te organiseren.

Welcome to The Village stopt niet en gaat door met het ontwikkelen van projecten. De komende tijd wordt er aan nieuwe plannen voor 2023 gewerkt laat de organisatie weten.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Parookaville logo

PAROOKAVILLE BEVESTIGT EERSTE NIEUWE NAMEN VOOR 2023...Van 21 t/m 23 juli 2023 brengt Parookaville hun zevende editie weer naar...

Paaspop 2021 news

BIJNA 50 NAMEN ERBIJ VOOR PAASPOP 2023 O.A. NINA... Hoewel Paaspop op de vrijdag na al volledig uitverkocht is, gaat het festival...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.