Toegang Bevrijdingsfestival Groningen weer gratis

Bevrijdingsfestival Groningen
Toegang Bevrijdingsfestival Groningen weer gratis
Door sjoertb op 22 februari 2023 - 12:33 1 Op 5 mei kun je Bevrijdingsfestival Groningen opnieuw gratis bezoeken. Vorig jaar was entree voor het eerst 5 euro, maar daar kwam veel kritiek op.

Alleen het Bevrijdingsfestival in Groningen vroeg vorig jaar entree, in alle andere 13 steden bleef het festival gratis. Prijsverhogingen en hogere loonkosten was de aanleiding voor het heffen van entree, volgens de organisatie.

Ruim 40.000 kaartjes werden vorig jaar verkocht, maar de organisatie kreeg ook zo'n honderd dreigmails voor het invoeren van een entreeprijs. Ook het stadsbestuur was niet blij met het besluit.

Sinds 1994 worden er in alle provincies op 5 mei Bevrijdingsfestivals gehouden. Op de festivals komen jaarlijks in ongeveer een miljoen mensen af. Het thema van komende editie is Leven met oorlog en onder meer The Opposites en Shantel zijn te zien in Groningen.

Bron: NOS

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Bevrijdingsfestival

BABS, HEF, BANJI EN MEER NAAR BEVRIJDINGSFESTIVAL...Bevrijdingsfestival Nijmegen heeft de line-up bekendgemaakt. Het is een...

Froukje

NIEUWE NAMEN PUKKELPOP 2023: O.A. FROUKJE, CHASE &... Er zijn nieuwe acts bekendgemaakt voor Pukkelpop 2023. Het Belgische festival...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.