Jan Smeets besluit te stoppen met Bluesrock Festival

Bluesrock Tegelen 2051_news_groot
Jan Smeets besluit te stoppen met Bluesrock Festival
Door sjoertb op 11 september 2023 - 13:14 1 Na 37 jaar gaat Jan Smeets stoppen met het organiseren van Bluesrock Festival. Eerder dit jaar werd al bekend dat er in 2023 geen editie van het festival in Tegelen zou plaatsvinden.

Jan Smeets, jarenlang het boegbeeld van Pinkpop, beschrijft zijn besluit om te stoppen met de organisatie van Bluesrock Festival als "waardeloos". Hij heeft zijn inspiratie verloren en voelt zich niet langer gemotiveerd om in de komende jaren iets nieuws te creëren. Daarnaast heeft zijn gezondheid ook een rol gespeeld in deze beslissing.

In april vorig jaar had Smeets al aangekondigd dat er in 2023 geen nieuwe editie van het Bluesrock Festival zou komen. Destijds zei hij tegen L1 Radio dat dit geen invloed zou hebben op de toekomst van het festival, en dat de focus nu zou liggen op de editie van 2024, ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Bluesrock Tegelen. Maar uiteindelijk is dat anders uitgekomen.

De afgelopen jaren moest Smeets noodgedwongen een stap terug doen vanwege enkele hartoperaties en long-covid. In een recent webinar van Hartpatiënten Nederland gaf hij aan dat het moeilijk voor hem is om niet langer de leiding te hebben bij Pinkpop.

Op vorige edities van Bluesrock Festival speelden artiesten als Rob Tognoni Band, Eric Gales, Laurence Jones, Michelle David & The True-tones, Beaux Gris Gris, Toby Lee, DeWolff, Julian Sas, Danny Bryant en Johnny Clark & The Outlaws. Onze fotograaf René Obdeijn maakte foto-verslagen bij Bluesrock Festival in 2022, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015 en 2014

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefMooi Wark

HØKEN & HAKSELEN FESTIVAL KOMT MET EERSTE...De organisatoren van het Høken & Hakselen festival hebben zojuist de...

Cumgirl8

CUMGIRL8, LAMBRINI GIRLS, DREAM WIFE, SEXTILE EN... De festivalorganisatie van Zeitgeist heeft nieuwe namen aangekondigd....

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.