Nieuws: Zwarte Cross, Werfpop, Lokerse Feesten, Waterpop, Summer Darkness e.a.

Door Marz667 op 24 juni 2008 - 14:55 1 Naast al het grote-namen-nieuws, zijn er vaak ook leuke kleine toevoegingen. In dit nieuwsbericht geven we een overzicht van de laatste toevoegingen bij een aantal festivals.

Drie Nederlandse bands zijn uitgenodigd voor Stoned From The Underground in Duitsland. De heavy acts Orange Sunshine, Gomer Pyle en Toner Low gaan optreden tijdens het internationaal getinte festival, dat op vrijdag 11 en zaterdag 12 juli plaatsvindt.

Er zijn vijf optredens op Zwarte Cross te vergeven! Alles wat je moet doen is je beste track inschrijven voor de Zwarte Cross-contest - dit loopt nog tot en met vrijdag 27 juni.

Dit jaar vindt voor de dertiende keer de Amsterdamse Popprijs plaats. Bands kunnen zich tot vrijdag 1 augustus 2008 inschrijven voor de competitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen, van pop tot reggae en van hiphop tot nederrock. Voor de voorrondes in september worden 36 bands geselecteerd. Elke voorronde levert één winnaar op die doorgaat naar de halve finales in oktober in Paradiso.

Treurig nieuws voor het Stofpop-festival, a.s. zaterdag zal de laatste editie zijn. Hier zullen Epathon, Topsy Turvy, Celine Cairo, The Applejacks, 6AM en Pek 'n Veren komen optreden, dit in de Sugar Factory in Amsterdam.

De organisatie van de Lokerse Feesten heeft een hoop nieuwe namen toegevoegd. De legendarische soul-disco diva Grace Jones, singer-songwriter Daniel Lanois, Felix Da Housecat, Arsenal, Melee, Shameboy, The Glimmers, Headphone, Isabelle A en The Storys zullen o.a. te zien zijn in Belgie.

Op Culturele Zondag 14 september vindt alweer de 11e editie plaats van de grootse opening van het Utrechtse culturele seizoen: het Utrecht Uitfeest. De kern van het Utrecht Uitfeest zijn de open huizen waarbij bijna alle culturele instellingen van Utrecht een gratis programma aanbieden: van popconcerten tot tentoonstellingen, van workshops tot films. Dit jaar doen er maar liefst 125 instellingen mee!

Het weekend van 11, 12 en 13 juli vindt de finale van Jammin’on Beat plaats, een Europese Breakdancecompetitie. Dat weekend staat strandtent Barefoot in Scheveningen drie dagen geheel in het teken van de ‘4 elements of hiphop’ namelijk breakdance, rap, dj en graffiti. De organisaties hebben flink uitgepakt met een ijzersterk programma van (inter)nationale breakdance acts en live optredens.

Met de toevoeging van De Jeugd Van Tegenwoordig, As We Fight, Repomen en Korai Öröm is de line-up van het gratis popfestival Waterpop in Wateringen compleet.

De kerkconcerten van Summer Darkness zijn bekend geworden. Vrijdag zal in de Domkerk een concert plaatsvinden van Irfan en Persephone, zaterdag in Leeuwenberg speelt Faun en dezelfde dag en zondag kunnen we in de Nicolai Kerk o.a. Stephen Taylor en Wynande Zeevaarder vinden. Ticketpasse-partout voor alle concerten: € 7,50 - voorverkoop aan de Tivoli kassa.

Na twee jaar Rof hiphopparties in Utrecht organiseert stichting Habek op 19 juli van 12.00 tot middernacht op festivalterrein Paperdome in de Domstad. De organisatie heeft gekozen voor een combi van gevestigde namen en nieuw talent. Zo zullen o.a. Sticks & Rico, Keynote Speakerz, Diggy Dex, Manu, Kapabel, Polski en Risskant het podium betreden. DJ’s zijn o.a. Danjah, Krylon en Bojcot.

Zaterdag 21 juni werd in The Point de winnaar van de Rottepop-voorrondes bepaald. De inzet: een plek op het podium van Rottepop op zaterdag 12 juli. De strijd werd in het voordeel van Vixy beslecht en dus mag deze Schiedamse pop-/regggae-groep de allereerste editie van Rottepop openen.

Dit jaar zal alweer de 27ste editie van het gratis popfestival Werfpop plaatsvinden. De organisatie heeft een afwisselende line-up samengesteld en zag een mooie wens in vervulling gaan: lokale trots Kraak & Smaak is als headliner vastgelegd.

Wil of ga jij naar één van de festivals? Laat dit dan weten via je Agendainfo! Mocht je zelf ook festival- en concertnieuws hebben. Dit (en andere feiten) kun je doorgeven via de submit.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefek-voetbal.jpg17

FINALE EUROPEES KAMPIOENSCHAP VOETBAL ONTWIJKEN?De Europese Kampioenschappen voetbal hebben een dikke stempel gezet op de...

rokenews.jpg10

SIGARETTENPRODUCENTEN BLIJVEN FESTIVALS SPONSOREN Wettelijk is het dan verboden, maar toch blijven de sigarettenproducenten...

REACTIES

Avatar Stofje
di 24 jun 2008 15:01

Stofje Mooi, dan ga ik volgend jaar het Stofpop-festival organiseren. Ik baalde al dat die naam al vergeven was.

(Altijd sneu als festivals sneuvelen, trouwens.)

 0
Avatar Metalthomas
di 24 jun 2008 15:03

Metalthomas As We Fight op Waterpop
HARD

 0
geen avatar
di 24 jun 2008 15:19

Jboog lokerse feesten wordt sowiezo vetjes.. :D:D:D

 0
geen avatar
di 24 jun 2008 17:46

NFD Metalthomas schreef:
As We Fight op Waterpop
HARD


+DJVT... als ze nou een beetje mooi schema hebben ff kijkje nemen daar.

 0
Avatar niesl2
di 24 jun 2008 19:49

niesl2 Faun in de kerk...eens kijken of ik erbij kan zijn!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.