Wacken Open Air stuurt bezoekers terug vanwege problemen door hevige regenval

Regen onweer bui slecht weer PP2016
Wacken Open Air stuurt bezoekers terug vanwege problemen door hevige regenval
Door sjoertb op 02 augustus 2023 - 11:13 1 Wacken Open Air is één van de grootste metalfestivals ter wereld met meer dan tweehonderd shows op negen podia waaronder Iron Maiden, Dropkick Murphys, Killswitch Engage, Anthrax, Megadeth en Helloween.

Voor het eerst zou het Duitse festival vier dagen duren: van woensdag 2 tot en met zaterdag 5 augustus. Helaas kampt het festival met problemen door de hoeveelheid regen die er valt. Door het slechte weer kan de festivalweide geen extra bezoekers meer aan. De organisatie houdt daarom een bezoekersstop. Medeoprichter van het metalfestival, Thomas Jensen, heeft in een video op Instagram gemeld dat de optredens via livestream te volgen zijn.

Dinsdag werd al opgeroepen om niet meer met de auto te komen. Oorspronkelijk zouden er 85.000 mensen komen. Een grote groep metalfans heeft urenlang moeten wachten en kan niet meer het terrein op. Informatie over restitutie van tickets volgt volgens de organisatoren zo snel mogelijk.

Lemmy
Op woensdag 2 augustus zou er een speciale ceremonie zijn voor Ian 'Lemmy' Kilmister, de in 2015 overleden frontman van de band Motörhead. Zijn as zou geëerd worden op het festival. Of dit door alle toestanden ook in het water valt is niet duidelijk.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



South of Heaven

NIEUW METALFESTIVAL IN MAASTRICHT: SOUTH OF HEAVEN...Nederland heeft er een 'heavy' outdoor festival bij: South Of Heaven Open...

Valtifest13

VALTIFEST VIERT 15-JARIG JUBILEUM MET O.A. MICHEL DE... " Brak to the Future !" dat is het thema van de aankomende editie van...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.