Roadburn 2023 line-up compleet met 25 nieuwe namen o.a Zola Jesus, Backxwash en Nicole Dollanger

roadburn
Roadburn 2023 line-up compleet met 25 nieuwe namen o.a Zola Jesus, Backxwash en Nicole...
Door tessamaria op 10 februari 2023 - 13:36 1 Met het aankondigen van 25 nieuwe namen maakt Roadburn 2023 hun programma compleet. Het festival festival vindt plaats tussen donderdag 20 en zondag 23 april in Tilburg. Op woensdag 19 april staat er ook nog een pre-festival show op de planning.

Zola Jesus zal niet voor de eerste keer op Roadburn staan. Ze geeft op zondag een full band show op de Mainstage. Daarnaast staat ze ook nog met haar soloproject NIKA zaterdagavond op het podium.

Een tweetal artiesten maken hun Europese debuut met een show op het Nederlandse festival. Rapper Backxwash gaat twee speciale optredens geven. Singer-songwriter Nicole Dollanganger heeft afgelopen januari een nieuw album uitgebracht en staat aankomend april ook voor de eerste keer op een Nederlands podium.

Rockband Esben and the Witch heeft net hun nieuw album 'Hold Sacred' aangekondigd en zal hiervan alle nummers op Roadburn laten horen. White Boy Scream brengt haar opera-achtige zang naar het festival.

De rest van de nieuwe namen die op de festivalposter staan zijn: Ashenspire, Maud the Moth, Healthyliving, Sierra, The Hanged Man, Mai Mai Mai, Sowulo, Mütterlein, Osi and the Jupiter, Grift, Mat Ball, The Golden Grass, The Sonic Dawn, France, Iskandr, Enphin, Crouch, Filmmaker en VULVA.

Het festival gaat dit jaar een ontdekkingsreis worden. Bij het samenstellen van de line-up is gericht gekeken naar bands die afgelopen jaren hun stempel zijn gaan drukken en daarom een afspiegeling zijn van de huidige underground scene. De organisatie van het festival wil zorgen dat voor de bands, de bezoekers, de mensen uit de industrie en de crew Roadburn gaat voelen als een huis weg van thuis. Hier vind je de complete line-up van Roadburn 2023.

Wil jij nou heel graag bij deze editie van het festival zijn? Dan kan je hier je tickets voor Roadburn 2023 aanschaffen. Dagtickets voor vrijdag en zaterdag zijn helaas uitverkocht maar er zijn nog genoeg andere pakketten verkrijgbaar om het festival bij te kunnen wonen.



Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Werchter Boutique

S10, SELAH SUE EN ELLIE GOULDING MAKEN LINE-UP...Dagfestival Werchter Boutique heeft de laatste drie namen aan hun programma...

Grasnapolsky 2023

GRASNAPOLSKY MAAKT LINE-UP COMPLEET MET O.A. BLUAI,... Het jaarlijkse festival Grasnapolsky heeft 16 nieuwe namen aan hun programma...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.