Moulin Rouge wil geld van gelijknamig Belgisch festival

Door Marz667 op 30 december 2008 - 21:46 1 Het Parijse cabarettheater Moulin Rouge wil een schadevergoeding van de organisatoren van het Moulin Rouge Festival in Tessenderlo. Het festival gebruikt de merknaam 'Moulin Rouge' onrechtmatig, luidt het. Het theater eist dat de organisatoren de naam van het festival wijzigen en alle advertenties, correspondentie en affiches waarin de naam 'Moulin Rouge' voorkomt, vernietigen, zo meldt de regionale televisiezender TVLimburg.

Volgens Moulin Rouge hebben de organisatoren nooit de toestemming gevraagd om hun merknaam te gebruiken en hebben ze ook geen geldige reden om hun festival zo te noemen omdat er geen sprake is van een bijzondere band met de regio.

De organisatoren zitten met de handen in het haar. Ze willen volgend jaar alleszins een achtste editie organiseren, maar dan onder een andere naam, zo laat organisator Joris Billen weten. Het Moulin Rouge Festival in Tessenderlo is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de Limburgse festivalcultuur. Elk jaar zakken er begin september zowat tienduizenden festivalgangers naar Tessenderlo af.Wacken 200844

WACKEN OPEN AIR UITVERKOCHT!Boven alle verwachtingen (Wacken zelf noemt het 'Wahnsin!') is Wacken voor...

rokenews.jpg37

MINDER STAPPERS SINDS HET ROOKVERBOD Nederlanders gaan minder vaak en minder lang op stap sinds de invoering van...

REACTIES

Avatar Spicy_McHaggis
di 30 dec 2008 23:28

Spicy_McHaggis jammer ... maar te begrijpe

 0
Avatar MOTFG
di 30 dec 2008 23:47

MOTFG damn... daar wordt je toch echt helemaal gek van, van al die lompe geldwolven tegenwoordig!! Kan ik net zo goed iemand aanklagen die jonger is dan ik met dezelfde naam, want ik had eerder recht op die naam. Blablabla boeiend of de naam hetzelfde is!!

 -1
Avatar meef
wo 31 dec 2008 00:18

meef OBV dat jij totaal geen benul hebt waar het om draait :)..

maar iig beetje stom van de organisatie ook..

 0
Avatar BasP
wo 31 dec 2008 09:55

Wrong Dan wijzigen ze de naam toch in 'Rode Molen' ofzo? :)

 0
Avatar jos_theboss22
wo 31 dec 2008 12:14

jos_theboss22 vaak nemen festivals ook dit soort namen om extra aandacht te krijgen.

 0
Avatar meef
wo 31 dec 2008 15:25

meef joh...?

 0
Avatar Paul_Banks
vr 02 jan 2009 12:56

Paul_Banks MOTFG schreef:
damn... daar wordt je toch echt helemaal gek van, van al die lompe geldwolven tegenwoordig!! Kan ik net zo goed iemand aanklagen die jonger is dan ik met dezelfde naam, want ik had eerder recht op die naam. Blablabla boeiend of de naam hetzelfde is!!


Zoals iemand terecht opmerkte; geen flauw benul waarover het gaat, maar goed je hebt nog wel wat jaartjes voor de boeg en misschien zit er wel een kern van waarheid in het spreekwoord.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.