Nieuw podium op Pukkelpop voor game-toernooien, AI-experimenten en meer

Pukkelpop
Nieuw podium op Pukkelpop voor game-toernooien, AI-experimenten en meer
Door sjoertb op 13 juli 2023 - 11:35 1 Op Pukkelpop komt er een nieuwe plek bij: de E-rena. Een nieuw podium met drie dagen gaming, talks, esports, podcasts, AI-experimenten, Chat GPT en ‘e-muziek’. Op vrijdag opent de tent met een live gametoernooi van het populaire spel Clash Royale.

Een team van onderzoekers, docenten en studenten presenteert er ook verschillende innovaties. Zo is er bijvoorbeeld een photobooth ontwikkeld die via AI "alpaca-foto's" genereert, een robot die zich aan stand-up comedy waagt, een PKP-graphic novel via AI en docenten die een Ted-talk geven over het gebruik van ChatGPT.

Op het muziekprogramma staan dit jaar onder meer The Killers, Dropkick Murphys, Limp Bizkit, Florence + The Machine, Nothing But Thieves, Tom Odell, Billie Eilish en King Gizzarad & The Lizard Wizard.

Pukkelpop is van donderdag 17 augustus tot en met zondag 20 augustus op de festivalweide van Kiewit in Hasselt. Tickets voor Pukkelpop 2023 zijn hier verkrijgbaar.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Wilde Weide

'WILDE WEIDE' NIEUW FESTIVAL VAN WILDEBURG ORGANISATIEKultlab, de organisator van Wildeburg en Into The Woods komt volgend jaar met...

ROOTZZ 2023

PROGRAMMA ROOTZZ 2023 COMPLEET MET O.A. THE... Op 28 oktober wordt de zesde editie van ROOTZZ gehouden in podium Mezz in...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.