Winnen: 2 kaarten Rammstein in het Gelredome

Door Knoedel op 08 juni 2009 - 14:54 1 Winnaar:
Bessola heeft deze wedstrijd gewonnen. Iedereen bedankt voor de inzendingen!!

Een unicum op Podiuminfo/Festivalinfo! We mogen twee kaarten weggeven voor het concert van Rammstein op 6 december in het Gelredome! We geven wel vaker toffe concertkaarten weg, maar het de kaarten voor dit concert gaan pas aanstaande vrijdag 12 juni in de voorverkoop! Rammstein zelf heeft natuurlijk weinig introductie nodig. De Duitsers komen met een nieuw album en staan garant voor een gigantische show met theater, vuur, vlammenwerpers en bizarre verkleedpartijen. Genoeg reden om op 6 december aanwezig te zijn!

Op Podiuminfo hebben wij op dit moment de volgende biografie staan:

Rammstein werd opgricht in 1993 in Oost Duitsland. De bandnaam stampt af van de naam van de locatie in Duitsland waar 83 ensen gewond raakten als resultaat van een vliegtuigshow. De mannen houden dus wel van shockeren en dit zie je ook duidelijk terug in de songteksten en op het podium. Rammstein bestaat uit: Till Lindemann (zang), Richard Kruspe (gitaar), Paul Landers (gitaar), Christoph Schneider (drums), Oliver Riedel (bas) en "Flake" / echte naam Christian Lorenz (keyboards).


Dat moet beter kunnen! Wij geven onze twee wedstrijdkaarten aan de persoon die voor ons de beste Rammstein biografie schrijft. Plaats jouw Nederlandse biografie als reactie op dit nieuwsbericht. Maak het niet te lang (we zijn geen encyclopedie) en zorg ervoor dat een lezer die Rammstein nog niet kent zich iets bij de band kan voorstellen...

We nemen met de winnaar per email contact op. Meedoen kan tot en met vrijdg 19 juni. Wil jij zeker zijn van je Rammstein kaarten? Vrijdag 12 juni start de voorverkoop via Livenation. Je kan maximaal vier kaarten per persoon bestellen. Wees alsjeblieft niet zo suf om via een niet-officieel kaartbureau je tickets te bestellen. Je loopt groot risico dat je kaarten niet geldig zijn!

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefbospopnews.jpg10

ROWWEN HEZE EN DRIVE LIKE MARIA LAATSTE NAMEN BOSPOP...Bospop 2009 heeft haar line-up rond! Rowwen Heze en Drive Like Maria zijn...

Waddeneilanden.jpg7

NIEUWE NAMEN VOOR INTO THE GREAT WIDE OPEN De organisatie van Into The Great Wide Open voegt vandaag weer een aantal...

REACTIES

Avatar daaan
ma 08 jun 2009 15:17

daaan Nice, ga ik proberen.

 -2
Avatar riazor
ma 08 jun 2009 15:27

riazor Mutter, mutter, mutter! Nee, dit is geen poging van Jan Smit om Duitsland te veroveren, maar een stukje Rammstein. Deze Oost-Duitse band, opgericht in 1993, staat bekend om zijn (letterlijk) vlammende liveshows. Nadat ze in 2005 nog Nijmegen onveilig maakten met een knallend optreden, gaan ze in december 2009 op herhaling in het Arnhemse Gelredome.

 -1
Avatar RobRocks
ma 08 jun 2009 15:29

RobRocks Rammstein is een Duitse metalband die naar eigen zeggen "tanzmetall" produceert, ofwel een synthese van progressive metal, industrial en techno, met enige gothic-invloeden. Rammstein beweert echter een volledig eigen (Duitse) stijl te hebben ontwikkeld.

De band is opgericht in 1993 (in de D.D.R.) en de naam is afgeleid van de plaats Ramstein waar in 1988 69 mensen omkwamen bij een botsing van drie gevechtsvliegtuigen tijdens een vliegshow.

De mannen houden dus wel van shockeren en dit zie je ook duidelijk terug in de songteksten (bijvoorbeeld Mein Teil) en op het podium. Lees onze recensie van hun DVD Völkerball maar eens. http://www.podiuminfo.nl/recensie_detail.php?recensie_id=895

Rammstein bestaat uit: Till Lindemann (zang), Richard Kruspe (gitaar), Paul Landers (gitaar), Christoph Schneider (drums), Oliver Riedel (bas) en "Flake" / echte naam Christian Lorenz (keyboards).

 -2
Avatar Mauxie
ma 08 jun 2009 15:36

Mauxie Rammstein.. DE belichaming van de perfecte live act. Met duitstalige beukende metal en een vleugje electro zet deze formatie je in vuur en vlam…. Letterlijk. Met behulp van grootste vuurshows en attributen op het podium (waaronder een grote soepketel tijdens “Mein Teil”, wat over cannibalisme gaat) zullen zij zorgen voor een groots muzikaal en visueel genot!
Ook het nummer Rammstein, waar de zanger letterlijk in vuur en vlam staat door een brandende jas, zal je nog lang bijblijven…
Hoe groter het venue, hoe beter de ervaring! Een band die je na 1 x live zien nooit meer loslaat!

 -2
Avatar RobRocks
ma 08 jun 2009 15:39

RobRocks Waar D.D.R. staat moet Oost-Duitsland staan. STOP

En dan wil ik nog graag 1 joker inzetten.... ;)

 -2
Avatar Poenzkie
ma 08 jun 2009 15:42

Poenzkie Rammstein bestaat uit 6 duitse mannen die niet bang zijn om de wereld te shockeren. Ze zijn al bezig sinds 1993 en hun eerste nummer dat ze maakte werd 2 jaar lang verboden. Het ging over de vliegshow waarbij 69 mensen omkwamen en waarnaar de band ook is vernoemd.

Rammstein maakt "tanzmetall" De band heeft de naam bedacht voor zijn synthese van metal, industrial en techno met enige gothic-invloeden.

Live show zijn nog een beter beleving als de cd's. Vol moet vuurwerk en vuurballen. Iedereen die de film xXx heeft gezien kent wel het optreden uit de film.

Ze zijn in 2009 bezig aan alweer hun 6ste album en doen hierbij ook weer Nederland aan.

 0
Avatar Esje
ma 08 jun 2009 15:47

Esje cheers guys, goede actie!


Onder aanvoering van ex-olympisch zwemmer Till Lindeman heeft Rammstein in de 15 jaar dat ze bestaan al menig hart veroverd.

Onder het redelijk enge aanzien van de mannen gaat een enorme hoeveelheid humor schuil, en achter de schermen lijken de heren zelfs een tikje verlegen.

Dat neemt niet weg dat schokeren een van de favoriete bezigheden van de tekstschrijvers is, de teksten van "weisses Fleisch", "Bück Dich" en "Mein Teil" liegen er niet om.

Dat de band zo'n grote schare fans heeft komt mede doordat zij twee muziekstromen meestelijk weten te combineren, te weten Metal/Hardrock en Techno, alsmede door hun spetterende live shows, waarin steevast een grote rol is weggelegd voor vuur-elementen, toneelstukjes en een heleboel humor.

 0
Avatar Mauxie
ma 08 jun 2009 15:49

Mauxie Onder aanvoering van ex-olympisch zwemmer Till Lindeman

dat is nieuw voor me :) Maargoed. een niet allerdaags weetje :)

 0
Avatar Esje
ma 08 jun 2009 16:00

Esje omg....da's suf..dat klopt ook helemaal niet!
thanks Mauxie!

was bij de europese kampioenschappen, als ik het goed heb

jury: willen jullie ervan maken "onder aanvoering van Till Lindemann"?

dat scheelt mij weer een joker :D
(wil het niet editen, niet zo eerlijk!)

 0
Avatar horned_reaper
ma 08 jun 2009 16:15

horned_reaper Rammstein is een Duitse hard rock band met Industrial invloeden, opgericht in Berlijn (1994) en bestaande uit Till Lindemann (Lead zanger), Richard Kruspe (Lead gitarist en achtergrond zanger), Paul Landers (Rhytmn gitarist en achtergrond zanger), Oliver Riedel (bass gitarist, “Ollie”), Christoph Schneider (drummer en elektronische percussie, “Doom”) en Christian Lorenz (Toetsenist, “Flake”).
De band wordt wereldwijd geaccepteerd als een deel van de NDH-Scene, samen met bands als Oomph! en Die Krupps. Hun nummers worden bijna exclusief altijd in het Duits gezongen.
Sinds 1994 heeft de band wereldwijd meer dan 22 miljoen platen verkocht. Rammstein’s volledige discografie is in handen van Universal Music Group en sinds de oprichting van de band heeft er nog geen enkele verandering in de line-up plaatsgevonden.

Rammstein dankt zijn naam indirect aan het West Duitse stadje Ramstein-Miesenbach, de plaats waar zich op 28 augustus 1988 een vliegramp voltrok. De band hun titelnummer, “Rammstein”, is een ode aan de tragedie die bij de luchtmachtbasis Ramstein plaatsvond. De extra “m” in de band’s naam maakt de vertaling letterlijk “rammende steen”, om zo hun zwaar Germaanse en bombastische sound te weerleggen. In een korte periode voordat de band bekend begon te worden, gebruikte ze de naam „rammstein-Flugschau“ (letterlijk betekenend rammstein-vliegshow).

In 2006 besloot de band er voor een poosje tussenuit te gaan, maar in 2007 kondigde de band alweer aan snel bij elkaar te komen om te werken aan hun zesde studio album dat ergens in 2009 zou moeten verschijnen.

 -1
Avatar jackaroo
ma 08 jun 2009 16:15

jackaroo Wanneer komt dat nieuwe album dan uit?

 -1
geen avatar
ma 08 jun 2009 16:49

Liaan Rammstein: Deze zeskoppige industrial/techno-metal formatie uit Oost-Duitsland ontleend zijn naam al vanaf 1993 aan de vliegbasis Ramstein-Miesenbach waar in '88 tientallen toeschouwers tijdens een vliegshow om het leven kwamen bij een crash van 2 gevechtsvliegtuigen. Duidelijk is dus meteen dat de heren niet bang zijn om aanstootgevend te zijn, iets wat buiten hun naam ook duidelijk terugkomt in hun rauwe muziek en vurige live-shows. Met 5 -voornamelijk Duitstalige- studio albums op hun naam en de 6de onderweg mogen deze mannen zich met trots de Könige van hun zogenaamde 'tanzmetal' noemen, wat hen wereldwijd al duizenden fans heeft opgeleverd.

 1
Avatar Marieke234
ma 08 jun 2009 16:50

Marieke234 Rammstein werd in 1994 opgericht in Oost-Duitsland door Richard Zven Kruspe (lead-gitaar). Zijn vriend Till Lindemann (zang) en huisgenoten Oliver Riedel (bas) en Christoph "Doom" Schneider (drums) sloten zich aan, en na een demo te hebben gehoord voegde goede vriend Paul Landers (ritme-gitaar) zich ook toe. Na een zoektocht naar een goede keybordspeler werd Christian 'Flake' Lorenz uitgekozen en was Rammstein compleet.

De doorbraak van Rammstein kwam toen David Lynch de nummers Heirate Mich en Rammstein op de sounttrack zette voor de film Lost Highway uit 1997.

Tegenwoordig is een Rammstein concert een waar spektakel waar vuurwerk en theater centraal staan.

De naam Rammstein komt van de ramp op vliegbasis Ramstein-Miesenbach. Op 28 augustus 1988 kwamen 69 mensen om het leven en raakten honderden gewond tijdens een vliegshow waarbij een straaljager in het publiek neerstortte. 'Ramstein' werd daarna omgedoopt in 'Rammstein' wat letterlijk 'rammende steen' betekend en prima bij hun soort muziek past.

Door hun eigen sound is het moeilijk een label aan hun muziek te hangen. Rammstein wordt omschreven als 'tamzmetal', industrial en techno/gothic.

In 2006 heeft Richard Z. Kruspe-Bernstein zijn eigen project opgezet, genaamd Emigrate.

 0
geen avatar
ma 08 jun 2009 16:56

kingofinsania Feuer Frei, Seemann, Spieluhr,... doet je dit niet terugdenken aan die verschrikkelijke lessen Duits die je telkens weer moest doorworstelen? Je telkens weer de vraag stellend waarom je die verdomde taal ooit nodig zou hebben? Wel, het antwoord: RAMMSTEIN
De Duitse band klinkt als een mechanische oorlog, een computergestuurde tornado door een muziekwinkel en een militair ingestelde, Duitstalige flippende keukenrobot. Knarsende gitaren, daverende beats, geschifte toetsenisten, vuurspuwende constructies en indrukwekkende bandleden.
'Tanzmetal' heet deze dreunende muziekstijl die geen gelijken kent. Ontdek ze nu op 1 van hen reeds 5 uitgebrachte albums (met de 6de op komst), of laat je ver(r)assen op een optreden!
Hopelijk kan je het aan, en begin je niet om je 'mutter' te roepen...

 -2
Avatar mylannugteren
ma 08 jun 2009 16:59

mylannugteren hahahaha

 0
Avatar daaan
ma 08 jun 2009 17:22

daaan Rammstein is een Oost-Duitse metalband dat een mengeling van progressieve metal, industrial, techno en zelfs gothic speelt.

De band is opgericht in 1984, en bestaat uit Till Lindemann (zang), Richard Z. Kruspe (leadgitaar), Paul Landers (ritmegitaar), Oliver Riedel, bijnaam Ollie (basgitaar), Christian Lorenz, bijnaam Flake (keyboard) en Christoph Schneider, bijnaam "Doom" (drums).
De naam van de band is een eerbetoon aan een vliegtuigongeluk in de gelijknamige plaats in Oost-Duitsland.

Rammstein heeft inmiddels wereldwijde bekendheid verworven, wat mede te danken is aan de enorme shows met veel vuur, en het lak aan taboes wat Rammstein uitstraalt.

Na de doorbraak van Rammstein in 1997, heeft de groep niet bepaald stilgezeten. De heren produceerden tot nu toe vijf volledige sludioalbums, drie live DVD's en een live CD. Ook de optredens van de heren zijn niet mis. Elke show van Rammstein staat garant voor veel vuur, vuurwerk, explosies, een groots decor en een ontzettend spectaculaire show.

Na het in 2005 verschenen album 'Rosenrot' heeft de groep besloten om een korte tijd rust te nemen. Nu in 2009 komt Rammstein helemaal terug met een zesde studioalbum!

 0
Avatar deHertog
ma 08 jun 2009 18:27

deHertog er waren eens een aantal mensen... en die gingen zich rammstein noemen, ze maakte een aantal cd's en nu staan ze 6 december in het Gelredome en ik ben er bij want ik heb kaartjes gewonnen via festivalinfo.nl....
oh wacht ik loop al wat op de zaken vooruit

 -2
Avatar JasperVanVugt
ma 08 jun 2009 18:38

Jazza Tis nog best een vak niet, die muziekjournalistiek?

 0
geen avatar
ma 08 jun 2009 18:38

Meijboom Lang laaaangg geleden....in het Limburgse plaatsje Stein vormde een groep rondom zanger Till Lindemann. In eerste instantie coverde de groep Hank Williams en John Denver. Deze roots vormde het begin voor wat tegenwoordig Rammstein is...

De bandnaam komt voort uit de favoriete film van alle bandleden: RAMBO! Waarom ze die 2de M ertussen hebben gezet is tot op heden een raadsel voor de fans en voor de band zelf.(schijnt dat flake een typfoutje heeft gemaakt)

Nadat Hank Williams en John Denver 'uit' waren, ging men over op het hardere werk. Het Rammstein wat we nu tegenwoordig kennen. Doordat met name 'doom' wel van verkleedpartijtjes hield en 'ollie' in de pauzes van school graag met vuur speelde, ontstond het idee om een showtje rond een optreden te maken.

Dit showtje liep lichtelijk uit de hand en is uitgegroeid tot een begrip in Europa en ver daarbuiten. Zie 'Volkerball', geen verdere toelichting nodig.

Nu is deze band wederom in Nederland met een nieuw album 'on the farm in texas'. Samen met John Denver op de hoes kan het niet uitblijven dat dit weer een kassucces zal worden.

Om aan te tonen hoe diep de naam 'Rammstein' bij de bandleden zit, hebben ze mij verteld dat ze liever een andere prijsvraag hadden gehad: 'waarvoor staat de 2de letter M in RAMMSTEIN'???????

 -2
Avatar Jezus
ma 08 jun 2009 18:55

Jezus Ik vind de biografie van nu eigenlijk ook wel wat hebben...
"De bandnaam stampt af..."

 2
Avatar jeroensiep
ma 08 jun 2009 19:34

jeroensiep Na het vallen van de Berlijnse muur werd door Richard Zven Kruspe (gitarist), Oliver Riedel (basgitaar) en Christoph Schneider (drums) aan een project begonnen. Omdat alles niet zo vlot ging werd Till Lindemann gevraagd om mee te helpen met teksten en zang. Vanaf dat moment begon Rammstein zijn vorm te krijgen. Met Paul Landers (ritmegitaar)en Christian Lorenz als toetsenist is een gouden formatie ontstaan, namelijk die van Rammstein.

Deze bandnaam betekend letterlijk rammende-steen, wat ook zeker bij de band past want hun nummers rammen, dreunen en klappen keihard. Ramstein zonder de tweede ‘m’ komt oorspronkelijk vanuit het zogeheten plaatsje waar drie vliegtuigen in botsing kwamen en veel mensen overleden en gewond bij raakten. Shockerend om je band daar naar te vernoemen, maar de tekstonderwerpen en de zang van de band zijn dan ook meestal hard en rauw. Seks (en dan vooral de daarbij horende lust), oorlog, macht, sadisme maar ook liefde en politiek komen aan bod.

De mannen hebben een geweldige live reputatie en maken gebruik van vuurwerk en andere stunts om het publiek het naar hun zin te laten hebben. Ze zijn bezig aan hun 6e studioalbum en hebben nog veel vlammende optredens voor de boeg.

Genre(s):
Metal, Industrial

 0
Avatar DerMeister
ma 08 jun 2009 19:41

DerMeister Rammstein is ontstaan in januari 1993. Oprichter van de band is de gitarist Richard Z. Kruspe. Hij vroeg of TIll Lindemann en Oliver Riedel, die hij had leren kennen in Berlijn nadat hij het communistische West-Duitsland was ontvlucht, met hem een nieuw project wou starten. Ze gingen erop in. In eerste instantie schreef Kruspe de teksten, maar droeg dit later over aan Lindemann.
Op goed geluk deden de drie mee met een wedstrijd voor nieuwe bands. Ze deden mee met het nummer Schwarzes Glas en wonnen de wedstrijd. Een goede vriend, Paul Landers, kreeg de demo ook te horen en wilde meteen meedoen. Alleen een keyboardspeler was nog nodig. Dit werd Christian 'Flake Lorenz. Rammstein was geboren!

Rammstein werd een metalband met een eigen stijl, de zogenoemde 'tanz-metal'. Tanzmetal is het beste te omschrijven als een mix van progressive metal,
industrial metal en techno, met hier en daar wat gothic-invloeden. De bandnaam 'Rammstein' is afgeleid van het vliegveld 'Ramstein'. Daar gebeurde op 28 augustus 1988 tijdens een vliegshow een tragisch ongeluk . Drie gevechtsvliegtuigen kwamen in botsing op de luchtbasis 'Ramstein'. In totaal vonden er 69 mensen er de dood en honderden raakten gewond.

 -3
Avatar Marieke234
ma 08 jun 2009 20:26

Marieke234 Poeh, het wordt steeds makkelijker een stukje te schrijven als je de recenties hierboven leest. ;-)

 -1
Avatar Hopje
ma 08 jun 2009 20:45

Hopje Stel je gaat voor het eerst van je leven naar een concert. Je bent 18 jaar en je broer zegt dat je volgende week gratis mee naar Rammstein kan, en je kent net wat singles van tv van hun(ich will, sonne) en je komt in de HMH te staan vooraan.

Dan begint er een concert van 6 vreemde mannen in rare pakjes, die op een gegeven moment een geweldige show neerzetten waar je na 6 festivals en concerten later nog steeds van vind dat het de beste show is ooit!

Ja zo kan je de show zeker omschrijven, en als je hun Duistesre Metal ook nog eens geweldig vindt is mooi. Maar ook al ook luister je de muziek nooit meer(wat zonde is) dan was het zeker weten nog de beste live show die je ooit gezien zal hebben met veel vuurwerk, metal, decors en al.

Misschien is het gewoon meer een musical met hele vette muziek!

 -1
Avatar Esje
ma 08 jun 2009 20:51

Esje *gaat vrijdag toch maar kaartjes scoren*
:)

 -1
Avatar Wipneuz
ma 08 jun 2009 21:11

Wipneuz Rammstein
Duits
Worst
1994
Bier
Dans&metal
Meezingen
Nog niet gezien & moet er van komen
Was ff niet in NL maar weer helemaal terug!

 -2
geen avatar
ma 08 jun 2009 21:18

Jossie1990 De duitse metalband Rammstein werd in 1993 tot leven geroepen door de huidige gitarist Richard Kruspe. De band dankt zijn naam aan een luguber vliegtuigongeluk in de duitse plaats Ramstein tussen 3 italiaanse gevechtsvliegtuigen waarbij maarliefst 83 mensen gewond raakten. De afkomst van de naam laat al zien dat de mannen van Rammstein de confrontatie niet schuwen en dat merk je ook in de muziek. Met de vele hoeveelheden vuurwerk en ontbrandingstechnieken die de heren in hun shows gebruiken moet je wel fan worden van deze über Deutsche Metalfreaks!
Maak kennis met;

Till Lindeman – Zang
Richard Kruspe – Gitaar
Paul Landers – Gitaar
Christoph Schneider – Drums
Olivier Riedel – Basgitaar
Christian Lorenz alias “Flake” - Keyboards

 0
Avatar JasperVanVugt
ma 08 jun 2009 21:26

Jazza DerMeister schreef:
...Hij vroeg of TIll Lindemann en Oliver Riedel, die hij had leren kennen in Berlijn nadat hij het communistische West-Duitsland was ontvlucht ...


Volgende keer beter opletten bij geschiedenis :-)

 1
Avatar Rudie
ma 08 jun 2009 21:50

Rudie lol

en dan ook nog de drummer vergeten te vermelden (tja als je dan toch de bandleden gaat opsommen, moet je ze alle 6 nemen).

 -1
Avatar jeroensiep
ma 08 jun 2009 22:32

jeroensiep Gaar dat er gewoon in ieder geval één stukje gewoon rechtstreeks is gecopy'pasted...En het word juist niet makkelijker als je orgineel wilt zijn, toch?

 -1
geen avatar
ma 08 jun 2009 23:00

benruruben SLAYEEEEER IN EEN DOOS!!!

 -3
geen avatar
ma 08 jun 2009 23:26

mikeberg HARD, HEFTIG, FAB.SHOW, dreunt nog lang na, JA ICH HABE SEHNSUCHT!

 -3
Avatar conycatcher
ma 08 jun 2009 23:32

conycatcher Oost West - Duits Best!

 -4
Avatar BasP
ma 08 jun 2009 23:52

Wrong En nu maar op de plusjes en minnetjes drukken. Eens kijken wie er wint? :)

 -2
geen avatar
di 09 jun 2009 00:09

Kievien We schrijven het jaar 1994. Januari 1994 om precies te zijn. Locatie: Berlijn. Een van s'werelds grootste historische events vind op dit moment plaats. We horen U al denken : "Viel de muur niet in het jaar 1994?" Welnee! We hebben het hier over de vorming van een wereldband genaamd "Rammstein". De leden worden overal vandaan bij elkaar gesprokkeld, onder andere vanuit een mandenvlechterij en zelfs uit andere bands zoals bijvoorbeeld, "The Inchtabokatables" en "Orgasm Death Gimmick" en na enige tijd trotseerde het zestal met ontbloot bovenlijf hun eerste studio-album "Herzeleid" in hun originele (en tot op heden dezelfde) formatie, namelijk :

* Till Lindemann (lead vocals)
* Richard Kruspe (lead guitar en backing vocals)
* Paul Landers (rhytm guitar en backing vocals)
* Oliver Riedel a.k.a. Ollie (bassguitar)
* Christoph Schneider a.k.a. Doom (drums)
* Christian Lorenz a.k.a. Flake(keyboard)

Na "Herzeleid" pompte de "tanzmetal"-machine er nog de albums "Sehnsucht" en "Live aus Berlin" uit om vervolgens hun hit-cd uit te brengen, namelijk "Mutter" (een ware crashcourse into Rammstein, hoewel het andere werk natuurlijk niet te verwaarlozen is). Na "Mutter" volgden nog de albums "Reise, reise" "Rosenrot" en "Völkerball", waarvan laatstgenoemde wederom een live-opname is.

Rammstein live zien is een absolute must voor zowel de Rammstein-liefhebber als de gemiddelde rocker die nog nooit van de band heeft gehoord (al zullen dat er bitter weinig zijn). De band wekt live (LETTERLIJK!)een explosieve indruk, waardoor de toeschouwer na afloop van de show nog maar één zin zal kunnen uitbrengen : "Ja, ich will!"

 -1
geen avatar
di 09 jun 2009 00:16

Kievien We schrijven het jaar 1994. Januari 1994 om precies te zijn. Locatie: Berlijn. Een van s'werelds grootste historische events vind op dit moment plaats. We horen U al denken : "Viel de muur niet in het jaar 1994?" Welnee! We hebben het hier over de vorming van een wereldband genaamd "Rammstein". De leden worden overal vandaan bij elkaar gesprokkeld, onder andere vanuit een mandenvlechterij en zelfs uit andere bands zoals bijvoorbeeld, "The Inchtabokatables" en "Orgasm Death Gimmick" en na enige tijd trotseerde het zestal met ontbloot bovenlijf hun eerste studio-album "Herzeleid" in hun originele (en tot op heden dezelfde) formatie, namelijk :

* Till Lindemann (lead vocals)
* Richard Kruspe (lead guitar en backing vocals)
* Paul Landers (rhytm guitar en backing vocals)
* Oliver Riedel a.k.a. Ollie (bassguitar)
* Christoph Schneider a.k.a. Doom (drums)
* Christian Lorenz a.k.a. Flake(keyboard)

Na "Herzeleid" pompte de "tanzmetal"-machine er nog de albums "Sehnsucht" en "Live aus Berlin" uit om vervolgens hun hit-cd uit te brengen, namelijk "Mutter" (een ware crashcourse into Rammstein, hoewel het andere werk natuurlijk niet te verwaarlozen is). Na "Mutter" volgden nog de albums "Reise, reise" "Rosenrot" en "Völkerball", waarvan laatstgenoemde wederom een live-opname is.

Rammstein live zien is een absolute must voor zowel de Rammstein-liefhebber als de gemiddelde rocker die nog nooit van de band heeft gehoord (al zullen dat er bitter weinig zijn). De band wekt live (LETTERLIJK!)een explosieve indruk, waardoor de toeschouwer na afloop van de show nog maar één zin zal kunnen uitbrengen : "Ja, ich will!"

 2
geen avatar
di 09 jun 2009 00:39

wprange Net als Dante nemen de zes mannen van Rammstein je in hun shows mee op een reis van de hel, door het vagevuur, naar het paradijs. Zonder mededogen en met digitale precisie worden alle krochten van de menselijk ziel bezocht en het dierlijke in de mens voor het voetlicht gehaald. Begeerte, lust, sex, schuld, bedrog, boete, genot, agressie en geweld zijn de halteplaatsen van deze reis. En bloed, zweet, tranen, sperma, water en vuur zijn de vervoersmiddelen. Een show van Rammstein is een Hoogmis van de Mens (die in de duitse taal wordt gehouden).
Rammstein bestaat uit Till Lindemann (zang); Richard Kruspe (gitaar); Paul Landers (gitaar); Christoph Schneider (drums); Oliver Riedel (bas); en Christian Lorenz aka "Flake" (keyboards).

 -1
geen avatar
di 09 jun 2009 09:53

The-Beerbear Rammstein is een Duitse rockband, die opgericht is in het jaar 1994. Bekend om de industriële sfeer in de muziek, haar controversiële teksten en haar schokkende optredens, heeft de tanzmetalband al over de hele wereld bekendheid verworven.

De stijl van Rammstein wordt gekenmerkt door simpele ritmes, harde gitaarpartijen, zachtere elektronische partijen en Till Lindemann's zware voorleesstem.

Rammstein doet alles net iets anders dan het stereotype metalband. Is het niet door een liefdesduet met een Spaanse hoer, dan is het wel door de zelfspot in clips en op het podium. Op het podium staat Rammstein garant voor rondvliegend vuurwerk, in de fik gestoken instrumenten, vlammenwerpers en schokkende toneelelementen.

Rammstein bestaat uit Till Lindeman (zang), Richard Z. Kruspe (solo-gitarist en backing vocals), Paul H. Landers (ritmische gitaar en backing vocals), Oliver 'Ollie' Riedel (bas), Christoph "Doom" Schneider (drums) en Christian "Flake" Lorenz (keyboards).

 0
Avatar JoostBoth
di 09 jun 2009 10:32

JoostBoth Rammstein is een Duitse metalband die naar eigen zeggen "tanzmetall" produceert, ofwel een synthese van progressive metal, industrial en techno, met enige gothic-invloeden.

Rammstein is opgericht in januari 1994 door gitarist Richard Zven Kruspe. Toen de Berlijnse Muur viel, ging hij naar Schwerin waar een goede vriend van hem, Till Lindemann, werkte als mandenvlechter. Richard woonde in die tijd bij Oliver Riedel, die op dat moment bij de band The Inchtabokatables zat. Richard kon zich niet identificeren met de muziek die zij maakten en wilde iets met machines en harde gitaren. De drie begonnen toen met het nieuwe project.

Drie Italiaanse gevechtsvliegtuigen kwamen op 28 augustus 1988 in botsing bij een vliegshow op de luchtmachtbasis van de VS in Ramstein-Miesenbach, Duitsland. Ongeveer 80 toeschouwers kwamen daarbij om en honderden raakten gewond. In de volgende twee maanden liep het dodental op tot 69 personen.
De band veranderde de naam van de locatie, Ramstein, in Rammstein. "Rammstein" is geen officieel Duits woord, dus betekent letterlijk "rammende-steen

De band bestaat uit zes leden uit de voormalige DDR:
Till Lindemann (zang), geboren 4 januari 1963
Richard Z. Kruspe (leadgitaar), geboren 24 juni 1967
Paul Landers (ritmegitaar),geboren 9 december 1964
Oliver Riedel, bijnaam Ollie (basgitaar),geboren 11 april 1971
Christian Lorenz, bijnaam Flake (keyboard),geboren 6 november 1966
Christoph Schneider, bijnaam "Doom" (drums),geboren 11 mei 1966

 -2
geen avatar
di 09 jun 2009 12:11

Thom711 Alsof er een vliegtuigramp in je oren plaatsvindt, zo klinkt Rammstein, een duitse hard rock band ontstaan in 1993. Bestaande uit zes mensen met zanger Till als frontman maken ze op 6 december Nederland weer onveilig met hun zelfbenoemde “Tanz-Metal”.
De mannen houden ervan om het podium en alles eromheen tijdens de show in de fik te steken en maken er een ware pyro show van. Pas op voor de rondvliegende vuurballen, maar heb vooral veel lol!

 -1
Avatar SDonkey
di 09 jun 2009 12:24

SDonkey "Wees alsjeblieft niet zo suf om via een niet-officieel kaartbureau je tickets te bestellen. Je loopt groot risico dat je kaarten niet geldig zijn!"

:)

 0
Avatar E-Clect-Eddy
di 09 jun 2009 12:26

E-Clect-Eddy De tweede M in Rammstein:
Ik heb ergens gelezen dat dit te maken heeft met (mogelijk) protest van de Amerikanen van het gebruik van de naam Ramstein i.v.m de ramp die daar heeft plaatgevonden. De extra media-aandacht die de band zou genereren zou kwetsend (kunnen) zijn voor de nabestaanden. Rammstein met twee MM's zou dan een juridisch omzeiling van die protesten / bezwaren zijn.

 0
geen avatar
di 09 jun 2009 13:09

EricW De 'Schlager-metal' van Rammstein (Berlijn, 1993) heerst al jaren met Duitse 'Gründlichkeit' over de internationale rockscene. Zanger (en ex-Olympisch DDR-zwemmer) Till Lindemann en zijn mannen koketteren in hun Duitstalige spierballenmuziek het ene moment met marcherende soldatenlaarzen ('Links 2, 3, 4') en teksten over incest en necrofilie en switchen vervolgens net zo makkelijk naar een über-lovesong als Ohne Dich of een 'mariachi'-uitstapje als Te Quiero Puta. Tel daarbij op hun (letterlijk) bloedhete shows, tjokvol vlammen, verkleedpartijen en 'toneelstukjes' waarbij toetsenist Flake steevast het doelwit is en het zal duidelijk zijn geen enkele liefhebber van zware metalen zich hoeft te vervelen bij 'Ein Abend mit Rammstein'.

 -1
geen avatar
di 09 jun 2009 16:39

passmann Rammstein is opgericht in januari 1994 door gitarist Richard Zven Kruspe. In 1989 ontvluchtte hij het communistische Oost-Duitsland en kwam hij terecht in West-Berlijn, waar hij in 1991 zijn band Orgasm Death Gimmicks oprichtte. Toen de Berlijnse Muur viel, ging hij naar Schwerin waar een goede vriend van hem, Till Lindemann, werkte als mandenvlechter. Richard woonde in die tijd bij Oliver Riedel, die op dat moment bij de band The Inchtabokatables zat. Richard kon zich niet identificeren met de muziek die zij maakten en wilde iets met machines en harde gitaren. De drie begonnen toen met het nieuwe project.

Na lang proberen om teksten te schrijven, kwam Kruspe erachter dat dit te moeilijk was. Hij vroeg Till Lindemann of die er interesse in had, en na enig aandringen deed Lindemann mee. De vier schreven zich op goed geluk in bij een wedstrijd voor nieuwe bands, namen een demo (Schwarzes Glas) op en wonnen de wedstrijd. Een goede vriend, Paul Landers, die ze kenden van de band First Arsch, kreeg de demo ook te horen en wilde meteen meedoen. Ze hadden nu alleen nog een keyboardspeler nodig en dat werd Christian 'Flake' Lorenz.

In het begin waren veel teksten nog in het Engels zoals White Flesh, dat later als Weisses Fleisch in het Duits werd opgenomen. De band brak internationaal door toen David Lynch de nummers Rammstein en Heirate Mich gebruikte in zijn bizarre film Lost Highway uit 1997.

In de loop van 2006 was lead-gitarist Richard Kruspe bezig met zijn solo-project Emigrate. De rest van de band nam een sabbatjaar. Eind mei 2007 werd bekend gemaakt dat de bandleden bezig zijn met het schrijven van nieuwe nummers, maar dat ze in 2007 nog niet op het podium zullen verschijnen.

In 2009 kondigen ze aan dat er een nieuwe album op komst is en ook een reeks van 36 concerten. Op 10 december 2009 komt Rammstein naar het Sportpaleis in Antwerpen.

 -1
geen avatar
di 09 jun 2009 18:29

Nelie89 Rammstein is een Duitse metalband opgericht in 1993, die graag met vuur speelt. Zowel letterlijk als figuurlijk. De naam Rammstein komt van een botsing tussen drie gevechtsvliegtuigen op een vliegshow in 1988 waarbij zo'n 80 mensen om het leven kwamen. Rammstein shockeert duidelijk graag, dat is ook te merken in hun (Duitstalige) teksten. Naar hun shows trek je best op eigen risico. De groep staat bekend om zijn spectaculaire optredens: je kan je verwachten aan vuurwerk, stunts en ontploffende instrumenten! De band bestaat uit Till Lindemann (zang), Richard Z. Kruspe (gitaar), Paul Landers (gitaar), Oliver Riedel (bass), Christian Lorenz (keyboard) en Christoph Schneider (drums).

 -1
geen avatar
di 09 jun 2009 20:36

FelixKievit Rammstein is al jaren lang een geweldige industriële metal band. Het gaat niet om de individuele bandleden, maar om het geheel. Een prachtig Duits-Romantisch sprookje, met zeer duistere elementen zoals alleen Duitsers die naar voren kunnen brengen. Het gaat om depressies, lust en diepe gevoelens. Met onderwerpen als seks, drugs en liefde spreekt Rammstein iedereen aan. Rammstein weet altijd weer legendarische shows neer te zetten met vuurwerk, dildo's en andere rariteiten. Elke hardrocker kent Rammstein, het is bijna een vereiste. Nu komen deze Duitse hardrockers eindelijk weer naar Nederland. Hier moet je bij zijn! Jetzt geht los!

 -1
geen avatar
wo 10 jun 2009 10:00

sawen Al sinds de oprichting in 1993 is Rammstein een van de grote voorbeelden voor veel (industriële) metalbands. Zoals Rammstein is er echter geen een.
Niet alleen staat deze band bekend om hun goede muziek en spectaculaire liveshows, ze weten mensen prima te shockeren en veel 'taboe'-onderwerpen in de schijnwerpers te zetten. Op internet zijn vele discussies te vinden, maar zoals de band zelf ook al aangeeft is het hun bedoeling geweest dat teksten erg dubbelzinnig en ook erg 'fout' kunnen zijn. Door dit op het podium en in clips te benadrukken met kookpotten, hondenlijnen, naaktheid en dildo's raken ze erg in opspraak. Hun arrestatie na een performance van 'Bück dich' en de discussie over hun tot geweld aansporende teksten in Amerika helpen hier natuurlijk ook bij.
De heren zelf blijven hier echter van genieten en komen na een paar jaar pauze dit jaar weer helemaal terug met een nieuwe cd en een hele rij geplande optredens. De opstelling is gebleven zoals hij al vanaf het begin in 1993 was:
Till Lindemann (Lead zanger), Richard Kruspe (Lead gitarist en achtergrond zanger), Paul H. Landers (Rhytmn gitarist en achtergrond zanger), Oliver "Ollie" Riedel (bass gitarist), Christoph "Doom" Schneider (drummer en elektronische percussie) en Christian "Flake" Lorenz (Toetsenist).

 -1
Avatar Melloww
wo 10 jun 2009 18:58

Melloww Neem 6 muzikanten, voeg daar een duitse identiteit aan toe,
meng dit met religie, sex, sadisme, macht en militarisme en laat dit
weken in een potje "progressive metal" en Rammstein is geboren.

Rammstein werd opgericht in Januari 1994 door Richard Zven Kruspe, een gitarist uit
het communistische Oost-Duitsland. Toen de Berlijnse Muur viel, ging hij naar Schwerin Waar zijn
goede vriend Till Lindeman als mandenvlechter werkte. Krupse woonde bij Oliver Riedel die in een band
speelde waar Krupse geen vrede mee kon vinden. Hij wou meer machines en harde gitaren. Samen richtten ze
een band op. Na het opnemen van de demo 'swartzes glass' (die overgens de winaar werd voor nieuw tallent) was
Paul landers (gitarist) razendenthausiast en wou ook meedoen. Alleen een goede keyboardspeler was nog nodig..
dit werd Christian 'Flake' Lorenz.

 -1
Avatar xPikachu
wo 10 jun 2009 21:13

xPikachu Leuk idee!

Ik koop m'n kaartje wel, & laat dit aan iemand anders over ;). Good luck!

 0
geen avatar
wo 10 jun 2009 22:42

Charles Rammstein: Vanaf januari 1994:
Till Lindemann (zang), Richard Kruspe (gitaar), Paul Landers (gitaar), Christoph Schneider (drums), Oliver Riedel (bas) en "Flake" / echte naam Christian Lorenz (keyboards).
Rammstein: Einfach Steingut!

 0
Avatar mariahelena
wo 10 jun 2009 23:22

mariahelena Vanaf begin 1994 tot heden is het 6 koppige Rammstein lekker aan de weg aan het timmeren met hun “metal met een beat”. 6 December staan deze heren in het Gelredome-Stadion te Arhem om datgene te laten zien waar ze waanzinnig goed in zijn; Live performen op een spectaculaire manier met weergaloze special effects!! Desalniettemin hebben de heren in de studio’s niet minder gepresteerd. Met 7 album’s op hun naam, waarvan er 6!! op nummer 1 eindigden in hun thuisland Duitsland staan deze heren eenzaam aan de Tanzmetal-top!!

 -1
geen avatar
do 11 jun 2009 14:02

dingeske Allemaal fout! Volgens Flake zelf is hij nog steeds geen officieel lid van de band. Hij is weliswaar ooit als keyboardspeler gevraagd maar hij heeft nooit echt JA gezegd. Dat en dat zanger Till een cursus pyrotechniek heeft gedaan om de Ramms+ein shows te kunnen ontwerpen.

 -1
geen avatar
do 11 jun 2009 14:15

dingeske O ja: de :-) vergeten.

 0
Avatar Andele
do 11 jun 2009 14:16

Andele Rammstein is als van achter genomen worden door een neerstortende straaljager terwijl Thor himself met zijn hamer op je schedelpan staat te hengsten en een zilveren kabouter in het duits in je oor schreeuwt wat hij straks met je moeder gaat doen. En gek genoeg vind je het nog lekker ook...

 0
Avatar Andele
do 11 jun 2009 14:23

Andele Rammstein is als van achter genomen worden door een neerstortende straaljager terwijl Thor himself met zijn hamer op je schedelpan staat te hengsten en een zilveren kabouter in het duits in je oor schreeuwt wat hij straks met je moeder gaat doen. En gek genoeg vind je het nog lekker ook...

 0
Avatar ChappieDelight
do 11 jun 2009 22:32

ChappieDelight Rammstein is een Dutise band die in 1993 is opgericht en naar eigenzeggen 'tanzmetall' produceert beïnvloed door, een synthese van progressive metal, industrial en techno, met sommige gothic details.
De naam Rammstein stamt af van een plek in Duitsland waar een ongeluk gebeurde tijdens een vliegtuigshow.
De Duitsers zijn vooral bekend door de vuurshows die ze geven en hun outfits die ze bij Völkerball geweldig hebben gepresenteert.
De groep bestaat uit Till Lindemann als zanger, gitaristen Richard Kruspe en Paul Landers, op de bas Oliver Riedel, drummer Christoph Schneider en toetsenist Christian Lorenz.
Tot zover is hun laatste album opgenomen op 9 novermber 2008.

 0
Avatar Marieke234
vr 12 jun 2009 09:11

Marieke234 dingeske schreef:
Allemaal fout! Volgens Flake zelf is hij nog steeds geen officieel lid van de band. Hij is weliswaar ooit als keyboardspeler gevraagd maar hij heeft nooit echt JA gezegd. Dat en dat zanger Till een cursus pyrotechniek heeft gedaan om de Ramms+ein shows te kunnen ontwerpen.

Daarom zei ik ook 'uitgekozen' i.p.v. 'aangenomen'. ;-)

 0
Avatar BasP
vr 12 jun 2009 09:59

Wrong dingeske schreef:
Volgens Flake zelf is hij nog steeds geen officieel lid van de band.


Ach, hij ontvangt het geld echt wel. Al die kerels zijn miljonairs :)

Btw, zit nu op livenation.nl, en al 5 minuten doet de site heeeeel moeilijk. Ik voorspel problemen.

edit: na 39 minuten refreshen en in wachtrijen staan, Rammstein here I come! :D

 0
Avatar xPikachu
vr 12 jun 2009 10:40

xPikachu Die kutLiveNationsite flipt 'm weer eens goed!

 0
Avatar Marieke234
vr 12 jun 2009 10:47

Marieke234 Nou, dat was weer een bevalling zeg. Wel met mooi resultaat: 2 veldkaartjes. :-D

 0
Avatar Local_hero85
vr 12 jun 2009 10:47

Local_hero85 xPikachu schreef:
Die kutLiveNationsite flipt 'm weer eens goed!


Ja idd maar ik ben er gelukkig heelhuids doorheen gekomen en heb de kaartjes in the pocket! Staanplaatsen wel te verstaan :)

 0
Avatar Tomblerone
vr 12 jun 2009 11:11

Tomblerone Site deed alsof alles op was, maar na 30 min proberen, toch staanplaatsen:)

 0
Avatar Esje
vr 12 jun 2009 11:14

Esje yessss.
na 40 minuten vloeken op de site heb ook ik de kaartjes binnen :D

 0
Avatar Marieke234
vr 12 jun 2009 11:19

Marieke234 Toch hoop ik dat we ooit weer ouderwetsch bij het postkantoor terecht kunnen. Dat scheelt veel hartklachten aan mijn kant.

 0
Avatar bas.assink
vr 12 jun 2009 11:41

bas.assink Ik denk dat ik deze week maar aan de prijsvraag ga meedoen...

 0
Avatar White-eye
vr 12 jun 2009 12:09

White-eye Oh ik ben zo blij dat er meer mensen hebben lopen schelden..
Ik geloof dat ik wel 10 jaar ouder ben geworden..

Of misschien ook wel jonger want ik heb echt zin om lekker relaxt puzzeltjes te gaan maken of kleurplaatjes in te gaan kleuren..

Wat een hel! Gelukkig wel resultaat: 2 staan plaatsen en 2 zitplaatsen

 0
Avatar BasP
vr 12 jun 2009 12:21

Wrong White-eye schreef:
Wat een hel! Gelukkig wel resultaat: 2 staan plaatsen en 2 zitplaatsen


De twee mensen die mee gaan zijn niet gezellig genoeg voor 4 staanplaatsen? :)

Staanplaatsen trouwens uitverkocht...

 0
Avatar Vice
vr 12 jun 2009 13:29

Vice Ook hier twee staanplaatsen kunnen bestellen. De wachtrijen bij de efteling zijn er niX bij... maar goed, 20 keer opnieuw achteraansluiten loont toch :)Nu maar hopen dat de postbode mijn huis kan vinden.

 0
Avatar Vice
vr 12 jun 2009 13:31

Vice Ook hier twee staanplaatsen kunnen bestellen. De wachtrijen bij de efteling zijn er niX bij... maar goed, 20 keer opnieuw achteraansluiten loont toch :)Nu maar hopen dat de postbode mijn huis kan vinden.

 0
Avatar Marieke234
vr 12 jun 2009 14:54

Marieke234 Ik heb dit keer voor het eerst kaartjes uitgeprint. Net zo makkelijk en ook nog goedkoper. Tja, ik ben toch een echte Nederlander he...

 0
Avatar Metalgirl85
vr 12 jun 2009 15:01

Metalgirl85 Hier ook na ongeveer 40 min. mn kaarten binnen! Was ook netjes ruim op tijd ingelogd...tot 10.02 de hel los brak.
Net zolang proberen, toch nog 4 kaartjes!
Maar niet leuk om zo aan kaarten te moeten komen, geef mij t postkantoor maar ;)

 0
Avatar Metalgirl85
vr 12 jun 2009 15:02

Metalgirl85 BTW ook staanplaatsen zijn mn kaartjes :D Erg blij mee!

 0
geen avatar
vr 12 jun 2009 15:14

Evoqill Ook hier staanplaatskaartjes kunnen regelen, jawohl!! En dit na 37 minuten vloeken, zweten en muisklikken... opvallend dat "iedereen" na een half uur zover was... wat een ellende dat livenation.

 0
Avatar Marieke234
vr 12 jun 2009 15:14

Marieke234 Zwaar irritant dat Marktplaats meteen weer vol staat met belachelijk dure kaartjes. Ze zouden deze mensen af moeten schieten.

 0
Avatar Paul_Banks
vr 12 jun 2009 16:45

Paul_Banks Marieke234 schreef:
Zwaar irritant dat Marktplaats meteen weer vol staat met belachelijk dure kaartjes. Ze zouden deze mensen af moeten schieten.


Ik heb wel een idee hoe dit komt :-D

Stel je wil met zijn vieren en dan ga je door dit systeem met zijn vieren kaarten regelen en als je dan toevallig met zijn vieren ook kaarten krijg heb je er toch een boel over, daar regel je 2 vrienden voor en de 14 (of zoiets) die je dan over hebt gaan marktplaats op en laten we eerlijk zijn; wie van ons zou dan de kostprijs vragen als je weet dat men bereid is om minstens anderhalf keer zo veel te betalen, jij kan gratis naar een concert en met een beetje mazzel wordt je bier nog betaalt ook.

Kwalijke zaak uiteraard, maar het is wel prachtig om te zien hoe een systeem die zwarthandel tegen zou moeten gaan het alleen maar bevordert.

 0
Avatar Marieke234
vr 12 jun 2009 16:56

Marieke234 Haha, daar heb je wel gelijk in. Dus kunnen we alleen maar hopen dat ze op deze beslissing terug komen, maar ik heb er een hard hoofd in...

 0
Avatar x__oortje__x
vr 12 jun 2009 21:58

x__oortje__x de Duitse metal band Rammstein is opgericht in januari 1994 door de gitarist Richard Kruspe.
De band is 1 van de bekendste (metal)band uit Duitsland, en bekend in heel de wereld. De band is een mengelmoes van zowel progressive metal, industrial, techno, en enige gothic-invloeden.
Ze geven geweldige shows met o.a vuurwerk en vuur. Ze houden van het shockeren van de mensen. Dit is ook duidelijk terug te vinden in hun songteksten.
De band bestaat uit de voormalig mandenvlechter Til Lindemann die de zang verzorgt, Richard kurspe de oprichter van de band die het gitaarwerk verzorgt samen met Paul Landers
Christoph Schneider is de drummer van de band, Oliver Riedel de basgitarist en Christian Lorenz ookwel bekend als Flake is degene die voor het keyboardwerk zorgt.

al met al een geweldige band waar je gewoon een keer naar hebt moeten luisteren.

 -1
geen avatar
za 13 jun 2009 14:12

Luckyguess Voor Rammstein is het mij gelukt maar oh wat mis ik het postkantoor. Kaartjes voor Muse was helemaal een ramp, kwam je gewoon niet doorheen. Afschaffen, dat hele Livenation.

 0
Avatar FSASkia
za 13 jun 2009 16:01

FSASkia rammstein

 0
Avatar patrickdegraaf
zo 14 jun 2009 12:13

patrickdegraaf De duistere Duitse band Rammstein heeft een geheel eigen sound, genaamd 'tanzmetall'.
Zware vocals worden ondersteund door zware elektrische gitaren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van drums en een keyboard die een soort van beat in de muziek brengen.

De band is in 1994 in Duitsland opgericht en heeft inmiddels vijf studioalbums de wereld ingebeukt.

RAMMSTEIN heeft haar naam ontleend aan een vliegtuigongeluk in Ramstein-Miesenbach in 1988, waarbij veel toeschouwers om het leven kwamen. De naam geeft de 'tanzmetall' goed weer; een rammende beat die inslaat als een steen.

De teksten zijn geschreven in het Duits en gaan veelal over misdaden, rampen, seks, macht en religie.
RAMMSTEIN shockeerd zowel door tekst/muziek als show. Bij RAMMSTEIN kan men niet spreken van een concert, maar van een extreem en vlammend spektakel inclusief vuurwerk en andere stunts.
M.a.w.: andere bands spelen, RAMMSTEIN brandt!

Bandleden: Lorenz (keyboard), Schneider (drums), Riedel (gitaar), Landers (gitaar), Kruspe (gitaar) en Lindeman (zang).

 -1
geen avatar
zo 14 jun 2009 12:25

witteknol Rammstein is een Duitse rockband, die werd opgericht 1994 in Berlijn en was vaak op de. De band valt op door hun vaak shockerende teksten over controversiële onderwerpen en hun pittige muziekale stijl die door de bandleden zelf "Tanzmetall" of wel "dance metal" genoemd wordt.
In toptaal heeft de band meer dan twaalf miljoen platen verkocht waarvan meer dan de helft buiten Duitsland.

Geschiedenis
Gitaris Richard Kruspe vlucht vanuit Schwerin (Hongarije) naar Oostenrijk en begint daar de band "Orgasm Death Gimmick". Na de val van de Berlijnse Muur in 1989, verhuisde hij terug naar Schwerin en speelt daar in "Das Auge Gottes". In deze periode ontmoet hij Till Lindemann die drummer is in de punk-band "First Arsch". Samen met Richard Kruspe's kamergenoot Oliver Riedel, bassist van de band "The Inchtabokatables", en Christoph Schneider, drummer bij "Die Firma", beginnen ze het project Rammstein.
Met Till Lindemann als zanger en tekstschrijver, beginnen ze om samen te musiceren. Lindemann verhuist van Chemnitz naar Berlijn.
Na een eerste demo werd tweede gitarist Paul Landers uit "Feeling B" aan de band toegevoegd.
In 1994 begon de samenwerking met manager Emanuel Fialik Pilgrim.
1995 debuteeren ze met het album Herzeleid.
Het tweede album "Sehnsucht" in 1997 is wereldweide commerciële doorbraak.
Daarna volgen de albums elkaar in rap tempo op.
Live from Berlin (Augustus 1999)
Mutter Moeder (April 2001)
Reise, Reise Reise, Reise (September 2004)
Rosenrot Rosenrot (Oktober 2005)
Völkerball (Live DVD november 2006)

De naam Rammstein
De naam wordt bedacht door Paul Landers, Christoph Schneider en Flake Lorenz. Op 28 Augustus 1988 werd op de Ramstein Air Base een vliegshow gehouden. Hierbij vond een ongeluk plaats bij het optreden van het Italiaanse acrobatische eskader "Frecce Tricolori". Hierbij vielen 70 doden.
Paul Landers zelf beschrijft de naam als volgt:
Op een van onze tours met Feeling B hadden Schneider, Flake en ik al de nieuwe bandnaam. We hadden op de wand van onze Lo (Oostduits type vrachtwagen) geschreven: "Rammstein Airshow". stom, als we waren, schreven we met Rammstein met dubbele M, omdat we niet wisten dat de plaats Ramstein slechts een M had. We hebben ons eerst voor de grap zo genoemd maar de naam bleef als bijnaam aan ons kleven.


Steil
Rammstein's muziekstijl wordt vaak als "Nieuwe Duitse Hardheid" gekenmerkt. Aanverwante genres zijn hardrock en metal tot industriële rock. In tegenstelling tot vele groepen uit de herenigde Berlijn wilde Rammstein volgens eigen zeggen geen Amerikaans en Engels bands imiteren.De teksten behandelen vaak controversiele onderwerpen en taboes.

Show
Optredens van Rammstein zijn ware spectakerls. Ze gebruiken bij hun concerten in veel vuurwerk op het podium. Een befaamd onderdeel is de brandende cape van de zanger.
Voor de shows van de band is hun samenwerking met de directeur en licht architect Gert Hof, die vaak het toneel en verlichtingsconcepten voorbereiding, belangrijk.
Een ander showerlement is de rubber boot waarmee de bassist over de hoofden van het bubliek wordt doorgegeven.

Bezetting
Rammstein bestaat uit: Till Lindemann (zang), Richard Kruspe (gitaar), Paul Landers (gitaar), Christoph Schneider (drums), Oliver Riedel (bas) en "Flake" / echte naam Christian Lorenz (keyboards)

 -1
geen avatar
zo 14 jun 2009 20:56

ariadne Rammstein werd opgericht in januari 1994 door gitarist Richard Zven Kruspe, die uiteindelijk de andere bandleden, Till Lindemann (zang), Paul Landers (gitaar), Christoph Schneider (drums), Oliver Riedel (bas) en "Flake" / echte naam Christian Lorenz (keyboards) erbij vroeg.
De naam werd afgeleid van plaatsnaam, Ramstein-Miesenbach, waar tijdens een vliegshow op de luchtmachtbasis een dodelijk ongeluk plaatsvond. Hier werd Rammstein van gemaakt, wat letterlijk rammende steen betekent, wat de bandleden bij hun muziek vond passen.

Ze zijn uniek door hun eigen stijl, een mix van heavy metal, techno en een ietwat militaire beat en uitstraling, wat een opzwepend, kinky gevoel geeft als je ze live ziet. Dit gevoel wordt versterkt door hun spectaculaire shows, waarin veel vuurwerk, vuur en licht wordt gebruikt, in een scenario van ijzer en staal.
Deze eigen stijl geeft aanleiding tot veel aandacht, negatief door aandacht van de pers omdat hun muziek gelinkt wordt aan een aantal misdaden, niet in de laatste plaats door hun songteksten. Maar ook positief, er zijn een flink aantal nummers gebruikt als filmmuziek.

 -1
geen avatar
ma 15 jun 2009 12:34

RobinPotveer Rammstein, wat letterlijk staat voor rammende steen, werd in januari 1994 in Berlijn opgericht door de uit Oost-Duitsland gevluchte Richard Kruspe. de band ontleend hun naam aan de plaats Ramstein, waar enkele jaren eerder een vliegtuigramp plaatsvond, met 83 doden als gevolg. Ze veranderen de naam tot Rammstein, omdat de betekenis daarvan goed de inhoud van hun muziek weergaf.

Naar eigen zeggen maakt de band Tanzmetal, letterlijk 'Dansmetal', het is een door Rammstein in het leven geroepen term voor de door de band gemaakte combinatie van Metal, Industrial, Techno en Gothic.

De band bestaat uit:

Till Lindeman (Zang)
Richard Kruspe (Gitaar)
Paul Landers (Gitaar)
Oliver Riedel (Bass)
Christian Lorenz (Keyboard)
Christoph Scheider (Drums)

 -1
Avatar marleen.huis
ma 15 jun 2009 19:10

marleen.huis Rammstein is opgericht in januari 1994 door gitarist Richard Zven Kruspe. In 1989 ontvluchtte hij het communistische Oost-Duitsland en kwam hij terecht in West-Berlijn, waar hij in 1991 zijn band Orgasm Death Gimmicks oprichtte. Toen de Berlijnse Muur viel, ging hij naar Schwerin waar een goede vriend van hem, Till Lindemann, werkte als mandenvlechter. Richard woonde in die tijd bij Oliver Riedel, die op dat moment bij de band The Inchtabokatables zat. Richard kon zich niet identificeren met de muziek die zij maakten en wilde iets met machines en harde gitaren. De drie begonnen toen met het nieuwe project.

Na lang proberen om teksten te schrijven, kwam Kruspe erachter dat dit te moeilijk was. Hij vroeg Till Lindemann of die er interesse in had, en na enig aandringen deed Lindemann mee. De vier schreven zich op goed geluk in bij een wedstrijd voor nieuwe bands, namen een demo (Schwarzes Glas) op en wonnen de wedstrijd. Een goede vriend, Paul Landers, die ze kenden van de band First Arsch, kreeg de demo ook te horen en wilde meteen meedoen. Ze hadden nu alleen nog een keyboardspeler nodig en dat werd Christian 'Flake' Lorenz.

In het begin waren veel teksten nog in het Engels zoals White Flesh, dat later als Weisses Fleisch in het Duits werd opgenomen. De band brak internationaal door toen David Lynch de nummers Rammstein en Heirate Mich gebruikte in zijn bizarre film Lost Highway uit 1997.

In de loop van 2006 was lead-gitarist Richard Kruspe bezig met zijn solo-project Emigrate. De rest van de band nam een sabbatjaar. Eind mei 2007 werd bekend gemaakt dat de bandleden bezig zijn met het schrijven van nieuwe nummers, maar dat ze dat jaar nog niet op het podium zullen verschijnen. In 2009 is het dan eindelijk zover: Rammstein treedt op in een uitverkocht Gelredome !!! Hier hoort Marleen toch bij te zijn?


De band bestaat uit:

Till Lindeman (Zang)
Richard Kruspe (Gitaar)
Paul Landers (Gitaar)
Oliver Riedel (Bass)
Christian Lorenz (Keyboard)
Christoph Scheider (Drums)

 -1
Avatar bessola
di 16 jun 2009 16:03

bessola Jajaja, ganz geil! Ik wilde vrijdag kaartjes kopen maar had (nog) geen geld en nu is het uitverkocht :( dus ik wil heel graag die kaartjes winnen, hierbij mijn bijdrage:

De Duitse band Rammstein werd in 1994 opgericht in Berlijn en is internationaal gezien de belangrijkste vertegenwoordiger van de ‘Neuen Deutschen Härte’, een muzikale stroming die begin jaren negentig opkwam in het herenigde Duitsland. Neuen Deutschen Härte, kortweg NDH, kenmerkt zich door een standaardbezetting van bas, drums, gitaar, keyboard en Duitstalige zang en combineert rock, metal en industrial met invloeden van traditionele Duitse volksmuziek. De Duitse band ‘Oomph!’ was een van de grondleggers van dit genre. Rammstein kenmerkt zich door bombastische songs en idem geluid met trage gitaarriffs en elektronische effecten gepaard met de zware stem van zanger Till Lindemann.

Rammstein heeft een beruchte reputatie. Zo is de band vernoemd naar het Duitse plaatsje Ramstein, waar in 1988 70 mensen om het leven kwamen na een ongeluk bij een vliegshow. Ook reageren veel mensen geshockeerd op de teksten, waarin thema’s als sadomasochisme, homoseksualiteit, incest, necrofilie, pyromanie en kannibalisme aan de orde komen. Rammstein werd vaak door critici beticht van het uiten van neonazistische sympathieën, maar de band zelf zegt uitsluitend het publiek te willen confronteren met bepaalde maatschappelijke fenomenen waar nog altijd een taboe op rust. De band staat verder bekend om geruchtmakende liveshows met veel bombastisch vertoon, geheel in de lijn van de muziek en de thematiek, zoals de pianist die als een geslagen hond over het podium kruipt en de zanger die op het podium in brand staat.

Na een indrukwekkende show in de kleine zaal van de Melkweg in 1996, compleet met vlammenwerpers, brak de band in Nederland door voor een groter publiek dankzij de shows op Pinkpop en Lowlands in 1997 en het goed ontvangen tweede album ‘Sehnsucht’ uit datzelfde jaar. Het meest succesvolle album tot nog toe was het derde album ‘Mutter’ uit 2001, dat zelfs enkele hits opleverde zoals ‘Sonne’ en ‘Links 2-3-4’. Enkele albums later is de band nog steeds actief, momenteel een nieuwe plaat aan het opnemen en heeft diverse optredens aangekondigd voor 2009 en 2010. Fortsetzung folgt…

 1
Avatar Sonno
di 16 jun 2009 23:42

Sonno --- DDR Oost Berlijn - 27 oktober 1989 ---

Uw aandacht en medewerking worden gevraagd bij de opsporing van het crimineel meesterbrein genaamd: Richard Z. Kruspe.

Deze anarchist heeft twee weken geleden een illegale, pro-westerse demonstratie bijgewoond. Enkele dagen later is dit individu door de Stasi gesignaleerd in het kapitalistische West-Duitsland.
Verder staat hij terecht voor enkele misdaden die in de toekomst door hem gepleegd zullen worden. Zo zal er, onder leiding van Kruspe en dienstweigeraar Till Lindemann, herhaaldelijk een samenkomst zijn van enkele individuen die onder de pseudoniemen “Heiko”,” Ollie”, “Flake” en “Doom” schuilgaan.

De criminele organisatie, Rammstein genaamd, zal zich schuldig maken aan vele misdaden waaronder het gezamenlijk vervaardigen van duivelse muziek. Een stroming die zal worden verbloemd onder de benaming “Tanzmetall”, massa’s mensen zullen in extase worden gebracht tot er beschadigde trommelvliezen op volgen.
Let op: Tanzmetall is nauw verband met “Industrial metal”, kortom; Ruige gitaren, strakke drums, een synthesizer en in dit geval een duistere zang die enkel Duits zingt. De nadruk ligt meer op de sfeer dan de melodie.

Met nummers als: “Ich will”,
“Engel”, “Sonne” en “Amerika” wordt menig onschuldig toeschouwer meegesleurd in een omvangrijk schouwspel van vuurwerk, maskerade en taboe. Vooral met de nadruk op dit laatste proberen zij de discussie omtrent deze taboes te starten.

In de verre, verre toekomst zal er tussen 2009 en 2010 een concert in Arnhem plaatsvinden van Rammstein waar u wellicht bij zou kunnen zijn. Wees op uw hoede want als u eenmaal gegrepen bent dan wint de Heer Kruspe en wilt u MEER!!!

 0
geen avatar
wo 17 jun 2009 16:55

RickTheJoker Rammstein is een duitse Metal band die naar eigen zeggen een nieuwe muzieksoort hebben ontwikkeld! Achter elk nummer hebben ze wel een boodschap en zijn het krachtige teksten!
Albums op dit moment zijn Herzeleid,Sehnsucht,Mutter,Reise Reise,Rosenrot! Hun live concerten zitten vol vuur spektakel en verkleedpartijen en dit allemaal terwijl het publiek mee schreeuwt! Rammstein moet je meegemaakt hebben!

 -1
Avatar SUICIDExSILENCE<3
wo 17 jun 2009 22:48

SUICIDExSILE.. Rammstein creerde in 1994 een hele nieuwe stijl. Denk hierbij aan een mix tussen metal en industrial met soms wat gothic. Zware gitaren met ruwe vocals. De Duitse band noemt het ‘Tanzmetall’.
De naam is ontstaan uit een vliegtuigcrash in Ramstein-Miechenbach. Er vielen 69 doden en waren honderen gewonden. De band veranderde de naam van Ramstein in Rammstein en schreven hun eerste nummer over de crash. Het nummer heette ook Rammstein, maar werd niet zo erg gewaardeerd door de media en de staat. Twee jaar lang mocht het niet gespeeld worden.
Rammstein wilde niet het zoveelste bandje zijn dat zich Amerikaans voordeed. Vandaar de Duitse lyrics. Hun lyrics gaan vooral over macht, religie, oorlog, sex en sadisme. Hier hebben ze dan ook al behoorlijk wat gezeik over gehad.
Ze staan verder bekend om vette shows met veel vuurwerk en bizarre stunts.

De band bestaat uit Till Lindeman die de vocals verzorgt. Ruchird Kruspe op de leadgitaar en Paul Landers op de ritmegitaar. Oliver Riedel doet de bas en verder staat Chritian Lorenz achter het keyboard en Christoph Schneider drumt.

Na keiveel vette shows te hebben gegeven, maken ze 6 december het Gelredome onveilig. Check it out.

 -1
geen avatar
do 18 jun 2009 17:57

mats11 rammstein + podium + instrumenten = een vet rockend festival

 0
geen avatar
do 18 jun 2009 18:49

lazlotonk Begin 1994 ontmoetten zanger Till Lindeman en gitarist Richard Kruspe elkaar in Berlijn en vormden samen met bassist Oliver Riedel en drummer Christoph Scheider een nieuwe band: Rammstein. Na het opnemen van een eerste demo en deelname aan een bandcontest werden later dat jaar pianist Flake Lorenz en tweede gitarist Paul Landers aan de bezetting toegevoegd. De muziek van Rammstein is een soort mengeling van rock, metal, gothic, industrial en techno en Duitstalige zang. De muziek past enigszins binnen het genre NDH (Neuen Deutschen Härte) dat in de jaren negentig erg populair werd in Duitsland. Zelf zegt Rammstein een eigen muzieksoort te hebben uitgevonden genaamd Tanzmetal. In 1995 kwam hun debuutalbum Herzeleid uit, met als opener het shockerende nummer Rammstein, dat gaat over de vliegramp in het Duitse plaatsje Ramstein, waar in 1988 bij een vliegshow 70 doden vielen, waarvan 67 in het publiek. Ook de bandnaam is hier van afgeleid. Rammstein bleef veel commotie veroorzaken. Niet alleen door de teksten over bijvoorbeeld geweld, dood en en niet alledaagse vormen van seksualiteit, maar ook door het bijbehorende uiterlijke vertoon. De live optredens van Rammstein zijn overweldigend en worden gekenmerkt door hard geluid met flitsende lichtshows en veel vuur en theater. In 1997 volgde het tweede album Sehnsucht, dat de daadwerkelijke doorbraak betekende voor de band, ook in Nederland, waar zij in dat jaar zowel op Lowlands als Pinkpop optraden. Na een live-album in 1999, kwam in 2001 het derde studioalbum Mutter uit, met de hitsingles Sonne en Links 2-3-4, gevolgd door de albums Reise, Reise (2004) en Rosenrot (2005) en het tweede live-album Volkerball. In 2009 werkt Rammstein weer aan een nieuw studioalbum en staat op 6 december 2009 in het Arnhemse Gelredome.

Genre(s):&#8232;Rock. metal, glamrock, gothic, techno, tanzmetal, Neuen Deutschen Härte

 0
Avatar xHeartagram
di 23 jun 2009 14:36

xHeartagram Rammstein is opgericht in 1994 door gitarist Richard 'Sven' Krupse. In 1989 ontsnapte hij uit Oost-Duitsland en eindige hij in West-Berlijn, waar hij in '93 zijn band 'Orgasm Death Gimmicks' oprichte. toen de muur omging, ging hij naar Schwerin waar een goede vriend van hem, Till Lindemann werkte als mandenwever.

Richard woonde in die tijd bij Oliver Riedel, die op dat moment bij de band 'The Inchtabokatables' zat en bij Christoph Schneider die toe bij de band 'Die Firma' zat. Richard kon zich niet echt indentificeren met de muziek die hij maakte en wou iets iets met machines en harde gitaren. De 3 begonnen toen met het project.

Na lang proberen teksten te schrijven, kwam Richard erachter dat het moeilijk was om teksten en muziek te schrijven. Hij ging naar Till om hem te vragen of hij geinteresseerd was om te zingen en teksten te schrijven. Till was enthousiast en stemde in. Toen ze te horen kregen dat er een wedstrijd was voor nieuwe bands, schreven de 4 zich meteen in. Ze namen de demo op en wonnen de wedstrijd. Een goede vriend van hun, Paul Landers, kreeg de demo ook te horen en stemde meteen in om me te doen. Paul kende Till en Richard van de band 'First Arsch' (met Till als drummer). Ze hadden nu alleen nog een keyboarder nodig en Paul wist wie ze moesten hebben: Christan 'Flake' Lorenz. Paul & Flake waren goede vrienden en hadden samen gespeeld in de band 'Feeling B'. Flake had eigenlijk geen zin om mee te doen, maar deed het later toch. Hij heeft nog nooit antwoord gegeven op de vraag. Aan het begin waren veel teksten nog in het Engels zoals 'Weißes Fleisch', dat toen nog de naam 'White Flesh' droeg.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.