Minder stappers sinds het rookverbod

Door Marz667 op 30 december 2008 - 21:45 1 Nederlanders gaan minder vaak en minder lang op stap sinds de invoering van het rookverbod. Dat geldt zowel voor rokers als niet-rokers, zo blijkt uit onderzoek van Club Judge, een onafhankelijk keurmerk voor uitgaansgelegenheden. 10.000 Stappers in de leeftijd van 18 tot 35 jaar werden over hun uitgaansgedrag ondervraagd.

Uit het onderzoek blijkt dat 70 procent van de niet-rokers terug wil naar de oude situatie, voor het rookverbod. Het is niet verrassend dat vrijwel alle rokers (94 procent) terugverlangen naar de periode voor 1 juli, de invoering van het rookverbod in de horeca.

Rokers gaan gemiddeld één keer in de maand minder uit door het verbod en voor zowel rokers als niet-rokers geldt dat ze gemiddeld 20 minuten korter op stap gaan.moulinrouge.gif7

MOULIN ROUGE WIL GELD VAN GELIJKNAMIG BELGISCH FESTIVALHet Parijse cabarettheater Moulin Rouge wil een schadevergoeding van de...

Recensieplaatje 21

RECENSIES: LINKIN PARK, COLDPLAY, BRITNEY,... Morgen is het Oud en Nieuw en alhoewel we uiteraard al naar 2009 kijken,...

REACTIES

Avatar Lenny
di 30 dec 2008 22:44

Lenny Wat een onzin zeg.
De gemiddelde niet-roker zou nu minder gaan stappen omdat er dan niemand meer is die rook in zijn gezicht blaast?

 0
Avatar puntmuts
di 30 dec 2008 22:50

puntmuts *zucht*
wéér zo'n stierenstront onderzoek...

 0
Avatar meef
di 30 dec 2008 22:53

meef niet oorzaak gevolg..

rookverbod --> meer menen buiten/rokersgedeelte --> minder sfeer --> minder mensen gaan (waaronder dus ook nietrokers)


kut rookverbod.. grootste bullshit ooit

 0
Avatar Marlous_marlous
di 30 dec 2008 23:12

Marlous_marl.. @ meef: true!

ze mogen het wel weer terug draaien van mij

 0
Avatar Mar10uS
di 30 dec 2008 23:40

Vullus (Ben 2 jaar geleden gestopt met roken)
Een kroeg is er voor om te drinken EN te roken. Net als de discussie dit jaar over roken in een tent op een festival, wat een flauwekul. Ik zie hier en daar de asbakken in de kroegen gewoon weer terug komen, en terecht. Draai het nou gewoon weer terug onder het motto, sorry foutje en weer terug naar de orde van de dag.

 0
Avatar MOTFG
di 30 dec 2008 23:50

MOTFG Nee echt? dit kon iedereen wel zien aankomen!! Ikzelf als roker ga ook veel minder uit nu, ook al mag je in de kroeg waar ik altijd naartoe ga nog wel roken, maar daardoor komen er ook meer mensen die de muziek die daar wordt gedraaid niet waarderen, en de mensen dus ook niet. En hierdoor komen er ruzies, en ja... thuis nog gewoon met een biertje en peuk in de hand. Dus thuis blijven is toch wel fijner de laatste tijd

 1
Avatar smoon
wo 31 dec 2008 00:29

smoon oh really?
ik hoor van zoveel NIET-rokers dat ze liever een rokers lucht hebben dan een ZWEET LUCHT. goh. wie niet?
k vind het ook niet echt chill. want dit verpest echt de sfeer eerlijk gezegt. aagnezien iedreen dan heel de avond in een rookhok zit van 2 bij 2 meter

 1
Avatar BasP
wo 31 dec 2008 09:54

Wrong ik rook niet, maar van mij mogen ze het verbod snel opheffen. ik moet steeds buiten in de kou staan met mn vrienden, of in mn eentje binnen.

 0
Avatar SNWH
wo 31 dec 2008 09:58

SNWH Ik kan het me niet voorstellen...
Zelf ga ik niet minder en niet korter.
Heerlijk vind ik het om naar een concert te kunnen gaan om de dag daarna m'n shirt terug te vinden ZONDER rooklucht!

 0
Avatar Stofje
wo 31 dec 2008 10:24

Stofje Maar het ligt niet aan het feit dat het bier 2,20 kost, natuurlijk. De prijzen stijgen en de horeca gaat klagen dat het aan het rookverbod ligt? Klink(whehe)lare onzin, mensen kunnen gewoon niet meer wekelijks fatsoenlijk op stap gaan omdat het gewoon 40-50 euro per avond kost.

 0
Avatar pongolesi
wo 31 dec 2008 10:41

pongolesi @SNWH
WTF, wat heb je daar aan? Tenminste ik mag hopen dat je dat shirt toch niet opnieuw aantrekt dan, gatverdamme. Hele avond in de massa naar een concert kijken, rook of geen rook, dat shirt mag best in de wasmand..

 0
Avatar Nocturna
wo 31 dec 2008 11:49

Nocturna De telegraaf is de bron? Dat zegt dus al genoeg.

 0
Avatar jos_theboss22
wo 31 dec 2008 12:12

jos_theboss22 ik denk dat er wel meer oorzaken kunnen zijn zoals de kredietcrisis die er op dit moment is.

 0
Avatar niejk
wo 31 dec 2008 12:58

niejk Sorry hoor, maar een onderzoek onder 10.000 mensen, wat zegt dat nou? Als je een objectief onderzoek zou willen, zou je er toch op zijn minst een nul achter moeten plakken. Ik ben nog steeds wel blij met het rookverbod, maar ben ook minder gaan stappen. Één: omdat je in Venray gewoon steeds minder leuk kan stappen. Twee: omdat het kutduur is en ik dan liever mijn geld aan een concertje uitgeef.

 0
Avatar Esje
wo 31 dec 2008 13:32

Esje jos_theboss22 schreef:
ik denk dat er wel meer oorzaken kunnen zijn zoals de kredietcrisis die er op dit moment is.


*dies laughing*
las net dat "we" voor 65 mil aan vuurwerk hebben aangeschaft/aan gaan schaffen, dus wat nou crisis??
ik denk dat wij hier in't westen geen idee hebben van wat het woord "crisis" betekend.
Rant over. Sorry bout that

verder vind ik 't rookverbod in kroegen nog steeds van de pot gerukt :o)

 0
Avatar BasP
wo 31 dec 2008 15:57

Wrong Niemand heeft last van de kredietcrisis, alleen als je je huis of auto wilt verkopen om een grotere te kunnen kopen. Want je huis of auto is geen drol meer waard.

10.000 jongeren is trouwens best wel veel.

 0
Avatar Nocturna
wo 31 dec 2008 20:13

Nocturna Wat een gezeik, niks mis met t rookverbod.

 0
Avatar leaked
wo 31 dec 2008 21:25

leaked Nog steeds klagen de niet rokers en nog steeds zijn ze nergens. Maar goed volgend zomer zullen ze wel spijt krijgen. Want dan moeten ze binnen zitten met het mooie weer omdat ze door de rokers van het teras worden gegooid :P

 0
Avatar Paul_Banks
do 01 jan 2009 02:17

Paul_Banks Stofje schreef:
Maar het ligt niet aan het feit dat het bier 2,20 kost, natuurlijk. De prijzen stijgen en de horeca gaat klagen dat het aan het rookverbod ligt? Klink(whehe)lare onzin, mensen kunnen gewoon niet meer wekelijks fatsoenlijk op stap gaan omdat het gewoon 40-50 euro per avond kost.


Absolute drogreden; een biertje kostte voor 1 juli vrijwel hetzelfde. De mensen die vanwege de prijzen dus al niet kwamen zullen nu inderdaad ook niet komen. De schreeuwerig niet-rokers gaan dit nu als excuus gebruiken om alsnog niet naar het cafe te gaan.

Maar vanmiddag heerlijk gerookt in het cafe; in de ene gratis en voor niets en bij de tweede heb ik een euro in de boetepot gemikt. Fijne ouderwetse oudejaarsdag gehad. Als ik niet had mogen roken had ik ook een prima middag gehad, maar nu was het gewoon nog fijner. De beste wensen aan iedereen, dus ook aan de zeurderige niet-rokers.

 0
Avatar deHertog
do 01 jan 2009 18:47

deHertog het rookverbod is een grote flop... als rokers moeten kiezen tussen stappen en roken kiezen ze toch altijd voor roken... kutwet, alleen om mensen te pesten

 0
Avatar Nocturna
do 01 jan 2009 19:08

Nocturna deHertog schreef:
het rookverbod is een grote flop... als rokers moeten kiezen tussen stappen en roken kiezen ze toch altijd voor roken... kutwet, alleen om mensen te pesten


Zucht.. het rookverbod in de horeca is dan ook niet ingevoerd om rokers te doen stoppen met rokken..

 0
Avatar koen88
do 01 jan 2009 19:17

koen88 Nocturna schreef:
deHertog schreef:
het rookverbod is een grote flop... als rokers moeten kiezen tussen stappen en roken kiezen ze toch altijd voor roken... kutwet, alleen om mensen te pesten


Zucht.. het rookverbod in de horeca is dan ook niet ingevoerd om rokers te doen stoppen met rokken..
precies, je kan ook zonder rok stoppen

 0
Avatar antagonist
do 01 jan 2009 22:10

antagonist Hoor graag bij die andere 30% die het rookverbod wel best vindt. Ook prettiger voor mn ogen als ik in de kroeg sta of naar een concertje kijk en het eten in het restaurant smaakt ook beter als er geen peuken rondom de lucht ingaan.
Is gewoon ff wennen & doorbijten en daarna weet je niet beter...

 0
Avatar niesl2
do 01 jan 2009 22:39

niesl2 Rookverbod schmookverbod. Als kroegen er dikke boetes voor overhebben om de mensen weer binnen te krijgen door roken toe te staan kun je nagaan hoeveel impact het heeft op het inkomen van de horecagelegenheden. What's next, een verbod op harde muziek, zodat uitgaan/concerten nog minder leuk worden?

 0
Avatar Scarr
vr 02 jan 2009 00:13

Scarr de rokers zijn gewoon een stelletje zeikerds en dat is de enige reden dat de kroegen het moeilijk hebben. Ik vind het maar jammer dat steeds meer kroegen het verbod (semi)negeren.

 0
Avatar Poenzkie
vr 02 jan 2009 15:30

Poenzkie Dit is zo duidelijk actie reactie:

Rookverbod wordt ingevoert --> Rokers zullen of niet gaan omdat ze niet mogen roken. Of ze zijn de hele avond buiten/in het rookhok. --> minder mensen in de kroeg --> minder gezelligheid --> voor niet rokers ook niet meer leuk om te gaan.

we zaten laats op vrijdag avond om 11 uur met 5 mensen in de kroeg. samen met de kroegbaas in het rookhok. zegt genoeg aangezien toen je er nog mocht roken het een kroeg was die stamp en stampvol zat.

En ik ken ook genoeg niet rokers die liever bij iemand thuis in de rook zitten dan in de rookvrije kroeg. Aangezien de niet rokers tog altijd meegaan naar het rookhok.

Ik denk dat het voor de regering wel duidelijk mag zijn dat het rook verbod gewoon een epic fail is geweest.

En tuurlijk zullen er altijd mensen blijven die voor het rookverbod zijn. Maar het is gewoon een feit dat het rookverbod (vooral de kleinere) kroegen kapot maakt. En dan is het een logische reactie dat kroegbazen dan maar de asbakken weer op tafel zetten.

 0
Avatar Soeperman87
vr 02 jan 2009 18:30

Soeperman87 Och, ik vind het rookverbod prima. Ben nog in geen land geweest waar ik niet kon roken. Kwestie van de juiste plekjes kennen.

Nederland? Bijna overal kan ik gewoon roken, ook tijdens concerten.

Engeland? Genoeg kroegjes waar nog steeds een sigaretje opgestoken kan worden.

Ierland, dat zogenaamd zo rookvrij is? Niemand zeker ooit in Ierland geweest?

Italië doet het aardig goed, maar ga daar maar eens een dorpje in...

Duitsland? Rookverbod in de loop der jaren alleen maar teruggedraaid.

Amerika? Dat land staat bekend om zijn illegale festiviteiten.

 0
Avatar Soeperman87
vr 02 jan 2009 18:31

Soeperman87 Scarr schreef:
de rokers zijn gewoon een stelletje zeikerds en dat is de enige reden dat de kroegen het moeilijk hebben. Ik vind het maar jammer dat steeds meer kroegen het verbod (semi)negeren.


Je hebt een punt, maar ik heb een net zo'n 'hard' punt. Niet-rokers zijn namelijk ook zeikerds. Bekijk eerst eens een willekeurige website van een anti-rookorganisatie, en tel de onjuistheden.

 0
Avatar E-Clect-Eddy
za 03 jan 2009 15:21

E-Clect-Eddy Amsterdam vind ik al steeds saaier worden en op deze manier wordt het nog een beetje minder. Alhoewel overal de prijzen ook te veel gestegen zijn en dus zal het me niets verbazen als het nog wel zo blijft. Waar zijn die goedkope kraakfeesten van weleer?

 0
Avatar leaked
za 03 jan 2009 18:25

leaked Scarr schreef:
de rokers zijn gewoon een stelletje zeikerds en dat is de enige reden dat de kroegen het moeilijk hebben. Ik vind het maar jammer dat steeds meer kroegen het verbod (semi)negeren.


Je bedoelt de niet rokers. Wel zijken maar niet komen opdagen

 0
Avatar antagonist
zo 04 jan 2009 12:21

antagonist zijken = zeiken om maar even te zeiken ;)
Blijf het eigenlijke een rare discussie vinden. Algemeen erkend feit dat roken en meeroken enorme schade toebrengt en dan maar blijven pleiten dat er op een ontmoetingsplek als een kroeg dat maar moet blijven kunnen? Wordt ook een beetje een raar en anoniem zij-tegen-hen-gedoe zoals leaked hierboven onderstreept. Laat ik het simpel en dichter bij huis houden houden. Ik heb er forse last van als jij naast me in de kroeg staat te roken.

 0
Avatar Jacqimo
ma 05 jan 2009 09:32

Jacqimo met deze discussie kan men lang doorgaan, het blijft een harde waarheid, maar de overheid gaat dit verbod, helaas, niet opheffen. Het is de grootste onzin die er bestaat, en dat doet iedereen beseffen dat we in nederland leven.. bagger overheid

 0
Avatar femmedelaliberte
ma 05 jan 2009 10:39

femmedelalib.. 20 minuten korter jongens. what's all the fuss about?!

 0
Avatar McCartneysEar
ma 05 jan 2009 11:44

McCartneysEar ik ben ook blij met dat rookverbod. Geen last van mn ogen, geen last van mn astma, geen last van mn stem en ik denk dat meeroken ook niet echt positief is :)

 0
Avatar Shadow_Zero
wo 07 jan 2009 11:09

Shadow_Zero SNWH schreef:
Ik kan het me niet voorstellen...
Zelf ga ik niet minder en niet korter.
Heerlijk vind ik het om naar een concert te kunnen gaan om de dag daarna m'n shirt terug te vinden ZONDER rooklucht!

antagonist schreef:
Hoor graag bij die andere 30% die het rookverbod wel best vindt. Ook prettiger voor mn ogen als ik in de kroeg sta of naar een concertje kijk en het eten in het restaurant smaakt ook beter als er geen peuken rondom de lucht ingaan.
Is gewoon ff wennen & doorbijten en daarna weet je niet beter...


Amen.
Hoe minder ik last heb van rook (en ik heb er veel te veel last van), hoe beter. Misschien moet de horeca hun format maar eens aanpassen (prijzen omlaag, activiteiten organiseren, etc. Doe eens inventief en blijf niet janken om dat rookverbod!). En anders, als de vraag er niet is... trek je conclusies. De economie blijft een spel van vraag & aanbod. For the love of God, laat dat rookverbod intact! Buiten het feit dat het ongezond is, krijg ik gewoon veel lichamelijk klachten van rook. Ik vergelijk het altijd met poepen. Ik vind poepen lekker. Vooral zo'n heerlijk dikke drol die je lichaam verlaat, terwijl je ook zo nodig moest, en dan tevreden in het toilet plonst.
Maar als ik een drol in je gezicht zou draaien zou je dat denk ik ook niet op prijs stellen (uitzonderingen daargelaten). Mensen moeten niet denken dat het normaal is, dat het vanzelfsprekend is, roken, dat is het gewoon niet! Probeer dat eens onder ogen te zien en wees er andere mensen niet mee tot last, op geen enkele manier!

 0
Avatar Obey-Your-Master
wo 07 jan 2009 14:15

Obey-Your-Ma.. big fuckin suprise...

 0
Avatar Kwadi
wo 07 jan 2009 20:26

Kwadi Ik moet onder ogen zien dat roken poepen is?

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.