CSS, Crystal Castles, Yelle e.a. in IJsland

Door Marz667 op 28 juni 2008 - 19:52 1 In de derde week van oktober vindt er jaarlijks in Reykjavík het Iceland Airwaves Festival plaats, van woensdag tot en met zondag richt de zuidwestkust van IJsland zich op nieuwe muziek uit IJsland en een aantal internationale toppers.

Ooit begonnen in 1999 in een hangaar op Reykjavík Airport, nu een festival waar honderden muziekliefhebbers de wereld voor afreizen. Het is dan ook niet raar dat het de ondertitel "the hippest long weekend on the annual music-festival calendar" heeft gekregen door het muziektijdschrift Rolling Stone.

De eerste namen voor de 2008 editie komen langzaam binnen. Dit jaar heeft het een indrukwekkende beginnende line-up in de vorm van: CSS, Simian Mobile Disco, Junior Boys, Gus Gus, Final Fantasy, Crystal Castles, Yelle, Seabear, Handsome Furs, Familjen, These New Puritans, Dirty Projectors, Steed Lord, Dikta, Young Knives, Ghostigital, Borko, White Lies, Reykjavík!, FM Belfast, Dýrðin, Dr. Spock, Sprengjuhöllin, Skakkamanage, Retro Stefson en Hjaltalin.

Zie hier onze recensie over vorig jaar in woord en beeld. Kaarten gaan weg voor 8.500 ISK, wat staat voor á 65 euro. Ook is het hier mogelijk om een kaart inc. vliegreis en hotel te kopen.zeelandnews.gif20

DRUKTE OP GRASPOP EN CONCERT AT SEAHet festival Concert at Sea op de Brouwersdam in Renesse was zaterdag opnieuw...

stoppenrokennews.gif83

TOTAAL ROOKVERBOD GAAT OOK IN OP FESTIVALS Of je het er mee eens bent of niet; dat het rookverbod, dat aanstaande...

REACTIES

Avatar Guitarpick
za 28 jun 2008 20:13

Guitarpick :o superleuke namen! maar om daar nou effe voor naar IJsland te gaan.. ;)

 0
Avatar LDN*
za 28 jun 2008 20:36

LDN* Nou...
Reykjavik met Final Fantasy op de acttergrond lijkt mij wel een mooie ervaring.
Maarja de centen he

 0
Avatar BasP
za 28 jun 2008 20:53

Wrong Alles inclusief (reis+ticket+hotel) kost in je eentje slechts ruim 900 euro. Ga ik net niet redden met mn kosten :)

 0
Avatar Marz667
za 28 jun 2008 21:26

Marz667 Wrong schreef:
Alles inclusief (reis+ticket+hotel) kost in je eentje slechts ruim 900 euro. Ga ik net niet redden met mn kosten :)

Is ook een tip om zelf gewoon de goedkoopste weg te vinden :) Voor reis, ticket en hotel voor vijf dagen kun je ook wel verwachten dat je redelijk wat kwijt bent natuurlijk :) Ben er vorig jaar evengoed aardig wat Nederlanders tegengekomen trouwens, maar vooral Amerikanen en Engelsen. Vakantie is overal en altijd duur, maar erg leuk te combineren met een paar nachten (live) muziek - wanneer je toch altijd als eens naar IJsland wilde gaan :D Het is het zeker waard.

 0
Avatar Kip
zo 29 jun 2008 00:09

Kip http://reykjavik.to/ zegt dat er najaar 2009 weer IJslandse bandjes in Rotterdam te checken zijn. Maar dat duurt nog wel een jaar dus.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.