Ziggo Dome, AFAS Live en MOJO streven naar klimaatneutraal in 2030

Regen regenbui onweer slecht weer Lowlands
Ziggo Dome, AFAS Live en MOJO streven naar klimaatneutraal in 2030
Door sjoertb op 20 januari 2023 - 14:22 1 De popzalen Ziggo Dome en AFAS Live en organisator MOJO willen uiterlijk in 2030 klimaatneutraliteit bereiken voor hun concerten, festivals en evenementen. Tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen hebben ze dat bekendgemaakt. Alle drie de bedrijven maken deel uit van Live Nation Nederland.

Duurzaamheidsmanager Kees Lamers maakte de plannen op ESNS bekend voor de komende jaren tot 2030. “We hebben de Co2-voetafdruk van zeven grote festivals en grote buitenconcerten berekend. Hetzelfde hebben we gedaan voor de evenementen in AFAS Live en Ziggo Dome. De totale voetafdruk van de drie bedrijven op het gebied van energie, eten en drinken, afval, mobiliteit en water is bijna 44.000 ton Co2.”

Volgens de berekeningen wordt de grootste uitstoot veroorzaakt door het transport van toeleveranciers, de autokilometers van bezoekers en het verkochte eten en drinken. Zoveel mogelijk willen de bedrijven uitstoot tegengaan. Uitstoot waarbij dat niet lukt willen ze gaan compenseren.

Om de doelstelling te halen is het plan nu om het aandeel mensen dat met het OV of bijvoorbeeld georganiseerd busvervoer komt, te verdubbelen naar 60% voor de grote buitenevenementen en 80% voor de AFAS Live en Ziggo Dome.

Het voedselaanbod gaat verschoven worden van dierlijk naar plantaardig eten. Ook daarmee wllen MOJO, AFAS Live en Ziggo de klimaatimpact beperken.

Voor de grote buitenconcerten en festivals van MOJO wordt jaarlijks meer dan 400.000 liter diesel gebruikt. MOJO gaat stoppen met het grootschalig inzetten van dieselaggregaten en investeren in het aanleggen van lokale stroomnetwerken op alle buitenlocaties.

Om afval dat op festivalcampings wordt achtergelaten te reduceren wordt er ook ingezet op de medewerking van de bezoekers.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefBreda Barst

BREDA BARST 2023 FINANCIEEL IN ZWAAR WEERDe organisatie van Breda Barst laat weten dat de toekomst van het gratis...

ribs & Blues1

RIBS & BLUES VRAAGT VOOR HET EERST 10 EURO VOOR ENTREE 24 jaar lang was Ribs & Blues gratis te bezoeken tijdens Pinksteren....

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.