Marktrock: fraudebestrijding, ticketverkoop, straatmuzikanten en programmawijziging

Door LIJN op 07 augustus 2008 - 12:34 1 De organisatoren van het Leuvense Marktrock zullen dit jaar strenger zijn in de controle van kaarten. Café's zullen een paar uur voor opening van het festival alle bezoekers naar buiten sturen en geen bezoekers meer (gratis) via de achteringang naar binnen laten. In voorgaande jaren gebeurde dit regelmatig. Ook zal er met barcodes op tickets gewerkt worden, op deze manier kunnen geen gekopiëerde kaarten gebruikt worden. Drankbonnetjes worden voorzien van een hologram, waardoor hier ook niet meer mee gefraudeerd kan worden.

Verder zijn er voor Marktrock ondertussen zo'n 13.000 kaarten verkocht, bijna het dubbele van vorig jaar. Door de meevallende kaartverkoop heeft de organisatie dan ook besloten meer combitickets ter beschikking te stellen. Alleen voor de concerten op de Oude Markt moet entree betaald worden, dit voor optredens van onder andere Anouk en de Sugababes.

De straatmuzikanten wedstrijd is dit jaar ook erg in trek, zo'n 100 muzikanten hebben zich opgegeven, waarvan 35 zijn geselecteerd om mee te doen aan de wedstrijd. De uitslag wordt bepaald door zowel een professionele jury als het publiek.

Tot slot is er ook nog een wijziging in het programma. Waar de eerste dag oorspronkelijk afgesloten zou worden door Room Eleven, zal dit nu gedaan worden door Sandrine. Room Eleven heeft hier om gevraagd, zodat ze 's nachts het vliegtuig kunnen nemen naar Canada, waar een optreden gepland staat in het kader van het 400jarige bestaan van de stad Quebec.zandstocknews.gif

WINNEN 2X2 KAARTEN ZANDSTOCK 2008Jaarlijks trekken Nederlandse toppers en lokaal talent naar het festival...

debeschavingnewss.gif3

DEBESCHAVING: EDDY WALLY EN PROGRAMMAGIDS Het Utrechtse festival deBeschaving, wat op 30 augustus plaats zal vinden,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.