Spoorstakingen NMBS op Werchter-maandag (UPD 18:33)

Door martijn op 21 juni 2003 - 12:47 1 Nadat de spoorvakbonden in België afgelopen woensdag al een redelijk druk moment kozen om hun leden te informeren over de plannen van hun werkgever, hebben zij nu gekozen voor 30 juni om een staking te plannen. Voor velen is dit natuurlijk de datum van terugreis vanaf het Rock Werchter-festivalterrein, waardoor de reis wel eens wat langer zou kunnen duren dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Sinds enkele dagen is er dan ook een site in de lucht waarop gefrustreerde bezoekers van Werchter hun naam kunnen achterlaten. De tekst van de petitie op de site wordt dan direct doorgestuurd naar de vakbonden.

Reactie ACV

De treinbond AVC meldt in een reactie dat er nu eenmaal geen geschikte dag is om te staken, en verwijst regelmatig naar de 10.000 banen die op het spel staan. Ook beroepen zij zich op het feit dan er door de organisatie van Werchter geen regelingen zijn getroffen wat betreft het inzetten van extra treinen.

De organisatie van Rock Werchter wijst er in een open brief op, dat er wel degelijk afspraken bestaan tussen hen en NMBS. NMBS zet zowel bij heen- als terugreis een maximum aan extra treinen in, die keurig aansluiten op de inzet van pendelbussen door De Lijn. De open brief is te vinden op het forum van Rock Werchter.

Oplossing

UPD - De Lijn heeft bevestigd dat er tweehonderd extra bussen worden ingezet naar de vijf provinciehoofdsteden in België. Dit is duidelijk nog geen kant-en-klare oplossing voor de Nederlanders, maar wellicht volgt meer.

UPD - NS meldt dat er hoogstwaarschijnlijk geen Thalys-treinen rijden, en derhalve al helemaal geen normale dienst Amsterdam-Brussel. Meer info volgt in de loop van de week.

Het is niet bekend of het verstandig is retourkaartjes te kopen, zeker als je binnen Nederland op je studentenkaart vertrouwt. Koop je treinkaartjes dus pas als er duidelijkheid is!

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefPukkelpop 2003 Logo

VEEL NIEUWE PUKKELPOP NAMEN + UPDATE PUKKELPOP maakt vandaag een ontzettende lijst met nieuwe namen bekend. Het...

Marilyn Manson Kop

GROOT AANTAL FESTIVALVERSLAGEN ONLINE Bij deze graag uw aandacht voor een groot aantal nieuwe...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.