Drugs en illegale kaarten zorgen voor problemen Sensation White

Door Marz667 op 06 juli 2009 - 10:16 1 De politie heeft dit weekeinde rond het dancefeest Sensation in de Amsterdam ArenA dertien personen opgepakt die illegaal kaartjes verkochten. Dat liet een woordvoerder zondagochtend weten.

Het dancefeest vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag en in de nacht van zaterdag op zondag. Volgens de zegsman van de politie was de sfeer „relaxed” en „erg goed”.

In totaal werden 54 personen aangehouden. Naast het illegaal verkopen van kaartjes was dat onder meer voor wildplassen en drugsgebruik- of handel. Aangezien er in totaal 80.000 feestvierders naar de ArenA kwamen, is het aantal aanhoudingen volgens de politie helemaal niet hoog.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefwerchter2009.jpg20

ROCK WERCHTER ZONDER INCIDENTEN EN MET DE LIJNEnkele honderdduizenden mensen, onder wie ook veel Nederlanders, hebben de...

Metropolis Festival6

DRUKKE METROPOLIS OVERLEEFT CRISIS Weinig geld of niet, op het programma was verder weinig aan te merken. De...

REACTIES

Avatar Stofje
ma 06 jul 2009 10:59

Stofje En hoeveel drugs zijn op Rock Werchter gevonden? En hoeveel tickets werden daar illegaal aangeboden?
Valt me altijd erg op dat de media altijd dit soort dingen benadrukken bij dancefeesten. Alsof die feesten vollopen met het grootste tuig en simpelweg niet zonder incidenten kunnen. Rock Werchter, Pinkpop, Lowlands zijn cultureel verantwoord en dancefeesten hebben een verrotte drugssfeer en zijn voor agressieve jongeren. Dát beeld wordt geschetst en dat is jammer en bovenal onterecht.

 0
Avatar ericr
ma 06 jul 2009 11:34

ericr het aantal arrestaties op LL werd vorig jaar anders ook vrij breed uitgemeten in de pers: http://binnenland.nieuws.nl/523446/Meer_arrestaties_Lowlands_dan_vorig_jaar Maar ben het met je eens dat dansfeesten vaak in een negatief daglicht worden gesteld qua drugsarrestaties enzo. Of dat terecht is, daar kan ik niet over oordelen, ik kom er nooit....

 0
Avatar youcancallmeJANEK
ma 06 jul 2009 11:44

youcancallme.. nou van wat ik zo hoor is het terecht, er wordt gewoon veel meer (hard) drugs gebruikt op dance feesten.

 0
Avatar bertil
ma 06 jul 2009 13:10

bertil ik ben op sensation geweest en daar is me 2x om xtc gevraagt ik denk dat het op de rest van de festivals meer joints zijn en geen zwaardere drugs dus daar licht minder gevaar

 0
geen avatar
ma 06 jul 2009 14:00

Brent_ youcancallmeJANEK schreef:
nou van wat ik zo hoor is het terecht, er wordt gewoon veel meer (hard) drugs gebruikt op dance feesten.


Ga alsjeblieft niet hier posten met dingen die je "gehoord heb". Wat een bullshit zeg. Typisch gevalletje van alles maar geloven wat je verteld word.

Sluit me compleet aan bij Stofje. Naar mijn idee is het drugsgebruik op festivals even groot en zo niet groter dan op dance feesten. En dat baseer ik op het feit dat ik naar beiden ga. Jammer dat de media altijd zo'n negatief beeld schets van dit soort feesten en dat festivals alleen maar 1 en al zonneschijn zijn.

 0
Avatar KoningLeon
ma 06 jul 2009 16:02

KoningLeon youcancallmeJANEK schreef:
nou van wat ik zo hoor is het terecht, er wordt gewoon veel meer (hard) drugs gebruikt op dance feesten.


Dat is nu precies het punt wat Stofje wil maken. Je hoort er gewoon meer van het Hard Drugs gebruik bij Dance feesten dan bij festivals.
Ga op Lowlands maar eens na middernacht de Bravo of de India in dan staan daar legio mensen strak van de xtc kan ik je vertellen. Ook heb ik lowlands bij de ingangcontrole wel eens mensen afgevoerd zien worden omdat ze teveel (hard) drugs bij hadden

 0
Avatar Obey-Your-Master
ma 06 jul 2009 16:21

Obey-Your-Ma.. het is toch algemeen bekend dat drugs veel gebruikt word bij gabber of dance of hoe je het ook maar wil noemen... netzoals dat er veel bier en whiskey gedronken word bij rock n roll...

 0
Avatar jos_theboss22
ma 06 jul 2009 18:47

jos_theboss22 bij de meeste festivals waar ik geweest ben heb ik nog nooit mensen gezien die stijf stonden van de hard drugs.

 0
Avatar Bert
ma 06 jul 2009 18:48

Bert Ik heb geen flauw idee waar meer gezopen, gesnoven, geslikt en gerookt wordt maar ik weet wel dat ik nog nooit echt problemen heb meegemaakt op rockconcerten/festivals.

 0
Avatar Bert
ma 06 jul 2009 18:50

Bert jos_theboss22 schreef:
bij de meeste festivals waar ik geweest ben heb ik nog nooit mensen gezien die stijf stonden van de hard drugs.


De meeste zie ik toch echt bij de dance acts zoals eergisteren bij 2manydjs. Mij maakt het geen flikker uit wat ze doen zolang ze geen gekke dingen uithalen met andere mensen.

 0
Avatar Megalomaniac
di 07 jul 2009 09:25

Megalomaniac Dance feesten gaan tot laat in de nacht door, daarom gebruiken die gasten drugs. Ik kwam voor dat 2manydjs begon op werchter op de camping. En ja hoor, iemand die naar 2manydjs ging vroeg aan mij of ik speed had.. Had het natuurlijk niet, maar goed wel opvallend dat er vlak voor 2manydjs naar gevraagd werdt.

 0
geen avatar
do 09 jul 2009 12:13

vincent86 is er iets mis met harddrugs?

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.