De Bevrijdingsfestivals op een rijtje

Door Marz667 op 24 april 2009 - 15:24 1 De Bevrijdingsfestivals: 13 festivals, 40 podia, 250 bands, 750.000 bezoekers. Ook op Festivalinfo hebben veel bezoekers aangegeven naar een van de festivals te (willen) gaan. Gezien de populariteit van de gratis festivals, gingen wij met een aantal liefhebbers rond de tafel.

Bevrijdingsfestival Flevoland
"Ik ben voorheen in Rotterdam en Wageningen geweest en ga dit jaar voor het eerst naar Flevoland. De belangrijkste reden is dat ik graag Osdorp Posse nog een keer wil zien voordat ze stoppen. Eerder is het er niet van gekomen en ik vond dit wel een mooie gelegenheid, en nog gratis ook! Hiernaast ga ik ook even langs bij Typhoon, Mala Vita en wellicht ga ik ook nog even Kane checken." (Ylva Visser, 19, Giessenburg)

Bevrijdingsfestival Groningen
"Ik ga dit jaar voor de vierde keer naar een Bevrijdingsfestival, ben (bijna) altijd al naar Groningen gegaan. Voor mij is de keuze vooral makkelijk gemaakt door het hiphoppodium. Feesten met bijvoorbeeld Flinke Namen, altijd wel lachen. Mocht het mooi weer worden, dan blijf ik wel even hangen, maar anders kom ik enkel kijken naar een kleine selectie bands." (Karst Jaarsma, 19, Drachten

Bevrijdingsfestival Brabant
"Dit is de eerste keer dat ik ga, de andere jaren moest ik helaas altijd werken. Nu ik vrij ben viel de keuze al snel op Den Bosch. Er speelt namelijk een bandje, Destine, die ik al een tijdje niet meer gezien heb. Even kijken wat ze op dit moment allemaal aan het doen zijn. Hiernaast heb ik eigenlijk geen idee wat voor muziek er nog meer komt..." (Marieke Janssen, 20, Valkenswaard)

Bevrijdingsfestival Gelderland
"Voor mij de eerste keer Wageningen. Voorgaande keren naar Utrecht en Rotterdam geweest. Toen ik las dat De Jeugd Van Tegenwoordig gaat spelen in Gelderland wist ik genoeg. Ook woont m'n vriendin in Veenendaal, dus is het lekker in de buurt. Hiernaast boeien de bands mij eigenlijk niet zo heel erg echt. Misschien dat ik bij de bands van Kabaal Am Gemaal ga kijken, maar waarschijnlijk niet. (Bart Jansen, 20, Utrecht

Bevrijdingsfestival Limburg
"Ik woon in Roermond, hierdoor kies ik al vijf jaar om lekker simpel naar Bevrijdingsfestival Limburg te gaan. Ik ga zeker even kijken bij DeWolff, Kings of the Day, Fisk en The Madd. Hoewel ik het leuke namen vind, zou ik ook zeker zonder de bands gegaan zijn. Het is in Roermond sowieso altijd gezellig met een grote groep vrienden." (Karlijn Emmah, 17, Roermond

Bevrijdingsfestival Utrecht
"Aangezien ik in Utrecht woon en het feit dat er een aantal vrienden naar het festival gaan, was de keuze dit jaar erg makkelijk. De band waar ik vooral naar uitkijk is Viva La Fête, de rest van de bands vind ik namelijk niet echt geweldig. Ik verwacht vooral een gezellige dag met wat vrienden. Hopelijk kunnen we rekenen op de zon, regen zou mij kunnen laten overwegen niet te gaan. 

Bevrijdingsfestival Drenthe
"Dit wordt alweer mijn vijfde Bevrijdingsfestival. Eigenlijk ben ik voorheen altijd naar Zwolle geweest, maar ik ben dit jaar in verband met een stageopdracht in Assen. Ga, als ik tijd heb, zeker een kijkje nemen bij Voicst. Hiernaast heb ik verder niet echt voorkeuren en laat ik me vooral verassen." (Niels Kolle, 20, Kampen

Bevrijdingsfestival Amsterdam
"Voorheen ging ik altijd naar Overijssel, maar sinds de immense drukte en het struikelen over kinderwagens vorig jaar nu maar eens naar het Museumplein. Maar overal loopt natuurlijk een flinke kudde Nederlanders, want tja, het is gratis. Het is voor mij niet echt het moment om volledig voor de bands te gaan, daar zijn andere festivals voor. Ik bezoek 's avonds het concert van Beirut in Paradiso, dus eerst een middagje op het gras in de zon en daarna op mijn gemakje naar de poptempel." (Martijn Arendshorst, 21, Utrecht)

Bevrijdingsfestival Friesland
"Ik ben de tel kwijt, maar sinds ik klein was ging ik ook al naar Bevrijdingsfestivals. Altijd al Friesland, ik woon in de hoofdstad - en heeft altijd een relaxte sfeer met bekende mensen. Hoewel ik zeker even ga kijken bij Voicst, Beef! en The Hot Stewards, speelt de line-up niet echt een grote rol. Ook zonder de bandjes zou ik wel gegaan zijn." (Jantina de Vries, 22, Leeuwarden)

Bevrijdingsfestival Overijssel
"Net als vorig jaar ben ik in Zwolle te vinden, gewoon het dichtste bij voor mij en het gezelligst omdat hier de mensen komen die ik ook ken. Ik ga zeker even kijken bij The Wombats en the Cinematics, maar eigenlijk was ik ook zonder de grote namen gegaan. Het Nederlandse Miss Montreal en Kyteman lijken me bijvoorbeeld ook erg leuk. (Karen Wijnen, 17, Hellendoorn)

Bevrijdingspop Haarlem
"Voor mij is het alweer de tiende keer Haarlem. Vroeger was het het meest dichtbij. Nu ga ik echter vooral omdat mijn vrienden daar ook heen gaan. De line-up heeft me niet echt over weten te halen, maar bij Lucky Fonz III, Roosbeef, Guus Meeuwis en De Staat ga ik zeker even kijken. Wat mij betreft speelt vooral het weer een grote rol op Bevrijdingspop." (Mirjam van der Veldt, 22, Utrecht)

Bevrijdingsfestival Zeeland
"Dit wordt de derde of de vierde keer naar een Bevrijdingsfestival. De vorige keren waren in Amsterdam, dit jaar wijk ik uit naar Zeeland. Tegenwoordig woon ik namelijk in Zeeland en vind het wel leuk om dan juist hier naar een Bevrijdingsfestival te gaan, ik ben erg benieuwd hoe dat hier is. Eigenlijk heb ik nog geen idee wat ik ga kijken, met dit soort festivals juist leuk om me te laten verrassen en te bekijken wat er uitkomt. Zo ontdek ik regelmatig nieuwe bandjes of muziek." (Kim van der Wissel, 24, Colijnsplaat)London Calling nieuws2

WIN EEN CD-PAKKET VAN LONDON CALLING 2009Op donderdag 30 april, vrijdag 1 en zaterdag 2 mei 2009 is het weer zo ver:...

mysterynews.jpg

MYSTERY LAND 2009 MET RAUW-TENT, EXPORNSTAR, Q-DANCE... Mystery Land, de officieuze afsluiter van het Nederlandse festivalseizoen,...

REACTIES

Avatar BasP
vr 24 apr 2009 15:56

Wrong En er zijn er nog wel zo veel meer...

Bevrijdingsfestival Breda ben ik denk ik bij:
http://www.festivalinfo.nl/festival_detail.php?festival_id=9290

 0
Avatar Marz667
vr 24 apr 2009 16:04

marz667 Wrong schreef:
En er zijn er nog wel zo veel meer...

Bevrijdingsfestival Breda ben ik denk ik bij:
http://www.festivalinfo.nl/festival_detail.php?festival_id=9290

Er zijn 13 officiële Bevrijdingsfestivals, maar inderdaad, elk buurthuis met een tapvergunning heeft tegenwoordig een feestje op 5 mei :)

 0
Avatar Paul_Banks
vr 24 apr 2009 16:09

Paul_Banks Ik moet bekennen dat ik nog nooit naar zo'n bevrijdingsfestival ben geweest, meestal boeien de namen niet zo en heel vaak, net zoals dit jaar, kan ik gewoon niet, toen ik studeerde was ik vaak in deze periode op reis en nu ik werk heb ik simpelweg geen vrij. Enige keer dat ik daar echt van baalde was toen The Selecter besloten had om naar Rotterdam te komen, maar verder mis ik volgens mij behalve gezelligheid niet zo veel.

Maar uiteraard wens ik alle studenten en werkelozen (kies maar waar de ambtenaren toe behoren) veel plezier :-D!!!!!!!!!!!!

 0
geen avatar
vr 24 apr 2009 16:11

Jboog D8 dat ik het nooit zo zeggen.. maar: aanwezig in Zeeland.. :| de BZB is altijd feesten.. :)

 0
geen avatar
vr 24 apr 2009 16:11

Jboog Paul_Banks schreef:
Ik moet bekennen dat ik nog nooit naar zo'n bevrijdingsfestival ben geweest, meestal boeien de namen niet zo en heel vaak, net zoals dit jaar, kan ik gewoon niet, toen ik studeerde was ik vaak in deze periode op reis en nu ik werk heb ik simpelweg geen vrij. Enige keer dat ik daar echt van baalde was toen The Selecter besloten had om naar Rotterdam te komen, maar verder mis ik volgens mij behalve gezelligheid niet zo veel.

Maar uiteraard wens ik alle studenten en werkelozen (kies maar waar de ambtenaren toe behoren) veel plezier :-D!!!!!!!!!!!!


Ik werk niet in de ambtenarij en ben toch vrij... raar he, zo'n nationale feestdag, goh zouden dan meer mensen dan alleen ambtenaren vrij hebben.. :S

 0
Avatar Chimey
vr 24 apr 2009 16:19

Chimey Heerlijk, student zijn.

Aanwezig in Utrecht!

 0
Avatar E-Clect-Eddy
vr 24 apr 2009 21:13

E-Clect-Eddy Paul_Banks schreef:
Enige keer dat ik daar echt van baalde was toen The Selecter besloten had om naar Rotterdam te komen, maar verder mis ik volgens mij behalve gezelligheid niet zo veel.
The Selector was geweldig...

 0
Avatar Souline
vr 24 apr 2009 21:49

Souline afgelopen jaar naar zwolle geweest. Met het prachtige weer was het heerlijk om daar op het veld te kunnen zitten.
de 3 of 4 (misschien zelfs 5?) jaar daarvoor naar Wageningen geweest.
dit jaar weer wageningen, niet voor de Line-up gewoon goed georganiseerd, veel podia en muzieksoorten-keus.
hopen op mooi weer :)

 0
Avatar tbeest
za 25 apr 2009 15:30

tbeest Gewoon vrij nemen zoals ik ;-)
Wageningen. Leuk. Altijd goed weer lijkt het. Tip. Ga naar Memphis Maniacs (feest!)

 0
Avatar Jappelke
ma 04 mei 2009 18:33

Jappelke Godver, het wordt dus echt kutweer morgen. En ik had me er zo op verheugd :o(

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.