Bezoekers creëren Heatmap van Lowlands

Door bruisedego op 14 augustus 2008 - 09:54 1 Mis geen moddergevecht met unieke mobiele internetapplicatie van VPRO Digitaal.

Dat onbekende bandje dat voor een sensatie zorgt in de X-Ray, het moddergevecht bij het Lowlands Lake of de surprise act ’s nachts in het Lowlands Café: met de Lowlands Heatmap mis je niets. Deze unieke mobiele internetapplicatie, ontwikkeld door VPRO Digitaal, geeft LIVE informatie over de Places To Be op Lowlands. Bezoekers bepalen via hun mobieltje met behulp van touchscreen of toetsen welke lokatie HOT of NOT is. Het resultaat: een Lowlands Heatmap die LIVE geupdate wordt.

Wisdom of the crowds
Met de Lowlands Heatmap zet VPRO Digitaal de “wisdom of the crowds” in om de Hotspots op Lowlands te vinden. Honderden Lowlanders weten immers beter en sneller waar het leuk is dan één verslaggever. De Heatmap is daarmee een logische uitbreiding op de inmiddels traditionele Mashup-site die VPRO’s online popmagazine 3VOOR12 sinds enkele jaren inzet op de grotere festivals: 3VOOR12 doet verslag, maar de bezoeker doet mee in tekst, beeld en video, en al deze informatie wordt verzameld op VPRO’s 3VOOR12 Lowlands Mashup-site.

Hoe werkt het?
Op de Lowlands Heatmap is de plattegrond van Lowlands opgedeeld in twaalf lokaties. Open de website www.vpro.nl/heatmap op je iPhone of een ander internet-toestel (met of zonder touchscreen), klik op een lokatie, kies voor HOT of NOT, en geef eventueel een toelichting door een comment te plaatsen (voor de comments heb je een gratis Twitter-account nodig: twitter.com). De comments verschijnen op de lokatiepagina en vertellen waarom een lokatie HOT of NOT is. De uitgebrachte stemmen vervallen na enige tijd en de Heatmap zelf wordt voortdurend geupdate, zodat je niet voor een lege tent komt te staan. Mobieltjes met wifi-toegang kunnen tijdens Lowlands terecht op het gratis wifi-netwerk van 3VOOR12!

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



lowlandsnewss.gif15

500 LAST-MINUTE KAARTEN VOOR LOWLANDSOp het laatste moment zijn nog 500 kaarten voor Lowlands vrijgekomen. Het...

Lowlands 200623

PREVIEW: LOWLANDS De trouwe bezoekers van Pukkelpop konden alvast even inkomen met de...

REACTIES

Avatar harinkie
do 14 aug 2008 11:22

harinkie Vorig jaar lag het netwerk al bijna plat de eerste dag. Ik heb toch zo'n hekel aan al die mensen die meer met hun mobiel bezig zijn, dan met hun omgeving. Het idee is aardig, maar het resultaat is mensen die niets anders meer doen dan klooien met hun mobiel. BORING

 -1
Avatar Obey-Your-Master
do 14 aug 2008 13:21

Obey-Your-Ma.. ja en de argumenten waarom een plek leuk is of niet mag door de bezoekers worden gegeven.. dan verwachten ze niet dat al die zatte lui op Lowlands er onzin neer gaan zetten? xD

 0
Avatar tbeest
do 14 aug 2008 14:26

tbeest Okay leuk wat de techniek kan maar inderdaad gewoon kijken en genieten. Er is niks mis zelf over het terrein te lopen en zelf te ontdekken :-)

 0
Avatar janooo
vr 15 aug 2008 13:27

janooo OMGWTFBBQ!!! heheh

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.