Tuckerville, het festival van Ilse DeLange, gaat niet verder na aankomende editie

review: Tuckerville 2018 Ilse DeLange
Tuckerville, het festival van Ilse DeLange, gaat niet verder na aankomende editie
Door redactie op 14 augustus 2023 - 12:33 1 Tuckerville stopt ermee. Het festival van zangeres Ilse DeLange komt na aankomende editie niet meer terug. De stijgende prijzen in de festivalbranche is de boosdoener. DeLange betreurt het ten zeerste dat dit jaar de laatste editie van Tuckerville zal plaatsvinden. Het festival op het Rutbeek in Enschede sluit zijn deuren. De wens om toegankelijk te blijven voor een breed publiek zou door de inflatie niet meer mogelijk zijn volgens de organisatie Friendly Fire.

De Vereniging Van Evenementenmakers (VVEM) had eerder al gewaarschuwd voor de gevolgen van de toenemende inflatie voor de festivalindustrie. De stijgende kosten voor personeel, materiaalhuur en inkoop zouden onvermijdelijk leiden tot hogere ticketprijzen.

Ilse DeLange, die het evenement samen met Friendly Fire organiseerde, reageerde op sociale media: "Dit vind ik natuurlijk ontzettende jammer, maar ik ben dankbaar voor 5 prachtige edities! [..] We gaan nog één keer een mooie dag met elkaar beleven. Ik heb daar heeeel veel zin in!!” De fans van Tuckerville uitten hun schok online, betreurend dat dit festival, dat een vleugje Nashville naar Nederland bracht, ten einde komt. Tuckerville begon in 2014 in het FC Twente-stadion en groeide uit tot een groot succes. Ilse DeLange zag Tuckerville als haar eigen festival, een soort 'Tennessee in Twente', waarbij ze terug wilde geven aan haar geboortestreek. Onder meer Carrie Underwood, George Ezra, Triggerfinger en James Morrison traden in het verleden op bij Tuckerville.

Festivals in de regio hebben het moeilijk, vooral die op recreatiepark Het Hulsbeek bij Oldenzaal. Flycatcher, een tweedaags rockfestival, en Oostwaarts zijn dit jaar niet doorgegaan. Eerder haakten ook festivals zoals Enjoy Life, Fields of Joy, Fantasy Island en Kingsland af. Ook het Après Ski met mie-festival staakt onmiddellijk. Bron: DeStentor

Op 9 september zijn op de laatste editie van Tuckerville onder meer Bløf, Ilse DeLange, Chef'Special en MEAU te zien. Tickets voor Tuckerville 2023 zijn hier verkrijgbaar.

Foto: Ilse DeLange op Tuckerville 2018 door Irwan Notosoetarso

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Lowlands 2023

ELMER VERVANGT ALEWYA OP LOWLANDSDeze week zat rapper Elmer (alterego van actrice Merel Pauw) nog in de...

Nusantara Beat

NUSANTARA BEAT, ARP FRIQUE EN MEER NAAR FESTIVAL... In september vindt Festival Downtown plaats in het centrum van Rotterdam....

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.