Nieuws: Gideon Festival, Roadburn 2009, Rise Or Die Fest e.a.

Door LIJN op 08 augustus 2008 - 13:05 1 Met Lowlands, Pukkelpop en Sgizet om de hoek, zitten de meesten van ons natuurlijk al met een festivalgevoel. Om dat gevoel na deze week te bewaren zijn er ook veel kleinere festivals om te bezoeken. We zetten het nieuws over deze festivals voor je op een rijtje.

Voor de trouwe Lowlandsgangers is er nu een nieuwe Campingflight, ditmaal naar Groningen. Daar wordt namelijk het Gideon Festival gehouden, door de organisatie ook wel 'A Campingflight To Gideon' genoemd. Het festival in is eveneens in augustus, duurt drie dagen, en heeft veel bands op het programma staan waaronder Noisia, Krause en Osdorp Posse. Gideon vindt plaats op 29, 30 en 31 augustus. Meer informatie vind je hier.

Het Roadburn festival, dat in april 2009 plaats zal vinden in 013, komt met de metalband Neurosis. De heren van deze band nemen het 'Beyond The Pale' festival mee, waarmee ze de zaterdag zullen vullen. Neurosis zal nog 15 andere acts selecteren die op deze dag mogen spelen.

Op 16 augustus aanstaande kunnen we naar het Rise Or Die Fest in Essen, Duitsland. Het festival heeft echter te maken gehad met ernstige organisatorische problemen. Met de afzegging van headliner SSD is de voorverkoop zo ernstig tegen gevallen dat besloten werd alles om te gooien. De lineup is flink veranderd en de entreeprijs is met 5 euro verlaagd. Meer informatie vind je op de website van het festival.

In het belgische Opwijk komt muziekcentrum Nijdrop met Pluto,een 2-daags muziek- en mediakunst-festival. Tot nu toe zijn namen bekend als Amon Tobin, Dr Lektroluv, Bass Clef en Motek. Hou voor de rest van de lineup en het onderdeel mediakunst de website van Nijdrop goed in de gaten.

Tot slot komt ook het hardcorefestival Nightmare met een nieuwe editie. Omdat het festival dit jaar haar 15jarig jubileum viert zal er op 6 december een groots feest in Ahoy. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal er geen Nightmare Outdoor plaatsvinden. Op het feest in Ahoy zullen onder andere Partyraiser, The Viper en Mad Dog plaatjes komen draaien.Pukkelpop 200810

FLINKE WIJZIGINGEN VOOR PUKKELPOPNa Lowlands is nu Pukkelpop aan de beurt om flink te schuiven in het...

Lowlands Publiek11

PROGRAMMAWIJZIGINGEN VOOR LOWLANDS Nog een kleine week tot Lowlands, maar de lineup blijft veranderen. Eerder...

REACTIES

Avatar jos_theboss22
vr 08 aug 2008 14:41

jos_theboss22 ik denk dat ik wel ff naar gideon fest ga.

 0
Avatar Yurodivyi
vr 08 aug 2008 20:37

Yurodivyi WTF! Neurosis, dat wordt een geweldige dag:)

 0
Avatar ErikLuyten
za 09 aug 2008 11:28

punkr Roadburn, hell yeah!

 0
Avatar Utje
za 09 aug 2008 14:18

Utje Roadburn it is.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.