Bezoekersaantallen, bezoekersaantallen én bezoekersaantallen

Door Marz667 op 11 augustus 2008 - 09:57 1 De twaalfde editie van de Dance Parade heeft volgens de organisatie zowat 400.000 mensen naar Rotterdam gelokt. Veertig wagens met dj's, met als uitsmijter een truck waarop de wereldberoemde Britse dj Carl Cox draaide, trokken zonder noemenswaardige problemen door het centrum van Rotterdam.

De 26ste editie van de Antilliaanse Feesten heeft ruim 30.000 liefhebbers van Caraïbische muziek naar de Blauwbossen in Minderhout, deelgemeente van Hoogstraten, gelokt. Het feestje met de zwoele muziekritmes duurt tot vanmorgen in de vroege uurtjes.

De zevende editie van Rimpelrock, het muziekfestival voor de oudere muziekliefhebber, lokte een kleine 40.000 bezoekers naar de festvalweide in Kiewit bij Hasselt. De weergoden waren Rimpelrock gunstig gestemd. Er viel haast geen druppel regen en in de late namiddag kwam zelfs de zon de kop opsteken.

De organisatoren van de Lokerse Feesten op de Grote Kaai zijn bijzonder tevreden met de 34ste editie. "Afhankelijk van de opkomst in de nacht van zondag op maandag schatten we het bezoekersaantal tussen de 100.000 en de 110.000", zegt voorzitter Jan Cools van de vzw Lokerse Feesten.

De organisatoren van Summer Darkness festival kijken terug op een geslaagde zesde editie. In totaal bezochten ruim 7.700 liefhebbers het vijfdaagse festival. Organisator Sytse Wils (Tivoli): ‘We zijn er dit jaar in geslaagd om de uitersten van underground spectrum naast elkaar te zetten’.

Het voorbije Leuvense stadsfestival Marktrock heeft volgens de organisatoren verspreid over de drie dagen zo'n 120.000 mensen naar de universiteitsstad gelokt. Zo'n 28.000 betaalden voor een concert op de Oude Markt, de overigen kwamen voor de gratis randanimatie op de Vismarkt, het De Layensplein of Grote Markt. Zowel voor de Leuvense politie als het Rode Kruis was het een bijzonder rustig festival.

Was jij op één van de festivals? Laat dit dan weten via je AgendaInfo!

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Beatstad1

DEN HAAG WARMT OP VOOR BEATSTAD FESTIVAL Lois Lane, The Excitors, Rigby en Two Way Radio luiden eind deze maand...

Pukkelpop 200810

FLINKE WIJZIGINGEN VOOR PUKKELPOP Na Lowlands is nu Pukkelpop aan de beurt om flink te schuiven in het...

REACTIES

geen avatar
ma 11 aug 2008 10:28

Boemba jup

het gaat slecht met de economie...

 0
Avatar Language
ma 11 aug 2008 10:55

Language Geen noemenswaardige problemen bij de Dance parade...

Liep er hooguit 100 meter langs en zag al 1 knokpartij waar een gast het nodig vond om een wijnfles op iemand z'n kop kapot te slaan.

 0
Avatar Gazzo
ma 11 aug 2008 11:58

Gazzo mars, het hln nooit geloven. Mooi weer op Rimpelrock? het heeft hier over het algemeen meer geregend dan dat de zon heeft geschenen :p

 0
Avatar limma
ma 11 aug 2008 17:54

limma haha, wie weet stond de verslaggever onder een paraplu.

 0
Avatar ErikLuyten
di 12 aug 2008 14:36

punkr En Solar Festival was ook enorm druk!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.