Festivalgevoel gepresenteerd in Tivoli

Door Knoedel op 21 mei 2009 - 17:32 1 Je hebt er op Festivalinfo al uitgebreid over kunnen lezen, maar gisteravond was het eindelijk zo ver. Het festivalgevoel, een boek door Arne van Terphoven met foto's van Isabelle Rozendaal, werd in Tivoli gepresenteerd aan het publiek. Het eerste exemplaar werd door Werchterdirecteur Herman Schueremans in ontvangst genomen en de muzikale omlijsting werd verzorgd door de Jeugd van Tegenwoordig en Secret Cinema.

Het Festivalgevoel sleurt de lezer mee naar de grasvelden en roept de vrijheid, de saamhorigheid en de magie op die festivals zo populair maken. Aan de hand van de geschiedenis van Pinkpop, Rock Werchter, Pukkelpop en Lowlands brengen auteur Arne van Terphoven en fotograaf Isabella Rozendaal, beide doorgewinterde festivalgangers, dat typische festivalgevoel in beeld zoals nog nooit eerder vertoond is.

Hoe is het allemaal begonnen? Hoe overleef je vier dagen afzien? Welke act was er het meest te zien op festivals in de Benelux? Wat is de historie van het Dixi-toilet? Is het festivalgevoel wetenschappelijk te verklaren? En hoe zit zo’n podium eigenlijk in elkaar?

Het hart van het boek wordt gevormd door grappige, ontroerende, bizarre verhalen van artiesten, bezoekers & organisatoren. Met exclusieve bijdragen van o.a. Pearl Jam, Junkie XL, Leon Verdonschot, Bloc Party, Claw Boys Claw, Dolf Jansen, Henry Rollins, Within Temptation, Sander Lantinga, Queens of the Stone Age, Krezip, Giel Beelen, Soulwax, Justice, Jan Douwe Kroeske, Jan Smeets, dEUS, Goedele Liekens, Primal Scream, Limp Bizkit, Novastar, Michiel Veenstra, Tiësto, Maxïmo Park, Placebo en vele, vele anderen. Met een voorwoord van Eric Corton.


Wij van Festivalinfo kunnen dit boek van harte aanbevelen. Rennen dus naar de boekwinkel!cas2

ED KOWALCZYK OP CONCERT AT SEADe frontman van Live, Ed Kowalczyk , staat dit jaar op Concert at Sea. De...

Gideon festival8

PROGRAMMERING GIDEONFESTIVAL ROND Het Groningse Gideon Festival is aan haar 3.0 editie toe. Dit alternatieve...

REACTIES

Avatar Marlous_marlous
do 21 mei 2009 20:27

Marlous_marl.. Oh man, deze ga ik zeker aanschaffen! Ben heel erg benieuwd! :D

 0
Avatar festivallertje
vr 22 mei 2009 09:57

festivallertje is ie ook verkrijgbaar in Belgie?

 0
Avatar Kolle
vr 22 mei 2009 11:23

Kolle @festivallertje:
http://www.bol.com/nl/p/boeken/het-festivalgevoel/1001004006443324/index.html

 0
Avatar kuifjeschaap
vr 22 mei 2009 13:45

kuifjeschaap Wacht wel op de film!!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.