Totaal rookverbod gaat ook in op festivals

Door Soeperman87 op 28 juni 2008 - 00:04 1 Of je het er mee eens bent of niet; dat het rookverbod, dat aanstaande dinsdag in zal gaan, heel veel zal doen veranderen is een feit. Na honderden jaren genieten van je nicotineshot in een overdekte plek, lijkt het nieuwe millenium nu definitief alle voorgaande jaren te gaan vervagen.

Vanochtend werd al bekend dat roken in tenten ook niet meer zal worden toegestaan, zojuist is er al enige opheldering hierover. Ook tenten die gedeeltelijk open zijn en waar niet zal worden bediend door horeca personeel worden dinsdag 1 juli 100% rookvrij. Hoewel, dat wil onze gezondheidsheld minister Ab Klink. Hiermee blijft de 'klink' naar eventuele uitzonderingen en creatieve oplossingen definitief gesloten.

Om het even kort te melden met veel duidelijkheid: ook in bijvoorbeeld de Alpha en Grolsch tent mag vanaf dit jaar niet meer worden gerookt. Nu nog hopen voor de 'rookpolitie' dat hier massaal gehoor aangegeven zal worden, anders krijgen ze het namelijk behoorlijk druk. Er zijn nogal wat (gelegenheids)rokers aanwezig op festivals...

Lowlands zelf geef echter op haar website aan "door de rook het podium niet meer te zien" en nog even af te wachten tot de regering en Koninklijke Horeca Nederland eens duidelijk zijn, want hoewel we allen weten dat roken bijna geheel taboe zal zijn, definitieve duidelijkheid ontbreekt nog steeds, en dat terwijl er nog welgeteld twee dagen 'legaal' gerookt mag worden in de Nederlandse horeca.

Zal zeer waarschijnlijk vervolgd worden... Voor de verstokte roker heeft Festivalinfo (hopelijk) nog wel een glimlach te bieden: tsjakka!

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefijslandnews.gif5

CSS, CRYSTAL CASTLES, YELLE E.A. IN IJSLANDIn de derde week van oktober vindt er jaarlijks in Reykjavík het Iceland...

Pinkpop logo 200814

PINKPOP KRIJGT FIKSE BOETE Twee weken geleden berichtten wij al dat Pinkpop-baas Jan Smeets voor de...

REACTIES

Avatar Ted de tekkel
za 28 jun 2008 00:18

Ted de tekkel hóe te zot voor woorden is dit?! krijgen we nu een 'Alpha-politiekorps' tijdens de optreden om ons te wijzen op de o zo schadelijke nicotinedampen? Het is toch gewoon open aan de zijkant of ben ik nou gek?!

 0
Avatar Soeperman87
za 28 jun 2008 00:21

Soeperman87 Hmm, mja... Ik heb altijd respect gehad voor niet-rokers, maar ik vind wel dat, in een wereld waar we in kluitjes op elkaar leven, we rekening moeten houden met elkaar. Een regel als deze gaat dan ook weer 10 stappen te ver... Thank u Europe... :S

 1
Avatar ingridbreda
za 28 jun 2008 05:00

ingridbreda eerst maar 's zien hoeveel gehoor er overal wordt gegeven vanuit de rokers zelf. Als het net zo gaat als in wat andere landen waar het al geldt, dan wordt er gewoon lekker gerookt, ook na 1 juli

 0
Avatar Everything*Seems*Forever
za 28 jun 2008 07:49

Everything*S.. Ik ben zelf sinds een tijdje weer een niet roker maar dit is echt belachelijk. In kroegen heb je nog wel eens last dat de rook op je ogen gaat slaan maar dat had ook wel door meer afzuiging opgelost kunnen worden. Op lowlands in de alpha enz, merk je er eigenlijk niks van dat er uberhaupt gerookt word want de rook is zo weer weg. Dit gaat echt te ver.

 0
Avatar Mr_Escapade
za 28 jun 2008 07:55

Mr_Escapade fasco's.

 0
Avatar lowlander03456
za 28 jun 2008 09:46

lowlander03456 Wat ga ik de wiet en hasj lucht missen voor en tijdens de optreden! Dat is gewoon standaard altijd! tot nu dan... Eigenlijk maakt het mij helemaal niks uit. Ik rook niet, dus ik zal er iig geen problemen van ondervinden. Alleen het geklaag van iedereen.

 0
Avatar Paul_Banks
za 28 jun 2008 09:57

Paul_Banks Wat is er gebeurd met het aan 1 kant open moeten zijn van een tent en dan mag er wel gerookt worden? Volgens mij zijn deze tenten rondom open. Maar goed ik zie het tegen de tijd wel. Overigens blijft de rook volgens mij niet laag hangen in een tent dus hoe zou het dan schadelijk moeten zijn voor anderen? Tenzij ik natuurlijk de rook recht bij iemand anders in zijn gezicht blaas en ik denk dat normale mensen dat toch al niet doen.

 0
Avatar Georia
za 28 jun 2008 10:35

Georia Whaha geweldig ik hou van die goede ideeen net als die ns-palen die regeld in de hens staan.

 0
Avatar AMBULANT
za 28 jun 2008 10:51

AMBULANT Wil je definitieve duidelijkheid?

Roken in de open lucht kan wel, en verder niet! wordt persoonlijk echt moe van al die zieligerds die 'ceative oplossingen' proberen te bedenken. Die missen volledig het punt. Voor de gelegenheidsroker is het een mooi moment om ermee op te houden en de verstokte verslaafde mag zich sowieso afvragen waar ie mee bezig is...

Lekker niet meer doen, dan komt t helemaal goed! En als je in de Alpha tent niet 1,5 uur kan wachten tot na een concert, reken jezelfd dan tot de aller zieligste groep bewoners van deze planeet...

 -4
Avatar Ted de tekkel
za 28 jun 2008 11:04

Ted de tekkel AMBULANT schreef:

Lekker niet meer doen, dan komt t helemaal goed! En als je in de Alpha tent niet 1,5 uur kan wachten tot na een concert, reken jezelfd dan tot de aller zieligste groep bewoners van deze planeet...


Daar gaat het helemaal niet om, het is gewoon heerlijk om tijdens sommige shows even een jointje op te steken. Ben zelf ook geen roker van sigaretten maar ik kan me voorstellen dat het niet echt zijn charme heeft om na de show nog even buiten je peukie op te steken. Laat staan dat het op lowlands vaak slecht weer is....De politiek weet gewoon niet waar het prioriteiten moet leggen, het beleid wordt te ver doorgevoerd.

 1
Avatar Paul_Banks
za 28 jun 2008 11:55

Paul_Banks @Ambulant: ik heb ook geen moeite met het rookverbod zelf (wat toch vrij duidelijk zou moeten zijn uit mijn posts), maar wat zo jammer is, is dat er mensen zijn die dit rookverbod lijken te claimen als een persoonlijke overwinning omdat ze hun kleren vinden stinken na een avondje in het cafe. Daar is die wet namelijk niet voor.

Ook weten ze precies te vertellen wat goed en niet goed voor je is. Nou bedankt, dat weet ik ook, ik rook 1 pakje shag in 3 weken tijd. Dat het een domme gewoonte is, dat weet ik ook, maar soms vind ik het gewoon heerlijk om lekker relax na het werk (tijdens werktijd rook ik niet eens) een shaggie op te steken. Drinken is ook slecht voor je dan zou je als je consequent bent Ambulant ook niet drinken. En ik mag hopen dat je niet in de randstad woont, want de fijnstof hier is ook niet zo best voor je.

Maar misschien heeft god (of wie dan ook) humor en laat hij alle zo hard zeurende niet rokers dood gaan door fijnstof.

 3
Avatar Paul_Banks
za 28 jun 2008 11:56

Paul_Banks En ik heb ook wel eens meegemaakt dat iemand mij wees op het verbod op het roken onder een overkapping bij een bushalte. Op zich niets mis mee, maar ik stond zo'n meter of 15 van de wachtende mensen af en omdat ik onder de overkapping vandaan moest kwam ik pal naast deze groep te staan en ook direct naast de vrouw die mij verzocht om niet te roken onder de overkapping.

 0
Avatar EviLudy
za 28 jun 2008 12:07

EviLudy Opzich fijn dat niemand de hele tijd 2e hands rook in m'n gezicht blaast maar daardoor gaan we de zweetlucht wel beter ruiken, jottum.

Verder gaat het op lowlands heus niet gecontroleerd worden, laat staan dat het bestraft wordt dus er veranderd niks.

 0
Avatar Esje
za 28 jun 2008 12:45

Esje @ paul
alcohol is ook niet goed, maar er is nog geen 2e hands drank...wel 2e hands rook
;)

ik rook zelf, dus ik baal een beetje, ben een van degenen die graag een jointje opsteken, dus da's jammer. Maar ik kan ook makkelijk n tijd niet roken dus geen drama.
Wel ben ik benieuwd naar de naleving en controle hiervan...ik zie al 2 agentjes of wie dan ook de rook gestapo mag spelen, tijdens 'n,och, zeg ratm gig de voorste rijen aansrpeken op hun rookgedrag.

 0
geen avatar
za 28 jun 2008 13:00

Musicriminal @ Esje + Paul:
Mee eens. Rook zelf trouwens niet, nooit gedaan ook. Heb toch liever (vooral in kroegen/concertzalen omdat je het daar pas echt merkt) een rooklucht dan een zweetlucht wat je straks allemaal gaat krijgen. Controle lijkt mij inderdaad erg lastig tijdens evenementen en ik heb zo'n vermoeden dat zo'n controleur zich daar ook niet prettig bij voelt:) In z'n eentje tussen honderden mensen even een roker op zn gedrag aanspreken! Tja en als je het over festivals met vaak (half) open tenten; lijkt mij sterk dat ze die echt gaan controleren. Ze staan immers 9 vd 10 keer bomvol! Wellicht gaan ze in de pauzes controleren haha

 0
Avatar Death_By_Sexy
za 28 jun 2008 13:04

Death_By_Sexy Ik vind dit nu wel een beetje te ver gaan hoor... ik ben zelf een roker en baal er ook flink van dat we binnenkort als we een sigaret willen opsteken buiten de kroeg moeten staan, daar kan ik ook nog wel mee leven hetzelfde geldt voor concerten... Maar niet roken in bijvoorbeeld de alpha of de grolsch tent gaat mij echt te ver, ga boeven vangen ofzo :S

 0
Avatar little_devil_girl
za 28 jun 2008 13:10

little_devil.. Paul_Banks schreef:
@Ambulant: ik heb ook geen moeite met het rookverbod zelf (wat toch vrij duidelijk zou moeten zijn uit mijn posts), maar wat zo jammer is, is dat er mensen zijn die dit rookverbod lijken te claimen als een persoonlijke overwinning omdat ze hun kleren vinden stinken na een avondje in het cafe. Daar is die wet namelijk niet voor.


Die mensen kun je dalijk nog harder uitlachen, want zonder de rooklucht ruik je volgens mij (na concerten dan) alleen maar meer zweet!

Ik ben een niet roker, maar ik ben wel 'tegen' het rook verbod. Opzich in restaurants kan ik het me nog wel voorstellen, al heb je daar vaak al rokers en niet-rokers gedeelten. Ik vind het gewoon gezellig als er een beetje rook om me heen hangt bij een concert. Mjah het is wel lekker voor de mensen die er echt last van hebben (zeg astma patienten). Ik vind gewoon dat het rekening houden van alle kanten moet komen, van rokers en van niet-rokers.

En als iedereen nou eens ophield met zeuren was de wereld sowieso een gezelligere plek!

 0
Avatar Catcch
za 28 jun 2008 13:20

Catcch Heerlijk! Nog 2 daagjes en dan weg met die vieze rook! :D

 -2
Avatar Wm.!
za 28 jun 2008 13:33

Wm.! Wel ben ik benieuwd naar de naleving en controle hiervan...ik zie al 2 agentjes of wie dan ook de rook gestapo mag spelen, tijdens 'n,och, zeg ratm gig de voorste rijen aansrpeken op hun rookgedrag.

Vergeet niet 'the power' van de niet-rokers, zoals Catcch, die je op je rug zullen tikken. Die zijn nog veel 'gevaarlijker' dan de rook politie. Let maar eens op. Je bent omsingeld door deze types. Het is namelijk echt niet zo dat de meerderheid rookt!

 0
Avatar Blackie
za 28 jun 2008 13:55

Blackie Die gasten van de horeca weten het ook weer te verneuken hoor de tering.
Met hun ja maar wij mogen het niet ma zij wel mamma!!! Te triest voor woorden.

 0
Avatar Musiquefreak
za 28 jun 2008 14:57

Musiquefreak Ik vind het wel prima zo! Ik kan nooit thuiskomen van een concert of festival zonder dat ik compleet naar rook stink (ik rook zelf niet, even voor de duidelijkheid). Daarbij heb ik een lichte vorm van astma en is het voor mij erg vervelend om me in een rokerige omgeving te begeven. Mensen die roken belasten niet alleen henzelf ermee, maar ook de mensen in de omgeving. Ja, dan zul je misschien zeggen dat ik er niet heen moet gaan, maar ik laat m'n pret niet bederven door een menigte mensen die het niet kunnen laten om hun jointje of sigaretje even voor een paar uurtjes uit te laten. Zonder al die zooi heb je 't toch ook wel naar je zin?

Daarentegen, bijvoorbeeld op Lowlands, in die grote tenten waar voldoende ventilatie is, zou ik er weer niet zo'n heel erg groot probleem van maken.
Ik denk ook niet dat de aanpak van de controle hier verwezenlijkt kan worden. 60.000 bezoekers op een festival, ga daar maar even als miezerige controleur zeggen dat iemand z'n sigaret moet doven..

 -1
Avatar ties5
za 28 jun 2008 20:01

ties5 Laten we anders gewoon rokers en niet rokers festivals organiseren. Of alleen nog maar open lucht festivals...ofzow

 0
Avatar ties5
za 28 jun 2008 20:32

ties5 Oja leuk liedje voor dit onderwerp is :
Fuck the smoking ban - beans on toast

 0
Avatar Chicky
za 28 jun 2008 20:32

Chicky WHAT THE F*

 0
geen avatar
zo 29 jun 2008 00:53

jellahr Leuk feitje:

Aangezien het rookverbod alleen om tabak gaat, mogen er wel pure joints worden gerookt :)
http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/3/26/260308_rookverbod.html

 0
geen avatar
zo 29 jun 2008 00:55

jellahr Leuk feitje:

Aangezien het rookverbod alleen om tabak gaat, mogen er wel pure joints worden gerookt :)
http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/3/26/260308_rookverbod.html

 0
Avatar Catcch
zo 29 jun 2008 00:56

Catcch Oh fijn, nog een lekkerdere lucht van joints... Ik vind het toch jammer dat niet-rokers overal maar ongevraagd mee moeten roken (met vanalles en nogwat). Gelukkig komt daar een eind aan, mogen ze drugs ook gelijk nog even verbieden. Zou een mooie volgende stap zijn.

 -1
Avatar ericr
zo 29 jun 2008 07:35

ericr Echt relaxed dat je strax niet meer die smerige rook van een ander hoeft in te ademen. En beter voor je gezondheid, want ook van ongevraagd meeroken kun je longkanker krijgen!!!

 -2
Avatar Paul_Banks
zo 29 jun 2008 09:54

Paul_Banks Musiquefreak schreef:
Daarbij heb ik een lichte vorm van astma en is het voor mij erg vervelend om me in een rokerige omgeving te begeven.


Natuurlijk moeten anderen jou niet lastig vallen met je astma en als je aan mij vraagt of ik misschien niet naast je zou willen roken, zou ik daar ook met een glimlach gehoor aan geven, helaas zijn veel rokers dan weer niet zo.

Maar nu het lullige gedeelte; het rookverbod is dus niet voor jou bedoeld, maar voor het personeel en daar wringt het verbod een beetje. Mensen die in de horeca gaan werken weten in welke omgeving je komt te werken en je gaat daar nog steeds vrijwillig werken. Dan hoor je het argument wel eens "ja maar mensen met aandoeningen aan de luchtwegen willen misschien ook wel in de horeca werken" maar dat is natuurlijk een non-argument. Zo kan ik ook zeggen: "ja ik wil wel in de bouw werken, maar dan wil ik niet tillen, want ik heb niet zo'n goede rug"

Maar verder kunnen we overstappen om onze joints te gaan draaien met kruidensigaretten. Alles waar geen tabak in zit, maar wel gerookt kan worden mag namelijk gewoon nog steeds. En in de coffeeshops is dat helemaal debiel natuurlijk, want het gaat om gezondheid, maar je mag wel pure joints naar binnen staan paffen met een hoger teergehalte dan sigaretten.

En catch: drugs zijn verboden. Dus alle vormen van drugs zijn verboden, maar we hebben in Nederland een gedoogbeleid voor softdrugs.

 0
Avatar wokkel
zo 29 jun 2008 10:04

wokkel ....zie je het al voor je.......... al die rokende mensen buiten de tenten staande hun saffie roken......
Fok it..ik rook al 14 jaar op Lowlands.. en nu ook!

 1
Avatar Blackie
zo 29 jun 2008 15:05

Blackie Catcch schreef:
Oh fijn, nog een lekkerdere lucht van joints... Ik vind het toch jammer dat niet-rokers overal maar ongevraagd mee moeten roken (met vanalles en nogwat). Gelukkig komt daar een eind aan, mogen ze drugs ook gelijk nog even verbieden. Zou een mooie volgende stap zijn.


Plz go back to the hole where you came from.

 0
Avatar Roosje1987
zo 29 jun 2008 22:32

Roosje1987 Hmm ik vind het echt bullshit, voor de duidelijkheid ben een niet roker :P
Ik snap heel goed hoe vervelend het soms kan zijn al die rook (vooral als je het recht in je smoelwerk krijg :S) Rokers worden echt gediscrimineerd :P Echt constant dat gezeik over roken dit roken dat.. Ik wil straks echt niet uitgaan en dan die stank van zweet en andere luchten enzo, want dan gaan we straks echt krijgen.. En ook dat er steeds meer mensen buiten hange om te kunne roken.. Ma goed ik kan daar nog wel inkome rookverbod in openbare gelegenheden.. MA IN TENTEN OP FESTIVALS :S Echt wat denken ze wel niet.. Het moet niet gekker worden, nog ff en je mag nergens meer alchohol drinken of vette dingen eten omdat dat allemaal slecht is..
Late ze ff lkkr alle industrie wegdoen, auto's van de weg, schiphol afbranden.. Dat zou tog een stuk gezonder worden dan :P

 0
Avatar Roosje1987
zo 29 jun 2008 22:35

Roosje1987 Hmm ik vind het echt bullshit, voor de duidelijkheid ben een niet roker :P
Ik snap heel goed hoe vervelend het soms kan zijn al die rook (vooral als je het recht in je smoelwerk krijg :S) Rokers worden echt gediscrimineerd :P Echt constant dat gezeik over roken dit roken dat.. Ik wil straks echt niet uitgaan en dan die stank van zweet en andere luchten enzo, want dan gaan we straks echt krijgen.. En ook dat er steeds meer mensen buiten hange om te kunne roken.. Ma goed ik kan daar nog wel inkome rookverbod in openbare gelegenheden.. MA IN TENTEN OP FESTIVALS :S Echt wat denken ze wel niet.. Het moet niet gekker worden, nog ff en je mag nergens meer alchohol drinken of vette dingen eten omdat dat allemaal slecht is..
Late ze ff lkkr alle industrie wegdoen, auto's van de weg, schiphol afbranden.. Dat zou tog een stuk gezonder worden dan :P

 0
Avatar darkangel-1988
ma 30 jun 2008 21:11

darkangel-1988 Catcch schreef:
Oh fijn, nog een lekkerdere lucht van joints... Ik vind het toch jammer dat niet-rokers overal maar ongevraagd mee moeten roken (met vanalles en nogwat). Gelukkig komt daar een eind aan, mogen ze drugs ook gelijk nog even verbieden. Zou een mooie volgende stap zijn.Drugs zijn al verboden behalve softdrugs
op lowlands zullen vele mensen een pure joint gaan draaien nu daar zal je meer last van hebben als van een waar tabak inzit

 0
Avatar darkangel-1988
ma 30 jun 2008 21:13

darkangel-1988 ik rook zelf al 8 jaar ik vind het neit erg om buiten een kroeg te roken maar een tent die geventileerd word omdat ie gedeeltelijk open is sorry ik rook gewoon door
als er iemand naast me staat die er last van heb doe ik wel 2 stappen opzij

en rook stijgt naar boven dus veel mensen zullen daar geen last van hebben.
ook heb je nog eens theaterrook wat ze binnenkort moeten afschaffen omdat mensen daar dan weer last van krijgen.
mensen zeuren altijd wel wat.

en de hardste drug op aarde is alcohol (ik drink niet) maar ik loop toch ook neit te zeuren na een concert opf festival dat ik naar bier stink of dat ik loop te klagen om aggesief drinken mensen om me heen
van mensen die roken heb je minder last als van mensen die dronken zijn (willen ze nu de alcohol ook afschaffen dan)

 0
Avatar Ace2000
ma 30 jun 2008 21:36

Ace2000 Ik ben benieuwd...
Volgens mij was op Graspop roken ook verboden maar was in de praktijk niets van te merken.

 0
Avatar Paul_Banks
di 01 jul 2008 06:46

Paul_Banks darkangel-1988 schreef:

Drugs zijn al verboden behalve softdrugs
op lowlands zullen vele mensen een pure joint gaan draaien nu daar zal je meer last van hebben als van een waar tabak inzit


Dit is een groot misverstand. Ook softdrugs zijn in Nederland gewoon verboden. Maar zoals ik al zei geldt hiervoor een gedoogbeleid.

Dan lijkt het alsof het allemaal legaal is en dergelijke, maar zo behoudt justitie de mogelijkheid om snel in te grijpen mocht het volledig uit de hand lopen en als je voor een overval opgepakt wordt en je hebt softdrugs bij je dan kan je daar nog een straf voor krijgen. Ook al is het een kleine hoeveelheid.

 0
geen avatar
di 01 jul 2008 09:29

julioot Het is toch ook schandalig he? De overheid komt even beslissen hoe wij met ons allen moeten leven.
Een kroeg is nou niet de aangewezen plek om gezond te gaan lopen doen. En als je persee rookvrij wil werken in de horeca, Begin een rookvrije kroeg!

En wat betreft coffeeshops is het helemaal absurt. De enige mensen die hier komen zijn rokers. 9 van de 10 coffeeshop werknemers is een stoner.
Roken in een coffeeshop verbieden. Is net zoiets als glazen in een cafe verbieden.

 1
Avatar Marieke234
di 01 jul 2008 10:23

Marieke234 Tja, net alsof een werknemer in een coffeeshop gaat klagen dat hij last heeft van de rook. :- Erg vreemd allemaal.

 0
Avatar Paul_Banks
di 01 jul 2008 10:27

Paul_Banks julioot schreef:
Het is toch ook schandalig he? De overheid komt even beslissen hoe wij met ons allen moeten leven.


Het ligt natuurlijk veel genuanceerder dan dit. Als rokers gehoor hadden gegeven aan het verzoek van de vrouwelijke postbode om de rook niet in haar gezicht te blazen op kantoor, omdat ze last van astma heeft dan had het allemaal misschien niet zo'n vaart gelopen. Maar uiteindelijk komt het voor de hoogste rechter en wordt vanuit de EU deze maatregel opgelegd.

 0
Avatar Marieke234
di 01 jul 2008 10:53

Marieke234 Aan de andere kant lijkt het me ook wel eens lekker om niet stinkend thuis te komen. Ik ga ieder weekend wel stappen en neem nu maar voor lief dat ik 's nachts nog moet douchen. En dat is ook best raar, alleen omdat iemand anders verslaafd is.

 0
Avatar Marz667
di 01 jul 2008 10:59

Marz667 dit wordt nu weer tegen gesproken op: http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/39757673

ze snappen het zelf ook allemaal niet zo...

 0
Avatar GraveyardJunkie
di 01 jul 2008 11:46

GraveyardJun.. Het schijnt zelfs dat ten tijde van Groezrock in belgie het rookverbod al een tijdje van kracht was. Ik heb volgens mij twee gram wiet en anderhalf pakje in een tent weggerookt daar en iedereen deed vrolijk mee. Dus ik denk dat het allemaal wel mee zal vallen. Alleen de kroegen gaan we (rokers) het zwaar krijgen. Stel je voor dat er geen glas naar buiten mag, moet je je peuk zonder bier roken, of je bier zonder peuk drinken... aaaaaa

 0
Avatar Marieke234
di 01 jul 2008 11:47

Marieke234 Dat is inderdaad wel logisch. De bar staat niet in de tent, dus gaat het hele verhaal niet op. :-)

 0
Avatar -kyarah-
di 01 jul 2008 14:09

-kyarah- julioot schreef:
Het is toch ook schandalig he? De overheid komt even beslissen hoe wij met ons allen moeten leven.
Een kroeg is nou niet de aangewezen plek om gezond te gaan lopen doen. En als je persee rookvrij wil werken in de horeca, Begin een rookvrije kroeg!
quote]

Het grappige van dat is, dat ze dat al geprobeerd hebben. Echter, zoals te verwachten was, waren deze kroegen binnen no time failliet.
Trouwens, toen ik nog in de horeca werkte hadden we ook een rookvrij gedeelte in het restaurant. Bij het opnemen van reserveringen vroegen we altijd: "Roken of niet-roken". Moeten jullie maar raden welk deel eerder vol zat.... Juist! het rook gedeelte.
Ik ben al helemaal niet van plan om nu te gaan stoppen! Ik laat me niet door de overheid vertellen hoe ik nu moet leven. Ik rijd geen auto, draag daardoor niet bij aan milieu vervuiling, en tevens, naast roken, de grootste veroorzaker van longkanker. Misschien kunnen die anti-rook extremisten, die voor iedere meter al in de auto stappen, daar eens over nadenken!!!
Lang leve de betutteling!!!

 0
Avatar Paul_Banks
di 01 jul 2008 14:29

Paul_Banks Marieke234 schreef:
Aan de andere kant lijkt het me ook wel eens lekker om niet stinkend thuis te komen. Ik ga ieder weekend wel stappen en neem nu maar voor lief dat ik 's nachts nog moet douchen. En dat is ook best raar, alleen omdat iemand anders verslaafd is.


Ik douche vaak, omdat het gewoon lekker is om zweet en bier van je af te wassen voordat je het bed in duikt. Of ook iets als een luchtje wat je op hebt gedaan kan heel onprettig zijn als je 's nachts op je bed gaat liggen. Mijn aantal douchebeurten zal er in ieder geval niet minder om worden.

 0
Avatar Solar.Cell
di 01 jul 2008 14:32

Solar.Cell Ik vind dit gewoon zielig Amerika nadoen, stomme kutpolitiek hierzo, bekrompen ouwe lullen met een "stick up their ass"

 0
Avatar Paul_Banks
di 01 jul 2008 15:44

Paul_Banks Solar.Cell schreef:
Ik vind dit gewoon zielig Amerika nadoen, stomme kutpolitiek hierzo, bekrompen ouwe lullen met een "stick up their ass"


En bedankt. Ik wist niet dat je met 26 jaar al oud was.

Maar laat je vooral niet weerhouden door ook maar enige kennis van politiek.

 0
Avatar gekke_sandra
di 01 jul 2008 17:48

gekke_sandra Onmogelijk om te controleren lijkt mij, maar goed.. succes Lowlands..

 0
Avatar Mayhem
di 01 jul 2008 18:37

Mayhem En weer een punt voor de anti rook nazis!!
Gaat lekker zo...
En volgens mij wordt het ook nog eens vergeten waarom het rookverbod wordt ingevoerd.. omdat iedereen het recht (lees plicht) op een rookvrije werkplek heeft.
Waarom dan een rookverbod in een open tent waar geen personeel is?

 0
Avatar Soeperman87
di 01 jul 2008 20:13

Soeperman87 Ik heb altijd respect gehad voor iedereen, ook voor de niet-rokers, en ik kan zelfs leven met een (gedeeltelijk) rookverbod. Maar als er iemand is die tegen mij gaat zeiken in bijv. de Alpha tent op Lowlands als ik daar illegaal een peuk opsteek, dan zullen er met mij een hoop mensen gaan lachen denk ik. Er zijn grenzen en OOK de niet-rokers moeten wederzijds respect tonen. So be it.

 0
Avatar Thijsje
di 01 jul 2008 22:17

Thijsje Mayhem schreef:
...
Waarom dan een rookverbod in een open tent waar geen personeel is?

Dit klopt natuurlijk niet helemaal, gezien het feit dat er wel degelijk mensen aan het werk zijn die in die tent staan. Om te beginnen de artiest(en) die optreed, maar ook bijvoorbeeld de beveiliging en technici.
echter vind ik het ook een beetje overtrokken dat in een tenten waar 3 kanten open zijn ook zou vallen onder de anti-rook wet, gezien het er echt aan alle kanten uit kan, en de tenten over het algemeen zo hoog zijn dat je er nauwelijks last van hebt..

 0
geen avatar
wo 02 jul 2008 09:33

NFD Wat Lowlands betreft is het dan nog jammer dat er onderling weinig échte solidariteit is, op het moment dat anti-rookpolitie echt fysiek irritant gaat doen zullen er weinig mensen zijn die er wat aan doen. In sommige delen van voetbalstadions weet je nu al dat dat rookverbod nooit gehandhaafd kan en zal worden.

 0
Avatar niesl2
wo 02 jul 2008 14:05

niesl2 Bah bah bah. Dood aan de anti rook nazi's. Ab Klink mag van mij in rook opgaan.

 0
Avatar Paul_Banks
wo 02 jul 2008 15:11

Paul_Banks Denk dat Ab Klink eerder gemist gaat worden dan jij Niesl. En op de kans dat jij eerder sterft dan de anti-rokers lijkt heb je al een voorschot genomen door te gaan roken. Beetje loos bericht dus.

 0
Avatar MetalTuupLimburg
wo 02 jul 2008 18:04

MetalTuupLim.. Ik ben er eigenlijk wel blij mee. Heb op Graspop ook een paar keer op een plek in een tent gestaan waar geen zuurstof meer beschikbaar was. Als er zo veel mensen zo dicht op elkaar staan zoals in zo'n tent is het echt zwaar irritant. Of die tent dan open is aan de zijkant maakt echt geen zak uit, want die rook moet toch echt eerst langs je gezicht voordat ie naar buiten kan. Erg slap argument dus, maar nu ben ik nu ben ik natuurlijk ook weer een nazi omdat ik dit vind.

 0
Avatar Bert
wo 02 jul 2008 19:00

Bert Catcch schreef:
Oh fijn, nog een lekkerdere lucht van joints... Ik vind het toch jammer dat niet-rokers overal maar ongevraagd mee moeten roken (met vanalles en nogwat). Gelukkig komt daar een eind aan, mogen ze drugs ook gelijk nog even verbieden. Zou een mooie volgende stap zijn.

Jij stinkt het hardst naar zweet. Ik weet het zeker.

 0
Avatar Paul_Banks
wo 02 jul 2008 19:49

Paul_Banks MetalTuupLimburg schreef:
Ik ben er eigenlijk wel blij mee. Heb op Graspop ook een paar keer op een plek in een tent gestaan waar geen zuurstof meer beschikbaar was. Als er zo veel mensen zo dicht op elkaar staan zoals in zo'n tent is het echt zwaar irritant. Of die tent dan open is aan de zijkant maakt echt geen zak uit, want die rook moet toch echt eerst langs je gezicht voordat ie naar buiten kan. Erg slap argument dus, maar nu ben ik nu ben ik natuurlijk ook weer een nazi omdat ik dit vind.


Slap argument in zo verre dat warme lucht nog steeds gewoon naar boven stijgt en je met een open tent dus een luchtcirculatie naar boven krijgt.

Maar nee hoor je bent geen nazi, want net zoals het gooien met overbodige termen door niet-rokers is dat vanuit rokers ook flauwekul.

Maar ik heb het al een paar keer gemeld; vandaag de dag wonen er in Nederland veel mensen bij wie het of zwart of wit is. Jammer dat het grijze gebied overgeslagen wordt, want dan zou het misschien wel weer wat gezelliger worden.

 0
Avatar deathmaniak
wo 02 jul 2008 20:41

deathmaniak weer eens typisch menselijkheid
nu het bijna nergens meer mag ( de volgende stap word ongetwijfeld dat het nergens meer mag
zal langzaam maar zeker nergens meer iets gedaan mogen worden waar mensen zich irriteren of schadelijk zou moeten zijn voor jou of voor andere
net zolang totdat iedereen stopt
de regering zal dan geen accijns hier meer op krijgen maar daar zijn ze vast al op berekend vanwege de verhoging van de benzinepijs (iemand opgevallen dat dat heel erg gepaard gaat op dit moment?)
ben wel benieuwd hoe lang dit word volgehouden

 0
Avatar deathmaniak
wo 02 jul 2008 20:48

deathmaniak weer eens typisch menselijkheid
nu het bijna nergens meer mag ( de volgende stap word ongetwijfeld dat het nergens meer mag
zal langzaam maar zeker nergens meer iets gedaan mogen worden waar mensen zich irriteren of schadelijk zou moeten zijn voor jou of voor andere
net zolang totdat iedereen stopt
de regering zal dan geen accijns hier meer op krijgen maar daar zijn ze vast al op berekend vanwege de verhoging van de benzinepijs (iemand opgevallen dat dat heel erg gepaard gaat op dit moment?)
ben wel benieuwd hoe lang dit word volgehouden

 0
Avatar deathmaniak
wo 02 jul 2008 20:51

deathmaniak weer eens typisch menselijkheid
nu het bijna nergens meer mag ( de volgende stap word ongetwijfeld dat het nergens meer mag
zal langzaam maar zeker nergens meer iets gedaan mogen worden waar mensen zich irriteren of schadelijk zou moeten zijn voor jou of voor andere
net zolang totdat iedereen stopt
de regering zal dan geen accijns hier meer op krijgen maar daar zijn ze vast al op berekend vanwege de verhoging van de benzinepijs (iemand opgevallen dat dat heel erg gepaard gaat op dit moment?)
ben wel benieuwd hoe lang dit word volgehouden

 0
Avatar sylly
wo 02 jul 2008 21:33

sylly ik heb er maar 1 woord voor:

WAAR-DE-LOOS..!!!

 0
Avatar rockingrebel
wo 02 jul 2008 21:44

rockingrebel "door de rook het podium niet meer te zien"

haha sukkels..en hoe zit het dan met de rookmachines?? en de hazers?? mag dat dan ook niet meer?
wil ik wel een antwoord op hebben... dis nogal een domme gezegde al vraag je het mij..

 0
geen avatar
wo 02 jul 2008 22:01

tasja26 Ik moet zeggen ik ben het helemaal eens met het rookverbod. ik ben zelf roker geweest en ben al een aantal jaar gestopt. Als ik een kroeg inloop krijg ik het spaansbenauwd van de lucht die er hangt en van een jointje wordt ik kotsmisselijk. Mij zul je dus niet horen klagen. Daarnaast is roken nou eenmaal zeer slecht voor je gezondheid en die van je medemens, of een tent nou half open is of niet je ademd evengoed rook in. Als niet roker kom je stinkend thuis. Ik ruik liever een zweetlucht dan dat ik het de hele avond benauwd heb en evt kotsmisselijk ben, is ook niet leuk uitgaan.
Daarnaast heb ik ook nog kleine kinderen, een snackbar, eettent of restaurant hoefde ik niet in te gaan, want eten onder een rookwalm vind ik nou niet bepaald een pretje.
Dus jammer voor de rokers, zou zeggen geniet van het weer.

 -2
geen avatar
do 03 jul 2008 01:21

Kelvinator nogal hypocriet dat de woorden kinderen en snackbar in je verhaal voorkomt. Snackbar voedsel is kern gezond ;)
Het is net zo ongezond als roken, want ook van al die vette troep kan je hartproblemen en overgewicht krijgen. Dat is pas een goed voorbeeld voor je kinderen...lekker naar de snackbar!
Als niet rokers al zulke argumenten gaan gebruiken...Het verbod is gewoon bullshit.
Waarom waren er voorheen haast geen kroegen waar je niet mocht roken...omdat weinig mensen daar op stonden te wachten. Het aantal is verwaarloosbaar en zeker als je nu naar de kroegen kijkt! velen zijn leeg of veel rustiger geworden en degenen die het hardst roepen dat roken slecht voor je is en blij zijn dat men niet meer in de horeca mag roken zie je NAUWELIJKS in de kroegen hangen, want waarom is het zoooo rustig....dankzij de niet rokers die lopen te bitchen...
Jammer dat de regering amerika nadoet in de zin van beschermen dmv kut regels invoeren die eigenlijk zwaar overdreven zijn.
Roken is niet goed voor je, maar in een auto op de a10 rijden wel soms? Of wat als je heel dichtbij een snelweg woont. Is dat gezond? Men kan makkelijk aan het probleem werken, stoppen met autorijden. MAar gebeurt dat? nee, want het is zo flexibel, makkelijk maar ongezond! Jij, de automobilist, vervuilt ongevraagd de luchtkwaliteit in mijn buurt...
Zo zijn er genoeg redenen waarom dit gewoon fk bullshit is.
Het heeft haast geen voordelen, maar alleen maar nadelen

 0
Avatar MetalNina
do 03 jul 2008 06:33

MetalNina WEET JE WAT IK VREEMD VIND,KIJK IEDERE DAG FIETS IK LANGS VRACHTWAGENS, HET IS AL BEWEZEN DAT DE UITLAAD GASSEN VAN EEN VRACHTWAGEN GELIJK STAAN AAN 4 SIGARETEN.NIET OP IEDERE AUTO,MOTOR,BROMER en VRACHTWAGENS DUS STAAT GESCHREVEN:LET OP DEZE UITLAAT GASSEN ZIJN SLECHT VOOR UW GEZONDHEID EN HET MILEU.BEGRIJP JE WAT IK BEDOEL.DUS VIND IK IN EEN KROEG MOET JE KUNNEN ROKEN!

 0
Avatar Marieke234
do 03 jul 2008 09:02

Marieke234 Wat een gelul allemaal. 'Als je in een auto mag rijden, mag ik ook wel in de kroeg roken.' Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Als een junk naast je zou gaan zitten op het station en lekker zou gaan spuiten, vind je dat toch ook niet lekker? Zeker niet als blijkt dat het voor jou ook ongezond blijkt te zijn.

Maar begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut tegen het verbod. Het is al zo ingeburgerd om in de kroeg te roken, dat niemand daar over zou klagen. Ik snap dan ook niet waarom het opeens anders zou moeten.

 0
Avatar Z-Boy
do 03 jul 2008 09:02

Z-Boy Ze willen tegen woordig alles door je strot duwen. Enne dit komt btw niet van NLse regering dit is langzaam aan in de hele EU verplicht. Het zijn alleen vuile sneakers want er zijn tegenwoordig afzuigers (wel heel duur) die de rook gewoon dusdanig opzuigen dat er geen spraken meer is van meeroken. Maar deze worden gewoon genegeerd. Moet wel zeggen dat ik het ergens wel relax vind dat je niet meer mag roken in restaurant, maar zorg dan voor een rooklounge voor voor-tussen-na het eten. En daarbij idd wat metalnina zegt ze zeggen wel zoveel mensen gaan per jaar dood aan longkanker enzo, maar hoeveel van die mensen komt het daadwerkelijk door roken of meeroken en niet door het verkeer op straat die lekker ere op los paffen?!?!?!?!?

 0
Avatar Lielo
do 03 jul 2008 10:22

Lielo GAY!

 0
Avatar Paul_Banks
do 03 jul 2008 10:29

Paul_Banks Z-Boy schreef:
Het zijn alleen vuile sneakers want er zijn tegenwoordig afzuigers (wel heel duur) die de rook gewoon dusdanig opzuigen dat er geen spraken meer is van meeroken. Maar deze worden gewoon genegeerd.


Dat is ook de reden waarom de horeca uitstel heeft gekregen, ze kregen de kans om deze afzuigers aan te schaffen, maar A. de uitbaters vonden deze kosten te hoog en B. er werd geen garantie gegeven dat het rookverbod niet zou gaan gelden voor kroegen met zo'n afzuigsysteem.

Maar fijnstof is ook een probleem, ik woon in Rotterdam en uit onderzoek bleek dat mensen in deze regio 7 jaar minder lang leven voornamelijk vanwege de fijnstof. Dan kan die 2 jaar vanwege het roken er ook nog wel bij. + 5 jaar van het drinken, nog wat voor het blowen een jaar of 10 voor het draaien van 55-urige werkweken en de maatschappelije taken die ik daarnaast doe. Dan moet ik toch zo rond de 60 jaar uitkomen. Hoef ik me ook niet meer druk te maken over eventuele pensioengerechtigde leeftijdsverschuivingen, wel zo makkelijk.

 0
Avatar MetalTuupLimburg
do 03 jul 2008 10:43

MetalTuupLim.. MetalNina schreef:
*SCHREEUWVERHAALTJE*

Wat een belabberd argument. Als jij niet tegen die uitlaatgassen kan zou je het dus ook niet prettig vinden om in een tent te staan die daar helemaal mee gevuld is, dus wat je hier neer plant is eerder een argument voor het rookverbod dan ertegen.
In uitlaatgas zit overigens geen D, er wordt niks uitgeladen.

 0
Avatar Denieshartjemuziek
do 03 jul 2008 10:46

Denieshartje.. Ik denk dat het rookverbod niet zo heel lang blijft.. Tot die tijd ga ik maar buiten mijn nicotine aanvullen :") En wat denk je van de artiesten die moeten optreden? Sommige staan standaard met een sigaret in hun hand. Vraag mij af wat daar mee gebeurt word. :/

 0
Avatar Marieke234
do 03 jul 2008 10:46

Marieke234 MetalTuupLimburg schreef:Als jij niet tegen die uitlaatgassen kan zou je het dus ook niet prettig vinden om in een tent te staan die daar helemaal mee gevuld is.
Inderdaad. En het is niet erg om rook in te ademen omdat je op straat toch ook al vanalles inademt slaat nergens op. Weet je wat? We gaan met z'n allen ook nog maar even asbest inadememn. What the hell. Dat kan er dan toch ook nog wel bij?

 0
Avatar Mayhem
do 03 jul 2008 17:41

Mayhem Kunnen ze voor rockers en bikers geen uitzondering maken?

Ik heb al in dag in de kroeg meegemaakt.
Bijna iedereen zat buiten (incl personeel).
Een enkeling had er geen problemen mee.. die vonden het wel gezellig.. maar die spreek ik over een aantal maanden nog wel.

 0
geen avatar
zo 06 jul 2008 12:54

Pantoufle Wat mij gisteren opviel is dat de artiesten WEL op het podium roken...
Hoe zit dat dan ?

 0
Avatar Paul_Banks
ma 07 jul 2008 09:19

Paul_Banks Pantoufle schreef:
Wat mij gisteren opviel is dat de artiesten WEL op het podium roken...
Hoe zit dat dan ?


Dat mag ook gewoon niet en daar kan een boete voor uitgeschreven worden. Echter kan je het de artiesten wel uitdrukkelijk verbieden, maar dan gaan ze gewoon ergens anders spelen denk ik.

 0
Avatar Marieke234
ma 07 jul 2008 12:48

Marieke234 Nederland is een van de laatste landen met een rookverbod. Hoe doen ze dat dan in b.v. Amerika? Daar mag het al heel lang niet.

 0
Avatar MetalTuupLimburg
ma 07 jul 2008 15:04

MetalTuupLim.. Op Waldrock was er helemaal niks van het verbod te merken. Zo lang het niet uitdrukkelijk in de tenten wordt aangegeven en er toegezien wordt op de naleving ervan zal er helemaal niks veranderen.

 0
Avatar E-Clect-Eddy
ma 07 jul 2008 16:57

E-Clect-Eddy Op Rock werechter nog wel genoeg rokers gezien bij het concert van Duffy in de Marquee tent. Gisteren bij The Presets in Paradiso zag ik nog een joint langskomen. Maar het lijkt wel grotendeels vrijwillig nageleeft te worden.

 0
geen avatar
wo 09 jul 2008 07:03

bram53 speelt H.I.M. nog wel in nederland of niet.
Zanger doet niks anders dan roken

 0
Avatar Selafyn
vr 18 jul 2008 09:56

Selafyn Op festivals is dit verbod toch niet te handhaven, probeer maar eens 75000 mensen te controleren bij een optreden of ze toch een peuk roken of niet. Ik maak me dr niet zo druk om. Het blijft een klote streek vind ik. Maar ik rook mn peukie toch wel.

 0
Avatar brutes
di 11 aug 2009 13:44

brutes ik vind het echt onzin wat is dr nou lekkerder dan als je staat te wachten op een artiest/band om een peuk op te steken,
werkt goed tegen de verveling ook

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.