Samsung en Mr. Belt & Wezol komen met de ultieme track om bij in slaap te vallen

Samsung Sleep Rave
Samsung en Mr. Belt & Wezol komen met de ultieme track om bij in slaap te vallen
Door RobZ op 30 oktober 2023 - 11:34 1 Samsung heeft gisteren in samenwerking met het Nederlandse dj-duo Mr. Belt & Wezol en de onafhankelijke neurowetenschapper en slaapexpert Dr. Els van der Helm de ultieme track uitgebracht om bij in slaap te vallen. De track staat vanaf nu op Spotify en is gemaakt op basis van data die twee weken geleden (toen Amsterdam Dance Event op het punt stond te beginnen) werd verzameld tijdens de Samsung Sleep Rave in Amsterdam. Dat de track gereleased werd op de dag dat de wintertijd begint, is natuurlijk geen toeval.

Tijdens de allereerste Sleep Rave van Nederland, die op 16 oktober door Samsung werd georganiseerd, werden de gegevens van 30 slapende deelnemers verzameld via de Samsung Galaxy Watch6. Een acht uur durende dj-set, speciaal samengesteld om de slaap te bevorderen, werd voor een live (slapend) publiek afgespeeld. De slaapwetenschapper analyseerde de data van de smartwatch om te bepalen welke delen van de set mensen hielpen om in slaap te vallen en hoe de muziek slaap cycli en slaap scores beïnvloedde. Op basis van deze bevindingen is de ultieme slaaptrack samengesteld. 

De track duurt 1,5 uur. Dit komt overeen met een normale slaapcyclus van inslapen, lichte slaap, diepe slaap en natuurlijk de REM-slaap. In een ideale nacht lukt het je deze track ten minste 5 keer te beluisteren. Hier luister je de Samsung Sleep Rave track op Spotify.

Over het maken van de track vertellen Mr. Belt & Wezol:
“In plaats van muziek te produceren die mensen energiek houdt en aan het dansen krijgt, lag onze focus voor dit project op muziek die mensen helpt sneller in slaap te vallen. Na de Sleep Rave zijn we diep in de gegevens van de Samsung Galaxy Watch6 gedoken om te bepalen welke elementen van de set het meest positieve effect hadden op de slaap van de Sleep Ravers. Op basis daarvan hebben we deze nieuwe track, Sleep Rave, gemaakt. Zo bleek uit de verzamelde data dat de combinatie van elektronische muziek met insectengeluiden de meest effectieve reactie opriep bij de deelnemers. Dit zou wellicht een opmars kunnen beteken voor de ‘techno-krekel’. Wij hopen dat het jongeren in Nederland zal helpen om beter te slapen,” voegen de dj's daaraan toe. 

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



brucespringsteen

BRUCE SPRINGSTEEN AND THE E-STREET BAND NAAR...Uitstekend nieuws voor de vele fans van Bruce Springsteen. De Amerikaanse...

Popronde

WINNEN: 2X2 TICKETS VOOR POPRONDE EINDFEEST IN... Maak kans op 2x2 tickets voor het Popronde Eindfeest in Amsterdam in de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.