Sigur Rós maakt album van het jaar

Door Geluksknikker op 22 december 2008 - 16:10 1 De stemmen zijn geteld en het vonnis is geveld. Het album met die onuitspreekbare titel is door de medewerkers van Festivalinfo/Podiuminfo uitgeroepen tot hét album van het jaar 2008.

1. Sigur Rós - Með suð í eyrum við spilum endalaust

Het Ijslandse Sigur Rós met Með Suð à Eyrum Við Spilum Endalaust strijkt in 2008 met de eer. We verstaan er met zijn allen geen woord van, maar het dromerige en melodieuze Með Suð à Eyrum Við Spilum Endalaust heeft op veel van onze muziekliefhebbers indruk gemaakt. Op 9 van de in totaal 25 binnengekomen lijstjes, prijkte de naam van Sigur Rós. Martijn Arendshorst schreef het al in zijn recensie: “Het blijft wonderlijk hoe deze band steeds weer als geen ander zoveel schoonheid in muziek weet te vangen, zonder in herhaling te vallen. Dit is hoe muziek bedoeld is; meeslepend, emotioneel en bovenal wonderschoon”.

2. Elbow – The Seldom Seen Kid

Het was in deze verkiezing een spannende strijd tussen Sigur Rós en het Britse Elbow. De mannen van Guy Garvey eindigde met The Seldom Seen Kid uiteindelijk op een verdienstelijke tweede plaats. The Seldom Seen Kid stond in het teken van het afscheid van een goede vriend en maakte indruk als een album dat de perfecte balans wist te vinden tussen pakkende popmuziek en ingenieuze songstructuren. Ook dit album werd al eerder door Festivalinfo op waarde geschat. Rob Mestrom schreef hierover: “Wanneer alle deurtjes zich langzaam voor je geopend hebben en je het enorm rijkgeschakeerde palet dat Elbow te bieden heeft op The Seldom Seen Kid tot je hebt kunnen nemen, moet je concluderen dat dit één van dé platen van 2008 is”.

3. De Jeugd Van Tegenwoordig – De Machine

En op de derde plaats, maar net achter Elbow en Sigur Rós, een productie van eigen bodem, De Jeugd Van Tegenwoordig met De Machine. De originele teksten en de beats van geluidskunstenaar Bas Bron maken De Machine tot een mijlpaal in de nederhop. Steven van Beek schreef er over in zijn recensie: “De Jeugd. Je moet ervan houden, je moet ervoor openstaan, je moet er met een andere blik naar kijken dan je eigenlijk gewend bent. De Jeugd maakt hun naam waar en leveren met De Machine een zeer vernieuwend album af.” Bij Festivalinfo/Podiuminfo houden we er in ieder geval van en behaalt de Jeugd een welverdiende bronzen medaille over het muziekjaar 2008.

4. Blood Red Shoes - Box of Secrets

5. Bon Iver – For Emma, Forever Go

6. Fleet Foxes –Fleet Foxes


7. Portishead - Third

8. The Last Shadow Puppets – The Age Of The Understatement

9. The Mars Volta - Bedlam In Goliath


10. Dan Le Sac vs. Scroobius Pip – Angles


De 25 lijstjes heb uiteindelijk geleid tot een top174. Dit geeft de brede smaak aan van onze medewerkers. Een meer diverse eindejaarslijst zal er nauwelijks te vinden zijn. Van de bekende grote namen, tot obscure metalbands, van de nieuwste Nederlandse hiphop tot zeer bescheiden releases die in de volstrekte anonimiteit het daglicht zagen. Alle genoemde albums zijn opgenomen in deze lijst en zijn een dwarsdoorsnede van de smaak van Festivalinfo/Podiuminfo.Festivalinfo logo nieuw45

ONZE ALBUM TOP173 VAN 2008En dan hier de album top173 over het jaar 2008 . De medewerkers van...

Enquete 0820

ENQUÊTE: DE RESULTATEN! Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, tenminste 2648 van jullie in ieder...

REACTIES

Avatar luclivexs
ma 22 dec 2008 14:56

luclivexs Terecht terecht terecht! Meesterlijk album!

 0
Avatar henderik
ma 22 dec 2008 15:14

henderik Niet terecht! Doe mij maar The Seldom Seen Kid of Fleet Foxes.

 0
Avatar Stofje
ma 22 dec 2008 15:26

Stofje henderik schreef:
Niet terecht! Doe mij maar The Seldom Seen Kid of Fleet Foxes.

Nah, beiden in de top 10, niet zo zeuren :P.

 0
Avatar Nalu
ma 22 dec 2008 15:43

Nalu Geheel onterecht.

Als dit slechtste album van Sigur Rós al op een van 2008 staat =/... En néé, daarmee zeg ik niet dat-ie slecht is, voor Sigur Rosbegrippen issie gewoon minder...

Willen jullie gewoon een ander lijstje dan OOR/Kindamuzik/3voor12? Of moeten die gecensureerd worden :B ? En ik snap nog steeds niet dat iedereen Last Shadow Puppets zo geweldig vindt...

 0
Avatar Marz667
ma 22 dec 2008 16:05

Marz667 Nalu schreef:
Willen jullie gewoon een ander lijstje dan OOR/Kindamuzik/3voor12?

Deze website is heel anders dan de drie die je noemt :) Maar die drie zijn toch ook niet met een unanieme lijst naar buiten gekomen? De mensen achter Festivalinfo (etc) hebben een gevarieerde muzieksmaak, Sigur Rós doet het bij de hiphoppers tot metalheads erg goed :)

 0
Avatar Florahaha
ma 22 dec 2008 16:20

Florahaha Hier kan ik me wel in vinden! Misschien niet het beste album van Sigur Rós, maar wel van dit jaar :)

 0
Avatar chinoisdef
ma 22 dec 2008 17:52

chinoisdef Ik vind Sigur Rós echt een topband, maar hun nieuwe album was voor mij de tegenvaller van het jaar.

 0
Avatar Nocturna
ma 22 dec 2008 18:34

Nocturna Ach ja, t blijft gewoon een kwestie van smaak.

Van wat hier in de top 10 staat zou in mijn top 10 (vrijwel)niets overblijven.

 0
Avatar BasP
ma 22 dec 2008 18:43

Wrong Mijn favo staat op 11... album van PAIN is geweldige plaat. Kan Suiker Ros nog een puntje aan zuigen *vindt ik dan he..

 0
Avatar RobZ
ma 22 dec 2008 19:32

Knoedel camieliej schreef:
Portishead staat erin dus ik ben tevreden. Ook leuk dat de Blood Red Shoes erin staan een verrassende maar terechte hoge notering voor de jeugd. Maar ik vraag me toch wel af waar tv on the radio is in deze lijst, en death cab for cutie?


Hier moet je zijn: http://www.festivalinfo.nl/news_detail.php?news_id=6159

 0
Avatar Nalu
ma 22 dec 2008 19:46

Nalu Marz667 schreef:
Nalu schreef:
Willen jullie gewoon een ander lijstje dan OOR/Kindamuzik/3voor12?

Deze website is heel anders dan de drie die je noemt :) Maar die drie zijn toch ook niet met een unanieme lijst naar buiten gekomen? De mensen achter Festivalinfo (etc) hebben een gevarieerde muzieksmaak, Sigur Rós doet het bij de hiphoppers tot metalheads erg goed :)

Heb je een heel goed punt dat het ander soort sites zijn, maar toch. Het is wel een gave plaat, maar zoals chinoisdef het noemt wel een grote teleurstelling van Sigur Rós...

 0
Avatar niesl2
di 23 dec 2008 12:12

niesl2 sigur ros..pff

 0
Avatar E-Clect-Eddy
do 25 dec 2008 12:27

E-Clect-Eddy Interessante lijst, mot toch maar voor mezelf horen wat die, voor mij, onbekende namen nou zo gewaardeerd maken. Dan Le Sac, Mars Volta, JvT, Elbow en Sigur Rios ken ik al nu nog de rest.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.