Amersfoort World Jazz Festival maakt line-up bekend; Typhoon dit jaar Artist in Residence

review: Typhoon - 12/04 - Paradiso Typhoon
Amersfoort World Jazz Festival maakt line-up bekend; Typhoon dit jaar Artist in Residence
Door kimvanderzon op 30 mei 2023 - 15:53 1 De line-up voor het Amersfoort World Jazz Festival is bekend. Deze zomer wordt een veelzijdige en dynamische editie met concerten van bekende namen, maar ook veel nieuwe gezichten. Het festival vindt plaats van dinsdag 15 tot en met zondag 20 augustus en heeft verschillende binnen- en buitenpodia verspreid door de historische binnenstad van Amersfoort.

De namen op de line-up zijn: Typhoon, CaboCubaJazz band, Artvark ft. Claron McFadden, Susanne Alt & Band, Paul van Kessel en Jan van Duikeren's JVD4 ft. John Engels, JAÏNDA, Sanne Sanne, Greener Grass, ChaChaChalina en Dawn Patrol, Ernesto Montenegro, Marit van der Lei, Gijs Idema en Anna Serierse.

Nederlandse rapper en artiest Glenn de Randamie, alias Typhoon, is tijdens de 44e editie van het Amersfoort World Jazz Festival National Artist in Residence. In verschillende ontmoetingen vertaalt Typhoon zijn energieke en meeslepende muziek naar een breed publiek en gaat in op veelbewogen en actuele thema’s. Tijdens de Indoor Veranda Sessies in Theater De Lieve Vrouw presenteert Typhoon talent van eigen bodem. Dit zijn akoestische sessies geïnspireerd op de Amerikaanse traditie, waarin musici in kleine formaties in en om de veranda’s muziek maken.

De kaartverkoop start op zaterdag 3 juni om 10 uur. Nieuwsbrieflezers krijgen de mogelijkheid om op donderdag 1 juni al een ticket aan te schaffen. Het festival programmeert zowel betaalde als gratis concerten, zodat het voor iedereen toegankelijk is. Kaarten voor losse concerten variëren tussen € 7,50 en € 20,- en bieden gegarandeerd een zitplek. Met een dagkaart van €20,- kun je naar alle locaties. Ook is het mogelijk om voor €85,- een passe-partout voor het gehele festival te kopen. Tickets voor de concerten van Typhoon zijn apart beschikbaar en kosten €15,-. Haal hier je tickets voor het festival.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Zanger De Staat

NIEUW FLYCATCHER FESTIVAL IN OLDENZAAL PRESENTEERT...Op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus 2023 wordt Flycatcher Festival voor het...

Download Festival UK 2022 news1

TELEURSTELLING VOOR METALHEADS: GEEN SLIPKNOT,... Opvallend nieuws uit Duitsland. Het enorme metalfestival Download Festival...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.