Op vakantie naar de VS? Bezoek deze festivals!

Sfeer festival - https://unsplash.com/photos/aWXVxy8BSzc
Op vakantie naar de VS? Bezoek deze festivals!
Door RobZ op 26 januari 2023 - 17:35 1 Het is geen geheim dat de VS de droom van veel reizigers is, met zoveel te doen en te ontdekken. En als je het ons vraagt, is er geen betere manier om dit gigantische land te verkennen dan door de beste festivals van kust tot kust te bezoeken. Van je een weg banen door een eetfestijn in Chicago, tot je Instagram-volgers je artistieke kant laten zien in Miami, of je innerlijke geschiedenisnerd de vrije loop laten op een renaissancefestival, elke vakantieganger in de Verenigde Staten zou deze festivals moeten toevoegen aan hun bucketlist!

Lollapalooza
Lollapalooza is een van onze favorieten aller tijden en zet Chicago zeker op de festivalkaart. Dit enorme muziekfestival in het hart van het centrum van Chicago heeft namen van Ariana Grande tot Lil Wayne, en nog veel meer, gehost. Lolla brengt een wilde energie met zich mee die alleen afkomstig is van inwoners van Chicago die de hele winter in hun huizen hebben gezeten en eindelijk een zonnestraal ervaren - zeker de moeite waard om voor naar de VS te reizen!

Coachella
Coachella is een van de beroemdste festivals ter wereld en hoort dus beslist in een overzicht met de beste festivals in de VS te staan. Verwacht in de Californische woestijn geen tekort aan mooie, zongebruinde feestvierders die bloemenkronen, crop tops en trendy bodysuits dragen. Maar het gaat niet alleen om de influencer-vibes, je krijgt ook de kans om enkele van 's werelds beste muzikale artiesten te zien in tal van verschillende genres. Ook zie je op Coachella prachtige kunstwerken!

Taste of Chicago
Van Michelin-sterrenrestaurants tot beroemde chef-koks, Taste of Chicago is de beste plek om het lekkerste eten van de stad te proeven. Doe het rustig aan en overdrijf niet in de eerste paar stands, hoe verleidelijk het ook mag zijn - je wilt niet eindigen als een persoon met afgunst op eten! Ongelofelijk eten, livemuziek en openbare kunstexposities langs Lake Michigan maken dit een van de beste festivals in de VS. En het allerbelangrijkste: de toegang is gratis!

Art Basel Miami Beach
Dit festival voor moderne kunst in drie steden heeft extra locaties in Bazel, Zwitserland en Hong Kong, China, maar het is de Miami-etappe die echt de spanning opvoert. Het is een cultureel evenement met moderne kunst van topgalerijen en kunstenaars van over de hele wereld, dus het trekt het coole, hippe publiek van Miami aan. Als je er klaar voor bent om even helemaal los te gaan, is dit festival zeker een aanrader. Je kijkt dan zeker niet continu naar de online casino lijst op je smartphone!

Burning Man
Oké, Burning Man wordt niet door iedereen als een festival gezien. Veel bezoekers noemen het namelijk meer een gemeenschap. Ongeacht hoe je het noemt, Burning Man is eigenlijk een gigantisch free-love hippiekunst- en muziekfestival midden in de woestijn van Nevada. Er zijn niet per se 'acts', maar het festival staat vol met de meest willekeurige dingen die je je kunt voorstellen, van 'gratis slecht advies'-hokjes tot vuurspuwende octopusauto's. Er wordt een tijdelijke stad gebouwd, kunst wordt tentoongesteld en iedereen is ontzettend vrolijk. Leuk, toch?!

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Dauwpop

18 NIEUWE NAMEN VOOR DAUWPOP 2023 O.A. MADRUGADA,...Dauwpop voegt vandaag weer een flinke lijst namen toe aan de line-up. Eerder...

Paaspop 2022 sfeer René Obdeijn

24 NIEUWE PAASPOP-NAMEN: O.A. ENTER SHIKARI, JUNGLE... Paaspop , één van de grootste festivals van Nederland, begint in april met...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.