Drukte op Graspop en Concert at Sea

Door Marz667 op 29 juni 2008 - 08:50 1 Het festival Concert at Sea op de Brouwersdam in Renesse was zaterdag opnieuw uitverkocht. Voor de derde keer in het driejarig bestaan is het evenement door 55.000 mensen bezocht. Dat heeft de organisatie zaterdag gezegd. "Pinkpop heeft er een zusje bij", zegt organisator Machiel Hofman.

Ook in België werden goede zaken gedaan dit weekend. Graspop Metal Meeting 2008 is één van de best bezochte edities ooit. Dat was vrijdag meteen duidelijk bij de aftrap, toen rijen van twintig à dertig meter de doorgang bemoeilijkten aan de verkooppunten voor bonnetjes. Dorstige festivalgangers moesten een half uur tot een uur wachten op bonnetjes, ongezien op het festival. Het festival trok dit jaar dik 40.000 metalfans op gang op de vier podia.Appelpop 2007 logo14

VOLLEDIGE PROGRAMMERING APPELPOP 2008 BEKENDDe programmering van de 17e editie van Appelpop, dat dit jaar plaatsvindt op...

ijslandnews.gif5

CSS, CRYSTAL CASTLES, YELLE E.A. IN IJSLAND In de derde week van oktober vindt er jaarlijks in Reykjavík het Iceland...

REACTIES

geen avatar
ma 30 jun 2008 09:54

Boemba "Dorstige festivalgangers moesten een half uur tot een uur wachten op bonnetjes, ongezien op het festival."

dat is geen teken van grote drukte, maar van slechte logistiek

ze wisten toch hoeveel mensen er kwamen?
als je dat niet aankunt, verkoop dan minder kaarten

 0
Avatar Megalomaniac
ma 30 jun 2008 10:58

Megalomaniac Dude, bij bonnentjes kooppunten is het altijd druk als is een festival uitverkocht. Zodra je die bonnen had kon je zo drinken eten enzo halen. Daar werdt je zo geholpen.

 0
Avatar Paul_Banks
ma 30 jun 2008 12:56

Paul_Banks het is wel druk, maar rijen van 20 meter zijn niet normaal. Ik ben zelf bij concert at sea geweest (enkel en alleen voor Counting crows, maar het was verder best een plezierige dag) en daar zijn 55.000 mensen en liep het muntjes kopen als een zonnetje. Het hele festival liep dit maal als een zonnetje en je kan dus leren van fouten (want van andere mensen hoorde ik alleen maar horrorverhalen over files en dergelijke) in de eerste jaren van een festival. Graspop loopt volgens mij al een jaar of 12 en dan mogen dat soort dingen eigenlijk niet meer voor komen. Een pinautomaat kan je makkelijk omzeilen door logischerwijs cash geld mee te nemen, maar consumptiemunten en -bonnetjes zijn een noodzakelijk iets en dat moet dan gewoon goed geregeld zijn.

 0
Avatar AppelMetPerensmaak
ma 30 jun 2008 14:02

AppelMetPere.. Ik kom net van graspop af en dat de bonnerverkoop niet zo snugger was klopt. als je maar 6 verkooppunten hebt voor 30.000 man gaat dat niet soepel lopen. Maar dit was voornamelijk de eerste dag, de andere 2 dagen verliepen soepeler.

 0
Avatar Gazilida
ma 30 jun 2008 14:08

Gazilida Ik ben zelf op Graspop geweest en ik moet zeggen dat het echt niet meeviel. Op het drukste punt stond je echt wel langer dan een uur te wachten. En dat lag niet aan de drukte, er waren maar twee drank verkooppunten open. Verder werd er (alleen) op zondag gecontroleerd, waarbij je zelfs niet eens koekjes mee mocht nemen het terrein op. Het stond nergens dat dit niet toegestaan was en ik kan dan ook geen andere reden hiervoor bedenken, dan simpel winstbejag.

 0
Avatar niesl2
ma 30 jun 2008 14:32

niesl2 Gazilida schreef:
Verder werd er (alleen) op zondag gecontroleerd, waarbij je zelfs niet eens koekjes mee mocht nemen het terrein op. Het stond nergens dat dit niet toegestaan was en ik kan dan ook geen andere reden hiervoor bedenken, dan simpel winstbejag.


Met die drankprijs geloof ik dat gelijk ja.

Niettemin was Graspop erg geslaagd, druk of niet!

 0
Avatar Obey-Your-Master
ma 30 jun 2008 14:44

Obey-Your-Ma.. Bruce Dickinson had het over 50.000.. maar okay: graspop was fuckin vet!!! vooral Kiss, Sabaton en Testament schopten kont!!

 1
Avatar gizmo666
ma 30 jun 2008 15:07

gizmo666 Vond graspop dit jaar zowieso erg slecht geregeld,, ook is het zwaar tegengevallen al hebben we het erg gezellig gemaakt. Volgend jaar niet dus.

 0
Avatar Tenrash
ma 30 jun 2008 18:04

Tenrash Bruce kan niet tellen, of gewoon niet luisteren..
op het einde hadden ze het toch gezegd, 124000 mensen over 3 dagen (gemiddeld 41000 per dag) maar het waren er iets van 44000 op zondag..

en ik heb 1 keer een half uur in de rij gestaan voor drinken, meteen genoeg gehaald voor het hele weekend..
eet tickets verliep wel soepel...

ze kwamen er ook wel achter dat er veel meer mensen drinken wouden dus hadden ze bepaalde eet ticketverkooppunten wel omgezet naar drinken...

 0
geen avatar
ma 30 jun 2008 18:28

kajke bruce kan wel tellen...
vrijdag meer dan 30.000
zaterdag meer dan 40.000
zondag meer dan 50.000
bron: het nieuwsblad

 0
Avatar robertDP
ma 30 jun 2008 19:09

robertDP graspop was weer geweldig, de rijen voor de bonnen waren inderdaad niet te doen, voor de eetbonnetjes daarintegen weer wel, daar hoefte je vaak nieteens voor te wachten.. uiteindelijk zei bruce ook dat er meet dan 130.000 graspopkaarten waren verkocht!

 0
Avatar Jeewee
ma 30 jun 2008 19:59

Jeewee M'n ma en mn zus werkten bij die bonnetjesverkoop en blijkbaar waren die drankbonnetjes 25 cent ofzo duurder geworden? Ze waren allebei aan het zeuren dat het zo moeilijk tellen was :p En tja.. waarschijnlijk hebben ze dat extra volk gewoon niet echt meegerekend bij die bonnenverkoop. De rijen vondk inderdaad ook belachelijk veel en ze hadden inderdaad ook wel een paar extra hokjes mogen bijzetten. De domste actie vond ik dat je op de camping alleen eetbonnen kon krijgen (of ik heb er gewoon 3 dagen overgekeken)? Echt vaag.. paar keer buitenlanders komen vragen of je die eetbonnen ook kon gebruiken om te drinken.

 0
geen avatar
ma 30 jun 2008 20:10

jelcogalacta.. Inderdaad, die bonnetjesverkoop deugde totaal niet. Vond het ook al zo vreemd dat er alleen etensbonnen op de camping gekocht konden worden. Ik ben volledig verbrand op m'n armen en gezicht omdat ik vrijdag een uur in de rij stond (toegegeven, had zonnebrand op moeten doen, maar het gaat om het idee). Ik denk dat het na vrijdag rustiger was omdat veel mensen gelijk voor het hele weekend kochten.

Graspop was overall wel fantastisch! Moet zeggen dat het achteraf misschien een beetje heftig was voor m'n eerste festival, maar dat was alleen maar beter. Absoluut hoogtepunten voor mij waren Ministry en My Dying Bride. Natuurlijk ook headliners Judas Priest en Iron Maiden, vanzelfsprekend. Maar ik vond Ministry en MDB beter dan Kiss, zeker weten.

 0
Avatar darkangel-1988
ma 30 jun 2008 20:55

darkangel-1988 wat mij idd erg opviel is dat de mensen achter de muntverkoop moeite hadden met het uitrekenen van de bedragen want dat hield de rij erg op

een erg groot nadeel was dat er op de camping alleen eetbonnen te halen waren anders had het op het terreuin vrijdag een stuk rustiger geweest bij de rijen omdat een groot deel het donderdag al had kunnen doen
vrijdag wou iedereen ineens drankmunten halen en daardoor werden in combinatie met slecht hoofdrekenwerk de rijen zo lang

er waren genoeg verkooppunten voor de drankmunten alleen die op de camping misten
verder was graspop wel super geslaagd vooral moonspell en apocalyptica waren super

 0
Avatar Gazilida
ma 30 jun 2008 22:49

Gazilida 25 cent duurder vond ik ook onzin, maar dit is op zich toch niet moeilijk rekenen? Ik bedoel, ten eerste werden de dingen per 4 (9 euro dus) verkocht. Ten tweede, als mensen steeds met grote getallen aankomen, maak dan een tabel met hoeveelheden en prijzen. Maar goed, het doet allemaal niet af aan het feit dat de bands meesterlijk waren.

 0
geen avatar
di 01 jul 2008 10:17

pabloizzet Vond graspop erg goed maar die bonnen verkoop vond ik niet het enige probleem.Die pinautomaten waren zo snel als poppestront en er waren te weinig. 3 stuks op 130.000 of 140.000 mensen met die snelheid van die automaten schoot ook niet echt op. en de campingwinkel was ook een lachertje, er mochten niet meer als 40 man tegelijk naar binnen wat op de camping ook een aardige wachtrij opleverde.Voor de rest waren het 3 dagen heerlijke oorterreur

 0
Avatar metalhead777
di 01 jul 2008 10:36

metalhead777 lullen is lullen maar het was wel weer vet en ik ging niet achter in de rij staan haha!! en ik had echt vette buren op de camping uit breda heb alleen hun nummer niet das wel jammer :S

 0
geen avatar
wo 02 jul 2008 14:41

Boemba toch maar even de oude lul uithangen, maar als iemand een paar jaartjes geleden had gezegd dat je vijf gulden zou gaan betalen voor een biertje, dan zou hij met pek en veren het dorp uit worden gejaagd...

er kan nog flink gekort worden op de studiefinanciering...

 0
Avatar Paul_Banks
wo 02 jul 2008 15:09

Paul_Banks 10 jaar geleden betaalde je in Amsterdam ook al met gemak 3 gulden 75 voor je pilsje. Met inflatie er bij kom je weer op die 5 gulden uit (al moet je wel een klein beetje uitkijken waar je gaat zitten, want je hebt ze daar tegenwoordig ook van 2 euro 80. Probleem is echter dat ook kleinere steden tegenwoordig metropoolprijzen rekenen. In Rotown houden ze het voorlopig op 1 euro 90 voor een vaasje en dat is an sich best een schappelijke prijs rekening houdend met inflatie en de stijgende kosten voor de horeca (zo kan een kroeg beter kratjes in de supermarkt halen ,dan is hij per biertje goedkoper uit en de gemeenteheffingen zijn ondertussen ook flink omhoog gegaan).

 0
Avatar crusader
wo 02 jul 2008 17:53

crusader Ik heb ook lang gewacht bij de muntenverkoop.Daarintegen moet ik zeggen dat ik alle drie de dagen supersnel werd geholpen bij de drank en etensplekken.
Ook was het makkelijk om een goed plaatsje te vinden bij de podia.
Maar 2,25 voor een klein plasic bekertje blijft schandalig duur!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.