Topsporters en afterparty voor Gay Pride

Door Marz667 op 04 juli 2009 - 17:18 1 De Amsterdamse Gay Pride kent dit jaar een primeur. Voor het eerst vaart er een boot mee met topsporters, onder wie zwemmer Pieter van den Hoogenband en schaatser Jochem Uytdehaage. De aanwezigheid van een sportersboot moet jonge sporters helpen om open te durven zijn over hun geaardheid.

Dit jaar vaart er definitief geen boot van de Universiteit van Amsterdam (UvA) mee tijdens de Canal Parade in augustus. Het College van Bestuur (CvB) had in februari een verzoek tot sponsoring afgewezen. Sindsdien zochten de initiatiefnemers naarstig naar andere sponsors, mar ze hebben de handdoek in de ring gegooid.

Voor de tweede keer zal een boot met christelijke homo’s en lesbiennes meevaren in de jaarlijkse Canal Parade in Amsterdam. "Een christelijke boot past prima in de sfeer van deze boottocht van homo’s en lesbiennes."

Het bekende 'nachttheater' Sugar Factory in Amsterdam is deze zomer de plek voor festivalgangers die na afloop van een evenement nog niet uitgefeest zijn. In de nachtclub vindt de officiële afterparty plaats van de Gay Pride.

De Canal Parade begint dit jaar om 14u op zaterdag 1 augustus bij de Westerdok in Amsterdam.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefMetropolis Festival6

DRUKKE METROPOLIS OVERLEEFT CRISISWeinig geld of niet, op het programma was verder weinig aan te merken. De...

volendamnews12

MEGA PIRATEN FESTIJN AFGELAST DOOR WIND Door onverwacht noodweer op het terrein waar op zaterdag 4 juli het Mega...

REACTIES

Avatar thaaais
ma 06 jul 2009 23:56

thaaais goed initiatief, keep up the good work. De canal pride zie ik overigens niet als festival ofso... Misschien vaast Placebo wel mee:P

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.